XTB
Już jest nowa wersja platformy xStation 2.0
Ulepszona platforma xStation 2.0 z nowymi funkcjami! Sprawdź czym jest Signal Trading i
jak wykorzystać możliwość podążania za najlepszymi graczami rynku. Signal Trading pozwoli Ci na korzystanie z sygnałów wygenerowanych przez innych inwestorów. Już nie musisz być online, by być na bieżąco z rynkiem.
Ciekawa sztuka, rozumiem to, że teraz będzie można kopiować zagrywki najlepszych graczy. Tak jak zawsze poszukiwanie są osoby do testów i podzielenia się opinią... jak przeżyją.
http://www.xtb.pl/o-nas/nowosci-xtb/277988
Ulepszona platforma xStation 2.0 z nowymi funkcjami! Sprawdź czym jest Signal Trading i
jak wykorzystać możliwość podążania za najlepszymi graczami rynku. Signal Trading pozwoli Ci na korzystanie z sygnałów wygenerowanych przez innych inwestorów. Już nie musisz być online, by być na bieżąco z rynkiem.
Ciekawa sztuka, rozumiem to, że teraz będzie można kopiować zagrywki najlepszych graczy. Tak jak zawsze poszukiwanie są osoby do testów i podzielenia się opinią... jak przeżyją.
http://www.xtb.pl/o-nas/nowosci-xtb/277988
By ułatwić klientom dostęp do informacji XTB wykombinowało właśnie co następuje:
Jeżeli ktoś jeszcze trzyma u nich swoje dobra, to powinien chyba poważnie zastanowić się nad znalezieniem jakiegoś lepszego miejsca. ;-)
Ciekawe, kiedy przejdą na nową, usprawniona procedurę informowania o zmianach regulaminów etc., polegającą na wywieszeniu ogłoszeń w siedzibie biura. Oczywiście też wyłącznie w trosce o dobro klienta.XTB pisze:Miło nam poinformować, że XTB wprowadziło nową, usprawnioną procedurę informowania Klientów o zmianach regulaminu i zarządzeniach. Od dziś wszystkie informacje będą pojawiać się w Pokoju Inwestora i nie będą przesyłane już na Państwa skrzynki pocztowe. Taka forma umożliwi Państwu bieżący dostęp do aktualnych regulacji z poziomu Pokoju Inwestora. ...
Jeżeli ktoś jeszcze trzyma u nich swoje dobra, to powinien chyba poważnie zastanowić się nad znalezieniem jakiegoś lepszego miejsca. ;-)
predefiniowane zestawy instrumentów
Witam,
Czy ktoś wie jak zdobyć predefiniowane zestawy instrumentów na liście symboli? Obecnie są tam tylko zestawy Forex i Forex all, ale nie mają one PLN.
Z kolei wylistowanie wszystkich symboli daje mi jakieś spółki z całego świata - okropny bałagan.
Ręcznie nie chce mi się tego wszystkiego klikać.
Czy ktoś wie jak zdobyć predefiniowane zestawy instrumentów na liście symboli? Obecnie są tam tylko zestawy Forex i Forex all, ale nie mają one PLN.
Z kolei wylistowanie wszystkich symboli daje mi jakieś spółki z całego świata - okropny bałagan.
Ręcznie nie chce mi się tego wszystkiego klikać.
niestety, te symbole są tak pomieszane, że bardziej nie można (akcje przeplatają się ze wszystkim, co możliwe - mówię o wyświetleniu wszystkich symboli, jakie są)Freddie pisze:Wystarczy że klikniesz na pierwszy symbol po walutach i przytrzymasz klawisz delete
ale poszperałam trochę po katalogach i w końcu znalazłam:
w katalogu MT4 "symbolsets" są pliki tekstowe z listą instrumentów w danym zbiorze (na początku jest tam "forex.set" i "forexall.set" ).
wchodzimy na stronę naszego brokera (tu XTB), ściągamy specyfikację instrumentów (najczęściej jest to tabelka w HTML na stronie, czasem PDF).
tabelkę przeklejamy do Excela, tam szybko sortujemy, wybieramy co trzeba i zapisujemy w pliku tekstowym o wybranej nazwie (np. waluty, indeksy, akcje, surowce).
Z PDFami to samo można zrobić (w XTB akcję są podane w PDF, ale też są to tabelki, które wprawdzie brzydko się do Excela wklejają, ale szybko da się to posortować, powycinać śmieci i mamy co trzeba)
tak więc problem rozwiązany

tylko od razu napiszę, że jeśli mamy otwarte okienko wykresu np. GOLD, to po zmianie zestawu na np. waluty GOLD zostanie na liście instrumentów.
Jest też prostszsy sposób. Klik prawym na kwotowania
Symbole
klikasz na cały wybrany katalog
Ukryj. Wszystkie symbole danej kategorii znikają, o ile nie są w pamięci MT4 (nie zostały ostatnio użyte na wykresie). I wtedy można zapisać sobie swoje sety.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Pierwszy raz lub drugi od chyba kilku lat widze jak gram "brak połączenia" platformy mam tylko nadzieje że to nie początek jakiś kłopotów z częstszymi takimi przerwami
bo do tej pory było elegancko. [real]

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem