Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

gr24
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: gr24 »

Stforex pisze:Na EJ co do pipa mnie wycięło. Chrzanię to, przerzucam się na Alpari.
Witaj,

Widzę, że nadal się miotasz i uważasz, że to sprawa platformy a nie odpowiedniego lub nie stopa (ocenić można to dopiero w dłuższym terminie).

Zmiana brokera da Ci usprawiedliwienie może nawet będziesz zadowolony z decyzji ale do czasu wykoszenia co do punktu na SL.

Jak realizujesz TP co do punktu to znaczy że dobry sys a jak wycina co do pkt to zły ?

Chyba tak nie jest.

Pracuj nad systemem a nie stosuj zły system na wszystkich platformach u wszystkich broków bo to sporo kosztuje.

Emocje to naprawdę zły doradca.

a na EJ IMO jeszcze nic nie wiadomo (wg 4H)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Witaj i dziękuję za wpis :). Wybacz brak buźki ";)" w poprzednim poście. Wtedy pewnie potraktowałbyś tę wypowiedź humorystycznie :).

SL co do punktu już mi się trafiło parę razy niestety. Ale ok, wiem, że nie to jest winne. kilka SL nie powinno robić różnicy. System cały czas dopracowuję powolutku, do celu.

Za nisko próbowałem sprzedawać.

EUR USD sell po 1.2777 (co za liczba :D).

Na kangurze strefa odbicia u mnie to 966-977 lub powtórka z parytetu.

Zostawiam oczekujące i niech się dzieje wola nieba :).

Do jutra moi drodzy!

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

The Bank of Japan's inability to buy a full allotment of 2-year government bonds this week -- the first undersubscription since the inception of the bank's outright financial asset purchase fund in October 2010 -- will likely prompt the BOJ to buy more 3-year JGBs at its next operation, MNI understands.
Yes Sir. We understand too :)
FX: Option expiries for today's 1400GMT cut,
* Euro-dollar; $1.2790, $1.2800, $1.2850, $1.2900
* Dollar-yen; Y79.75, Y79.50. Exotic Y78.50(OT)
* Cable; $1.5950, $1.6100
* Euro-sterling; stg0.8050, stg0.8060, stg0.8085
* Dollar-Swiss; Chf0.9350
I wydarzenie dnia.
SPAIN AUCTION PREVIEW: Spain taps 3-year benchmark 4.00% July 2015 Bono and also off-the-run 3.25% Apr 2016 Bono & 4.40% Jan 2015 Obligacion issues Thursday for between E1.5bln-E2.5bln indicative size. The auction comes as Spanish yield spreads widened to fresh post ECB 3-year LTRO highs on ongoing Greek political jitters, speculation that Athens will have to exit the eurozone and concerns about the Spanish banking sector. In addition, with the ECB 3-year LTRO funds now looking exhausted, and risk of poor domestic demand given Ascension day. Whilst yields are expected to come in higher, the focus is on cover ratio and the price tails. The 4.00% 2015 Bono trades at 4.85% yield and was recently sold on May 3 for E978.9mln at avg yield 4.037%, tail 3.2bps and covered an impressive 2.88 times. The 4.40% 2015 Obligacion was last sold on Apr 4 for E1.127bln at avg yield 2.89%, cover 2.41 times. The 3.25% 2016 Bono issue was last sold on Mar 15 for E976mln at avg yield 3.374%, covered 4.13 times. Results are due around 0840GMT.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czyżby Eurodolar?

Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nigdy więcej ForexFactory :)

Ja rozumiem, że wytrawni gracze nie potrzebują takich informacji, ale mniej wytrawni mogliby zrobić z nich jakiś użytek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ostatnimi czasy coraz lepiej odkrywam, co znaczy powiedzenie "od określenia momentu <kiedy grać> ważniejsze jest określenie momentu <kiedy nie grać>"

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Wpadłeś w tą mini konsole na AUDUSD?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

"Wpadłeś" tak negatywnie brzmi ;). Sprzedałem na 918, wyszedłem na 909. Bez szału. Czekam na drugie dno z wczorajszym ekstremum, albo wybicie górą. Ale wpadłem na to, że tam się konsolka zrobiła - to już jakiś postęp :D

EDIT 1:
AUD USD pójdzie do góry. Złoto dało sygnał piękny, indeks dolara też, tylko w drugą stronę ;).

Edit 2:
I jeszcze jedna ciekawostka ;). Wybaczcie chwilową obstrukcję intelektualną. Później zrobię edycję i wrzucę wszystko do jednego postu.

Kolejność chronologiczna zachowana celowo ;)
CABLE: Traders link a major NY bank to the cable sales, after rate spiked under $1.5800 to lows of $1.5789. Rate holds back at $1.5803 with recovery efforts remaining shallow.
CABLE: Real money supply being reported in current trade, as rate struggles to hold back above $1.5800. Traders describe liquidity as 'abysmal'. Bids seen from earlier lows of $1.5789, seen extending to $1.5780. Rate currently trades around $1.5807.
Może ktoś się pokusi o zgadywanki? O co chodziło? :lol:
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 17:07 przez Stforex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Ja to właśnie nie lubię wszelkich prognoz teraz nawet staram się nie odwiedzać journala Marcina podczas handlu, wiem że jego prognozy przeważnie się sprawdzają ale widzę że to odbija się na moim punkcie widzenia a chcę być samodzielny :) Hehe trochę mi się w dyni przestawiło czytając dzienniki kerimba i koncepcję zero line bo mniej wiecej widać jak to grają żeby dymać płotki :) zabierać profit. Jak widzę siebie z początków to mi mnie żal, że się tak dałem robić w balona a jednocześnie jestem happy że się rozwijam :) Dziękuję wam forumowicze za wiedzy i doświadczenie z których korzystam, to forum jest skarbem tylko trzeba go szukać samemu :) pzdr.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Stforex pisze: Może ktoś się pokusi o zgadywanki? O co chodziło? Laughing
Na kablu? Spadki zapewne się zwiększyły przez wcześniejsze informacje o dodatkowym skupie obligacji. BOE nie jest również zadowolony z mocnego funta.

Druga sprawa to połowa Eu ma dziś wolne stąd wzmianki o płynności.

ODPOWIEDZ