Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Tak. To najczęściej występuje wtedy, gdy rynek czeka na wykonanie większego ruchu przy okazji danych. Trudno mi to dokładnie opisać, ale widać, kiedy na rynku jest napięcie, niezdecydowanie, coś wisi w powietrzu, a w tle jest ważne wydarzenie bądź publikacja (wczoraj GDP z Europy i amerykańskie dane).

A tu taki przegląd na dzisiaj.
EUROPE: European data for Wednesday starts at 0600GMT with German wholesale prices data and also ACEA new car registrations data. This is followed by Spain service sector and industrial orders at 0700GMT. EMU data at 0900GMT includes the March trade balance as well as the final reading for April HICP. In European bond issuance Wednesday , Germany tops-up the 10-year benchmark 1.75% 2022 Bund for up to E5.0 billion. At 1300GMT, ECB President Mario Draghi is due to give the welcome address at an ECB colloquium in honour of Jose Manuel Gonzalez-Paramo, in Frankfurt. Also, in Germany at 1300GMT, German Chancellor Angela Merkel's top economic lieutenant, Lars-Hendrik Roeller gives a briefing on the upcoming G8 summit, while German Finance Minister Wolfgang Schaeuble delivers a speech and also participates in a panel discussion at the RWTH University of Aachen.
A tu moja mina z wczorajszego Trolo-lolo z rynkiem ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ciekawa sytuacja na EUR JPY.

EUR USD w sumie teraz zostawiam w odwodzie. Wprowadziłem jeszcze jedną poprawkę do mojego planu. Zanim zajmę pozycję, zaznaczam tylko poziomy w kierunku trendu (czyli przy spadkach oznaczam poziomy nad ceną). Po zajęciu pozycji szukam dla niej poziomu TP. W ten sposób chcę wyeliminować strach. Często boję się zająć pozycję z trendem, bo niedaleko jest S/R i boję się, że cena się odbije :). Głupie, wiem :).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Widzę, że dzisiaj chyba nie będzie co grać - wszystko zmierza w jednym kierunku. Jaka szkoda, że wczoraj się dałem wywalić z gry :(.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

US: US data starts at 1100GMT with the weekly MBA mortgage applications data, while at 1230GMT, the pace of housing starts is expected to rise to 685,000 in April after slowing in the previous two months. Canadian manufacturing data is due at the same time. US data continues at 1315GMT when industrial production is expected to rise 0.6% in April after holding steady in February and March. Factory payrolls rose only 16,000 in the month with auto production jobs up only 1,000. The factory workweek rose to 40.8 hours from 40.7 hours in March. The ISM production index rose to 61.0. Capacity utilization is forecast to rise to 79.0% in April. The weekly EIA weekly crude oil stocks data is then due, at 1430GMT. At 1545GMT, World Bank President Robert Zoellick speaks at the Economic Club of Washington, while at 1630GMT, St. Louis Fed President James Bullard speaks at the Lousiville branch of the Bank on the subject of "The U.S. Economy and Monetary Policy."

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Sell na kangurze po 915, SL 10 p, TP 30. Choć dość parcie jest. Drugi sell czeka na 942, SL 13, bez TP.

Oczekujący sell na ED po 736, SL12 TP30.

EJ sell czeka po 2.49, SL15, bez TP.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

:?: :?: :?:

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Wyjątkowo nerwowo dzisiaj na eurojenie.

Eurodolar powoli kroczy jakby się pod coś ustawiał.

Kangur wybija podwójny szczyt pod wczorajszym low.

Czekam.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

AUD USD zamknięty na -2. Świece H1 zamknęły się tak, że sugerują przełamanie.

EDIT: EUR JPY ładnie podchodzi pod oczekującą.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ostro poszli do góry. 2x SL = -27 pips

Taki impet przed poziomami może oznaczać cięcie stopów.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Na EJ co do pipa mnie wycięło. Chrzanię to, przerzucam się na Alpari.

ODPOWIEDZ