"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

By_żyło_się_lepiej oj oj oj.. nie uswiadamiaj kolegow.. hehe

a tak serio.. to sa juz stare newsy..
http://raynold.prv.pl/pl/001/005/004/

mam na stanie "kilka" RFID :mrgreen: i pekam tu czasem ze śmiechu :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

reptile dawanie linku gdzie pierwsze co sie pojawia to ostrzeżenie przed złośliwym oprogramowaniem...

brak słów

// u mnie ostrzeżenia brak
tig3r

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

daromanchester nie nawoluje do kontroli. Kiedys juz pisalem powinno byc jedno miedzynarodowe prawo: try not to be a cunt - postaraj sie nie byc gnida. I to wszystko.
Jesli ktos jest gnida to go ukarac za to odpowiednio.

Nie slyszalem historii z kebabami z kobiet, moglbys przyblizyc co sie stalo z tworcami tego pomyslu? zostali ukarani?

o zmianach dat zywnosci tez slyszalem, tez staram sie unikac dziwnych produktow.

co do tych RFID opisanych wczesniej przez By_żyło_się_lepiej to dalej nie rozumiem czym roznilby sie od mojego dotychczasowego odcisku palca i karty kredytowej polaczonej w jedna calosc.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

mah1y pisze:co do tych RFID opisanych wczesniej przez By_żyło_się_lepiej to dalej nie rozumiem czym roznilby sie od mojego dotychczasowego odcisku palca i karty kredytowej polaczonej w jedna calosc.
Różnic się tym że może to być wykorzystane w dobrej i złej wierze.. jak to wszystkie spiski pokazują tylko możliwą ciemną stronę mocy..
Np podany przykład zatruwania organizmu - np mogę równie dobrze produkować karty kred. z odpadów uranowych..
Poza tym od śledzenia to już chyba mamy GSM..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Tig3r pisze:Poza tym od śledzenia to już chyba mamy GSM..
Po co RFID jak jest foursquare.com
Głupich nie sieją oni sami rosną :D
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Tig3r w podanym wczesniej przykladzie bylo napisane ze testowali rozne rodzaje chipow,
w pewnym momencie zastanowili sie czy to moze wplywac na organizm i zrobili testy:
chip rambo - wplywal znacznie na zachowanie zachipowanego
inny - wplywal mniej znaczaco na zachowanie
a pod koniec mowa o jeszcze innym chipie ktory jest tylko i wylacznie baza danych tak jak odcisk palca+karta kredytowa.
Domyslam sie ze to wlasnie ten nieszkoldliwy chip z danymi mielibny wszczepiac ludziom, tak jak to robia teraz np zwierzentom.

radekFXnoob
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: radekFXnoob »

daromanchester pisze:nasz sanepid
a jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi jakim cudem "nasz sanepid" nie wykrył przez tyle czasu, że zamiast zwykłej soli spożywczej niektóre firmy używały soli wypadowej ?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

mah1y pisze:Nie slyszalem historii z kebabami z kobiet, moglbys przyblizyc co sie stalo z tworcami tego pomyslu? zostali ukarani?
na przykład:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... imony.html

mah1y pisze:o zmianach dat zywnosci tez slyszalem, tez staram sie unikac dziwnych produktow.
Z tego co wiem to w niektórych firmach są działy które zmieniają daty. :)
Nie potrzebnie się nasłuchałem od znajomych bo teraz mam problem z zakupami.
Potem kupujesz chleb a na drugi dzień zielony od pleśni.

Dodano po 1 minutach:
radekFXnoob pisze:a jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi jakim cudem "nasz sanepid" nie wykrył przez tyle czasu, że zamiast zwykłej soli spożywczej niektóre firmy używały soli wypadowej ?
Bo może to była zwykła sól? Tylko proces jej wytwarzania był przemysłowy.
Nie wiem. Ale chyba masowo nikt nie umiera.
A sanepid na pewno badał produkty i skoro nic nie wykrył to znaczy że nie było szkodliwe wedle ogólnie przyjętych norm.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Potem kupujesz chleb a na drugi dzień zielony od pleśni.
tutaj to naprawde nie ma reguly, czasem to jest dzien, czasem 3 a czasami tydzien...
juz od dawna chleb prosto ze sklepu wrzucam do zamrazarki a pozniej tylko odmrazanie w tostowniku zostaje - smak ten sam a ryzyko konsumowania splesnialych produktow spada ;)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

mah1y pisze:tutaj to naprawde nie ma reguly, czasem to jest dzien, czasem 3 a czasami tydzien...
Bo to zależy jak przemetkowują zwroty. Kolega pracował w piekarni to mi trochę opowiedział. :D
A jakby ludzie wiedzieli co się dzieje w funciakach na zapleczach to by już tam więcej nie wchodzili....

ODPOWIEDZ