"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

By_żyło_się_lepiej pisze:Pierwszy raz byłem w ANWILU 11 lat temu na tej instalacji i widziałem tą sól. Jak zapytałem po ile, to powiedzieli, że za darmo. Pierwsze co pomyślałem wtedy, to ile tej soli jest mieszane z prawdziwą?
O i mamy winnego, wiedział i nie powiedział.
A nie pomyślałeś wtedy że to jest be, tylko teraz?
mah1y pisze:Jesli chodzi o zdrowie to wole nie ryzykowac. Nie nazwalbym tego manipulacja uwazam ze wyeliminowalem niepotrzebne dla mnie ryzyko.
NIE masz żadnych danych i bardzo prawdopodobne że zrezygnowałeś z jakiegoś produktu na rzecz właśnie takiego złego. No chyba że wywaliłeś wszystko co było produkowane przed datą ujawnienia.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

mah1y pisze:Skoro jest cisza, to w moim domysle wlasnie trwa prostowanie papierow (prawdopodobna wersja zeby ukryc winnych):
ja kupuje sol, ty dostarczasz cos innego, my wyslamy probke do firmy trzeciej na test, firma z testami przesyla lewy certyfikat z zatwierdzeniem produktu. Ja niewinny, ty cos tam zawiniles, a firma wystawiajaca certyfikat upada. wszyscy zadowoleni winnego nie ma.
daromanchester pisze:Ja od pewnego czasu powtarzam znajomym żeby obserwowali nasze media po sytuacji z Madzią z Sosnowca.
Media wzięły lekcję z tego, tylko jeszcze muszą to przetworzyć i pójdą tym tropem.
Będzie wtedy jak na zachodzi, codziennie ktoś ginąć, gwałcony, porwany i ludzie będą żyli w strach prosząc o więcej kontroli.
Ale to nie że ktoś nas chce kontrolować to my sami !!!!!
Panowie, panowie czy aby nie tworzycie teorii spiskowych, których tak się wyrzekacie? Opieracie na "czymś" swoje domysły i próbujecie "coś" odgadnąć.... zupełnie jak my.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

By_żyło_się_lepiej pisze: A ile kosztuje cheb w sklepie? A? Jeśli wszędzie jest w przedziale 2 do 2,5 PLNów a ktoś Ci oferuje 100 kg chleba za 3 zł, to kupisz czy nie?
Kupie i sprzedam po 2 zł za bochenek :lol:
Tak się robi pieniądze.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Esco pisze:Kupie i sprzedam po 2 zł za bochenek Laughing
Tak się robi pieniądze.
Tylko pamiętaj o Sl`u bo może być MC
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Madins pisze:Panowie, panowie czy aby nie tworzycie teorii spiskowych, których tak się wyrzekacie? Opieracie na "czymś" swoje domysły i próbujecie "coś" odgadnąć.... zupełnie jak my.
Przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem przykład który podałem.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Madins pisze:Panowie, panowie czy aby nie tworzycie teorii spiskowych, których tak się wyrzekacie? Opieracie na "czymś" swoje domysły i próbujecie "coś" odgadnąć.... zupełnie jak my.
my nie twierdzimy ze nie ma teori spiskowych,
Ja natomiast twierdze ze latwiej jest zrobic kopiuj wklej z youtube na temat globalnego spisku calego swiata niz dostrzec jakis lokalny spisek tuz kolo naszych stop i na dodatek jeszcze odpowiednio zareagowac na niego.
Tig3r pisze:NIE masz żadnych danych i bardzo prawdopodobne że zrezygnowałeś z jakiegoś produktu na rzecz właśnie takiego złego. No chyba że wywaliłeś wszystko co było produkowane przed datą ujawnienia.
moje dane to takie ze byly to produkty polskie, na moje szczescie nie mieszkam w PL i nie jestem skazany na polskie produkty. Z braku danych zrezygnowalem ze wszystkich polskich produktow.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

By_żyło_się_lepiej pisze:To jak Ty inwestujesz na FX?
Czyli Ty tak inwestujesz na FX? :mrgreen: o f....
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Madins pisze:
LowcaG pisze:Jak tu porównywac, takie teorie do tego, że cały świat od tysięcy lat jest kierowany przez X czy Y. Że ktoś nas (nas świat) truje aby objąć kontrolę nad..
jakieś new ordery itp.
Tak jak M1 do H4 :mrgreen:
Alkoholik pisze:jaki to ma związek z forexem?
lepiej?

Tak na poważnie, to nie wiem nic lub prawie w ogóle o NWO, niech w tym temacie wypowiadają się osoby posiadającą potrzebną wiedzę. Natomiast w sprawie tyczącej się montowania czipów pod moją skóra, to już dzisiaj mogę powiedzieć, że będę zagorzałym przeciwnikiem.

Dodano po 9 minutach:
mike_05 pisze:Fakty tzw medialne, cudowna pożywka.
Zdefiniuj "fakt" z zdefiniuj "domysł".
faktem jest to, że napisałeś, to co zacytowałem. Domysłem jest to, że pewnie będziesz chciał kontynuować ten temat (napiszesz coś jeszcze) :)
To nie definicje. To tylko twoja subiektywna prawda.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

ja natomiast zyczylbym sobie zeby taka sprawa byla rozgrywana z powaga dla wszystkich i bez zadnych mozliwosci tworzenia jakichkolwiek sposkow, a robi sie to tak:

jest informacja ze cos sie dzieje nie tak, czyli ze sol odpadowa jest uzywana w nielegalny sposob.
wpada brygada i zabiera wszystkie dokumenty z firmy ktora sprzedaje sol,
ta sama ekipa wpada do kilki wybranych np. 10ciu kolejnych firm i zabiera wszystkie dokumenty (nie zatrzymuja produkcji bo z to juz dzialanie na szkode firmy)
daja kogos do nadzoru dzialalnosci firmy ktora uzywa soli odpadowej na okres studiowania dokumentow
przestudiuja dokumenty to maja wszystko czarno na bialym, kto gdzie zawinil.
Winnych ukarac, nazwy firm podac do publicznej wiadomosci i same upadna.
Nastepni wlasciciele firm zastanowia sie dwa razy zanim pojda na skroty i beda zarabiac kosztem jakosci produktow (chodzi mi tutaj o jakosci ktora wpywa negatywnie na zdrowie klienta)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

mah1y pisze:ja natomiast zyczylbym sobie zeby taka sprawa byla rozgrywana z powaga dla wszystkich i bez zadnych mozliwosci tworzenia jakichkolwiek sposkow, a robi sie to tak:

jest informacja ze cos sie dzieje nie tak, czyli ze sol odpadowa jest uzywana w nielegalny sposob.
wpada brygada i zabiera wszystkie dokumenty z firmy ktora sprzedaje sol,
ta sama ekipa wpada do kilki wybranych np. 10ciu kolejnych firm i zabiera wszystkie dokumenty (nie zatrzymuja produkcji bo z to juz dzialanie na szkode firmy)
daja kogos do nadzoru dzialalnosci firmy ktora uzywa soli odpadowej na okres studiowania dokumentow
przestudiuja dokumenty to maja wszystko czarno na bialym, kto gdzie zawinil.
Winnych ukarac, nazwy firm podac do publicznej wiadomosci i same upadna.
Nastepni wlasciciele firm zastanowia sie dwa razy zanim pojda na skroty i beda zarabiac kosztem jakosci produktow.
Ty sobie życzysz a my zapłacimy.
Nawołujesz do permanentnej kontroli.
Zobacz w uk na wszelkiego rodzaju fastfoody. W życiu by nasz sanepid nie pozwolił im tego otworzyć.
95% zostałoby natychmiast zamknięte. Znajomi otworzyli kafejkę i przyszła pani z ichniego sanepidu wręczyć im tylko ulotki i powiedziała że juz nigdy więcej się nie zobaczą.
Kilka lat temu było głośno o dwóch przypadkach gdy azjaci sprzedawali kebaby z kobiet!!!
Dwa dni szumu w mediach i po sprawie, a nas byśmy roztrząsali pół roku, komisję powołali i zaostrzyli przepisy.
A potem narzekanie że się nie da biznesu prowadzić w PL.
U nas przepisy są dużo bardziej restrykcyjne niż na przykład w UK. Co do soli to gdzieś była dziura w procedurach i ktoś ją wykorzystywał do zarabiania kasy.

ps. Mam sporo znajomych pracujących w przemyśle spożywczym w UK i od pewnego czasu dużo ostrożniej wybieram produkty.
Zmiany dat ważności na wszystkim to norma codzienna.!!!!!
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 13:24 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ