"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Madins pisze:Oczywiście to teorie spiskowe, które już przestały być teoriami i stały się faktami.
No i tu dochodzimy do elementu "klasy" teorii spiskowej. Czy każde przekupstow, każda defraudacja i inne mafie to już teoria spiskowa? Jeżeli tak, to praktycznie wszędzie otaczają nas "teorie spiskowe".

Jak tu porównywac, takie teorie do tego, że cały świat od tysięcy lat jest kierowany przez X czy Y. Że ktoś nas (nas świat) truje aby objąć kontrolę nad..
jakieś new ordery itp.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

LowcaG pisze:Jak tu porównywac, takie teorie do tego, że cały świat od tysięcy lat jest kierowany przez X czy Y. Że ktoś nas (nas świat) truje aby objąć kontrolę nad..
jakieś new ordery itp.
Tak jak M1 do H4 :mrgreen:
Alkoholik pisze:jaki to ma związek z forexem?
lepiej?

Tak na poważnie, to nie wiem nic lub prawie w ogóle o NWO, niech w tym temacie wypowiadają się osoby posiadającą potrzebną wiedzę. Natomiast w sprawie tyczącej się montowania czipów pod moją skóra, to już dzisiaj mogę powiedzieć, że będę zagorzałym przeciwnikiem.

Dodano po 9 minutach:
mike_05 pisze:Fakty tzw medialne, cudowna pożywka.
Zdefiniuj "fakt" z zdefiniuj "domysł".
faktem jest to, że napisałeś, to co zacytowałem. Domysłem jest to, że pewnie będziesz chciał kontynuować ten temat (napiszesz coś jeszcze) :)
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

jeszcze dodam swoje 4 grosze odnosnie NWO:
nie wiem czego boicie sie w tych slowach?
co sie zmieni gdyby wprowadzili ten wasz NWO?
jakie korzysci beda z tego mialy grupy naciskow?
jakie straty poniosa grupy naciskane?

kiedys niewolnictwo bylo legalne, mozna bylo poplynac do afryki zlapac murzyna w siatke, albo kupic takiego na bazarze i pozniej orac nim pole, murzyn pracowal na swojego pana za chleb i zycie. Pozniej niewolnictwo zostalo zniesione, czy to oznacza ze nie ma niewolnictwa?
rozejrzycie sie dookola was ile osob ze srodowiska pracuje za chleb i zycie.
Czy oni sa wolnymi ludzmi? Ja twierdze ze nie.
Dlaczego zniesli niewolnictwo w oficjalnej formie?
Moim zdaniem dlatego ze zbyt malo mozna bylo zyskac wykorzystujac tylko czarnych niewolnikow. Trzeba bylo rozszerzyc niewolnictwo rowniez na bialych tak zeby niewolnicy nawet nie wiedzieli o tym ze sa zniewoleni.

Wylumaczcie mi po co komu jakis NWO?
Moim zdaniem jest to jakas glupia prowokacja dla malo rozumnych niewolnikow zeby utrzymac pozadek jaki panuje teraz.
technologia idzie do przodu i zeby utrzymac taka hierarchie wladzy jak jest obecnie trzeba troche ukrocic praw swoim niewolnikom.
Chca ograniczyc nam internet? no i pewnie tak zrobia jesli beda bardzo chcieli tylko nastepnym razem ktorys z niewolnikow zginie, a reszta pojdzie do domu.

Naprawde nie rozumiem co sie zmieni gdy wprowadza ten wasz NWO.

ps. moze i moj wywod podchodzi juz pod schizofremie, ale ja uwazam ze mam oczy otwarte troche szerzej niz nie jedna osoba walczaca ze spiskami klikajac przycisk like.

Co z tym zrobie?
Nic, bo szkoda zycia na takie pierdoly na ktore poprostu nie mam wplywu.

thx.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Alkoholik pisze:jaki to ma związek z forexem?
Zaraz ci napiszę jaki.

Od lutego gram na duże odbicie na edku. Tymczasem, co pozycja, to w plecy. ONI tak rysują wykresy, abym był przekonany, że odbicie będzie. Specjalnie ci ONI tak mieszają Grekom w głowach, by się nie dogadali ze sobą.
To samo na kablu. Zaczaiłem się na wzrosty, a tu kicha, buja się w te i we wte bez wyrazu. Co prawda urosło od 15 tygodni 1100 pipsow, ale to na waciki. CO to znaczy z poprzednim spadkiem 7750 pipsów? Niech wzrośnie choć w połowie. Znów ONI! Specjalnie przekabacili Camerona z tym faktem piskalnym ( :) ), co bym nie wygrał. Niby powinno rosnąć, bo funt się odcina od euro oficjalnie za pomocą swojego rządu. Ale to lipa i spisek Hesterów. Jednym słowem odkryłem spisek.
Nawet się poniekąd potwierdził, bo szwajcarzy coś wąchają wokół tego.

A tymczasem...
grzecznie zakładałem pozycje, jak wyrysowali ONI by AT tak kazało. Wpadka za wpadką i grzecznie finansowałem premie brokerów.

Ale to tylko pozory!

To ONI wpadli w moją sieć. Mój spisek się powiódł. Dlaczego?
Ano dostrzegłem w kwietniu niby spodek na gbpaud. Niby-spodek, bo teoretycznie volumen nie potwierdzał modelu. Nic to! Stawiając pozycję jak gdyby nigdy nic na stratnych majorsach jak ONI sugerowali, po cichu porcjami na różnych platformach zagrałem na ten spodek. Porcjami dlatego, aby ONI nie przejrzeli mojej gry. W sumie wyszła gruba pozycja.
Przy 60000 pipsach po cichu zamknąłem.

Tak to wyszło. Spisek na spisek czy okraść złodzieja?

I w ten sposób udowodniłem za pomocą faktów, co teoretyzowanie o teorii spiskowej ma wspólnego z forexem.

:) :wink:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

....
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ja odnoszę wrażenie,że tu jest spór miedzy nazewnictwem.

Jeden mówi :atak na Afganistan to spisek,chodziło tylko o ropę.
a drugi : to nie jest spisek,tylko jest to zwykła wojna,a ropa jest łupem.
I tak z wszystkim.

Dlatego tak z boku patrząc,te spiski są bardzo prawdopodobne,albo i bardziej,i wszyscy są tego świadomi,a jednak wypieracie się tylko słowa "spisek".

Ludzi faktycznie łatwo zmanipulować,jednak czasem nie trzeba się starać żeby zobaczyć że coś nie gra.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

By_żyło_się_lepiej pisze:
mah1y pisze: kilka stron wczesniej staralem sie podjac sensowna rozmowe o kalkulacjach z jednym uzytkownikiem, niestety chyba owy uzytkownik dalej oblicza wszystkie wypadowe i zmienne podczas uderzenia samolotu w WTC poniewaz jeszcze nie przeslal swoich kalkulacji na forum. Zaznaczam ze twierdzil iz jest to bardzo latwe do oblicznia. Ja mam ochote wytknac w jego kalkulacjach dziury ktore moga miec duzy wplyw na przebieg wydarzen.
Zadałem Ci pytanie czy piszesz serio czy teoretyzujesz? Napisałeś, że teoretyzujesz więc no comments ... //
pokaz mi to w tekscie bo nie moge sie popatrzec.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

LowcaG pisze:
Madins pisze:Oczywiście to teorie spiskowe, które już przestały być teoriami i stały się faktami.
No i tu dochodzimy do elementu "klasy" teorii spiskowej. Czy każde przekupstow, każda defraudacja i inne mafie to już teoria spiskowa? Jeżeli tak, to praktycznie wszędzie otaczają nas "teorie spiskowe".

Jak tu porównywac, takie teorie do tego, że cały świat od tysięcy lat jest kierowany przez X czy Y. Że ktoś nas (nas świat) truje aby objąć kontrolę nad..
jakieś new ordery itp.
Powtarzam od samego początku że są mylone tutaj pojęcia i definicje.
Wręcz przez wielu ludzi pojęcie "teoria spiskowa' jest okropnie dewaluowane.

Co do Acta to już udowadniałem że informacje były dostępne duuuuużo wcześniej. I było to "odświeżenie" starej umowy która mimo wszystko cały czas obowiązuje a chodziło żeby departament rybołóstwa się tym dalej nie zajmował.
A tak to zamiast być normalnie to dalej przepisów w tej kwest trzeba będzie szukać w ustawach rybołówskich :)
BTW z tego co wiem był to jeden z lepszych okresów do zarobienia kasy od czasy pluskwy milenijnej.
Idiotów wydojono a dzieciaki sobie podskakiwały i zrzuciły trochę wagi więc widmo nadwagi w społeczeństwie na chwilę się oddali.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Songo89K pisze:Jeden mówi :atak na Afganistan to spisek,chodziło tylko o ropę.
a drugi : to nie jest spisek,tylko jest to zwykła wojna,a ropa jest łupem.
Ja bym może ujął to tak. Dla jednych spisek, dla innych tajemnica poliszynela.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Songo89K pisze:Dlatego tak z boku patrząc,te spiski są bardzo prawdopodobne,albo i bardziej,i wszyscy są tego świadomi,a jednak wypieracie się tylko słowa "spisek".
Powtarzam to cały czas.
Spiski istnieją ale z samej definicji spisek jest tajny.
Market makerzy biorą pierwszą lepszą aferę, używają kilku ogranych schematów manipulacji opakowując informację w spiskowe słowa klucze.
I potem tą informację "sprzedają" naiwniakom. Sprzedadzą najpierw jakieś małe szwindle o których każdy wiedział jako spiski a potem jako już weteranie w tym temacie mając za sobą rzeszę złowionych leszczy wciskają im wszystko.
I biznes się kręci..
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ