"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Ink. pisze:Madins daj mi dowód na to że trolle nie istnieją
jak czytam Twoje posty to zaczynam wierzyc ze trole istnieja :D

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

temat wyjasniony, teraz proponuje pofilozofowac na zagadnieniem:

kto je robi? po co?

p.s. moze to oni ci obcy, zieloni .........

zielony maly -------> :mrgreen:
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Dość ciekawe,bo ja właśnie tak odebrałem Twój post,pisany jakby z takim żalem.
Ja twierdzę,że te porady są na forum.

Brother,dostałem sporo rad na PW, Mr.T poświecił mi wiele godzin,jednak dopiero teraz,jak podchodzę do tego na spokojnie,bez ciśnienia,na wszystko patrzę inaczej,na wykres patrzę inaczej.
Ale to wszystko jest na forum,tylko nie wszystko człowiek jest w stanie przyswoić,od razu.
Piszesz że nikt nie dzieli się systemem,jednak ja ich widzę dziesiątki na forum.
Jak nie tu to na ff.
Ale schodzimy z tematu.

Zrozumiałem jak łatwo powstają takie teorie,a jeszcze łatwiej je sprzedać.
Twój post jest takim przykładem.
Co prawda możesz napisać 10 osób,które tak właśnie robią-czy to świadczy o Twojej racji?
Ja znajdę na forum 10 osób,które przelały taką wiedzę,która wystarczy żeby zarabiać.

W przypadku np WTC,każdy MOŻE mieć rację.Kto ma? nie wiadomo.
Raczej tylko podobne testy mogłby by potwierdzić albo zanegować spisek.

EDIT:
Muszę się przyczepić:
"Jak już ktoś "załapał" to nie napisze nic co jest dla niego istotne, a będzie pisał o pierdołach"
chcesz powiedzieć,że temat założony przez Shadi'ego,FxLamera,klonmarcin i setki innych,w których odpowiadali na każde nurtujące pytania,to były same nieistotne sprawy,tylko jak to nazwałeś "pierdoły"?

Albo jesteśmy na innych forach,albo coś tu jest nie tak.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 16:30 przez Songo89K, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 16:36 przez xpep, łącznie zmieniany 1 raz.

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

o czym oni mowia? czy kazdy z nich przypadkowo uzywa zwrotu new world order?
Widzisz ja juz o tym pisalem wczesniej tylko widac jak wszyscy ktorzy krytykuja spisek potrafia czytac ze zrozumieniem prawda Daro :wink:

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

co oznaczaja te slowa?
New World Order - nowy porzadek na swiecie, lall ale mi spisek. Pewnie jaskiniowcy tez tak mowil gdy zbierali sie i bronili przeciwko dinozaurom.
musimy wprowadzic nowy porzadek na swiecie! nie bedziemy dawali sie zjadac przez dinozaury!

wszyscy porzadek chca zaprowadzic, gdy panuje nielad, a wy tutaj spisek widzicie ;P

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

JPII "new world order - a civilization of love" nie sadzisz ze to jest troche w innym kontekscie?

:roll:

Wczoraj kupilem tajskie zarcie w okolicznym sklepie. Jako ze dosyc czesto tam kupuje to pani mi pieczetuje kartke na gratisy. Pieczatka ma podobny ksztalt do gwiazdy dawida....

Do dzis nie bylem swiadomy ale teraz zaczynam podejrzewac ze macki Illuminati siegaja nawet tutaj. :wink:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Songo89K pisze:Dość ciekawe,bo ja właśnie tak odebrałem Twój post,pisany jakby z takim żalem.
Songo ja piszę jak jest, a ty nie masz odwagi tak to przynajmniej odbieram, Zresztą każdy kto przeczytał mój post wie co mam na myśli. Niech ktoś udowodni, że nie mam racji i wyśle ci opis zarabiającego systemu bo widać, ze długo już z tym walczysz i jak widać nie jest to brak chęci czy lenistwo tylko brak odpowiedniej metody. Pozdrawiam
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Wiara w spiski jest często przedstawiana jako zjawisko, które daje poczucie kontroli nad prawdą, pozwala jasno wskazać winnych i redukuje niepewność. To coś więcej niż zbiór przekonań na temat faktów historycznych, różniących się diametralnie od ich encyklopedyczno-podręcznikowego opisu. To swoisty, czysto teoretyczny światopogląd, spójny, pozbawiony luk, kierujący się własną, mogłoby się wydawać, niepodważalną logiką. Jest odwołaniem sie do wierzeń ludowych, formą mitu, któremu daleko do posługiwania się językiem nowoczesnych nauk politologicznych i socjologicznych
Stanowi postawę, w której ujawnia się nieumiejętność racjonalnego wyjaśnienia niezrozumiałych faktów historycznych takich jak: powstawanie i nagły upadek rządów, metod sprawowania polityki, rewolucji i wojen, oraz innych, czasami dotykających tematyki fantastyczno-naukowej, szczególnie w drugiej połowie XX wieku. Skłania ona poszukujących do łączenia pewnych faktów i przypuszczeń, za pomocą metod najczęściej zupełnie nienaukowych, w teorie mające być swego rodzajem antidotum na interpretacje narzucane przez naukę, poprzez media.
Istnieją dwa rodzaje powodów powstawania teorii spiskowych: indywidualne i społeczne
Z poziomu jednostki zjawisko to interpretuje się jako próbę załatania luk we własnej wizji świata, zakolorowania białych plam w osobistym systemie poznawczym. Niekiedy pragnienie nadania jakiegokolwiek znaczenia pewnym wydarzeniom jest tak silne, że jednostka próbuje usystematyzować swój światopogląd robiąc to w mniejszym lub większym stopniu na siłę, naginając znane już teorie i fakty do nowych, czysto teoretycznych rozważań. Wynik takich działań kończy się według psychologów stworzeniem tzw, teorii naiwnej. Badacze, socjolodzy i psycholodzy społeczni, są zgodni do tego, że wiara w różnorakie teorie spiskowe, bądź samą spiskową teorię dziejów, pomaga niektórym ludziom żyć, wyznaczając im jasny cel i misję - odnalezienia ukrytej prawdy i uświadomienia innych. Pomaga przez to w radzeniu sobie z emocjonalnymi problemami, poczuciem odizolowania, nadaje istnieniu sens.
Dałem już wcześniej linki do informacji na temat jaką żyłą złota są teorie spiskowe.
Podawałem też definicje słów, ale wszyscy wolą się wymieniać dowodami z YT.
Berta użył już wszystkiego rodzaju argumentum ad..... które to powoduje że czuję się na forum jkm'owców.
Nie pisząc przy tym żadnego merytorycznego postu. Prawdopodobnie nie za bardzo rozumie co znaczy to słowo.
Wczoraj jeszcze wieczorem się tłumaczył:
berta1984 pisze:
daromanchester pisze:Twojego potoku słów bez ładu i składu.
TU MASZ RACJE PISZE SZYBKO MOZE NIE MAM DOBREGO SKLADU ALE WYBACZ MI DZISIAJ,BO ZARAZ IDE SPAC BO RANO DO PRACY TRZEBA WSTAC
HEHE FAJNA SKLADNIA :D
Dzisiaj to samo cały dzień pewnie znowu idzie do pracy.
Tak samo było jak wklejał swoje argumenty o WOŚP. Które potem okazały się wyssane z palca.
Wrzucone masa linków i ani słowa od siebie.
Chciałoby się sparafrazować stare powiedzenie i rzec - Po co mi mózg mam google.

Obaliłem na początku "argument" o JFK wypowiadającym się o spisku i tajemnicach.
Oczywiście przeskoczyliśmy dalej. Panowie powiem tylko że tych śmieci na YT jest ogrom.
Chyba nie oczekujecie że będziemy demontować jeden po drugi bo nie mamy nic innego do roboty.
Chcecie sobie wierzyć to wierzcie, wasza sprawa i wolna wola.
Tylko nie indoktrynujcie tym innych. To jakby jakiś islamista przyszedł na forum i wszystkich próbował przekonać do nawrócenia się na Allaha.

Jak napisałem na samym początku wątku, problem w tym temacie leży w myleniu pojęć i definicji.
I nie chodzi tutaj ludziom o dojście do prawdy tylko do przekonania drugiej strony że jest jak on myśli.
Rzekłbym że ludzie wchodzą w te teorie bez SL'a.
Nikt tutaj nie pisze że spiski nie istnieją.
Z tym że spiski są tajne a to z czym wy macie do czynienia to odpady informacyjne w epoce web 2.0
A nawet jak wpadniecie na jakiś spisek to co wtedy? Co z tym zrobicie?
Pochwalicie się na FB? I będziecie zliczać ile ludzi to lubi?
Jak pisałem wcześniej, jeśli zarabiacie na tym to czapki z głów ale jak sobie chcecie tylko pogadać i poszpanować przed znajomymi to idźcie na inne forum.
Temat zostawiłem początkowo bo myślałem że jakieś rozsądne argumentacje się pojawią.
A tak to szkoda że zniknie bo w tej formie to nie warto go tutaj trzymać.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

daromanchester pisze:Dzisiaj to samo cały dzień pewnie znowu idzie do pracy.
Tak samo było jak wklejał swoje argumenty o WOŚP. Które potem okazały się wyssane z palca.
Wrzucone masa linków i ani słowa od siebie.
Chciałoby się sparafrazować stare powiedzenie i rzec - Po co mi mózg mam google.

Obaliłem na początku "argument" o JFK wypowiadającym się o spisku i tajemnicach.
Oczywiście przeskoczyliśmy dalej. Panowie powiem tylko że tych śmieci na YT jest ogrom.
Chyba nie oczekujecie że będziemy demontować jeden po drugi bo nie mamy nic innego do roboty.
Chcecie sobie wierzyć to wierzcie, wasza sprawa i wolna wola.
Tylko nie indoktrynujcie tym innych. To jakby jakiś islamista przyszedł na forum i wszystkich próbował przekonać do nawrócenia się na Allaha.

Jak napisałem na samym początku wątku, problem w tym temacie leży w myleniu pojęć i definicji.
I nie chodzi tutaj ludziom o dojście do prawdy tylko do przekonania drugiej strony że jest jak on myśli.
Rzekłbym że ludzie wchodzą w te teorie bez SL'a.
Nikt tutaj nie pisze że spiski nie istnieją.
Z tym że spiski są tajne a to z czym wy macie do czynienia to odpady informacyjne w epoce web 2.0
A nawet jak wpadniecie na jakiś spisek to co wtedy? Co z tym zrobicie?
Pochwalicie się na FB? I będziecie zliczać ile ludzi to lubi?
Jak pisałem wcześniej, jeśli zarabiacie na tym to czapki z głów ale jak sobie chcecie tylko pogadać i poszpanować przed znajomymi to idźcie na inne forum.
Temat zostawiłem początkowo bo myślałem że jakieś rozsądne argumentacje się pojawią.
A tak to szkoda że zniknie bo w tej formie to nie warto go tutaj trzymać.

Zalaltwiles mnie, swoja manipulacja po przez you tube hehe tacy ludzie sa potrzebni w polsce jak ty hehe moze wyniesc smieci daro tak oczywiscie, mozesz posprzatac WC tak z najwieksza przyjemnoscia hehe zalosne
:D

Obalic to ty mozesz kobiete w ringu a nie niby spisek :D

ODPOWIEDZ