"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

xpep a to jakiś zakazane słowo którego nie można używać?
Jak Bush użyje słów "Hair of the dog" to będzie mu chodziło o włos psa czy o to że ma kaca?
Wszystko zależy od kontekstu.

Dodano po 2 minutach:
Madins pisze:Podczas II wojny światowej setki osób ginęło dziennie w Oświęcimiu
A widzisz, jest sporo ludzi takich jak Ty wierzących w większość teorii spiskowych którzy traktują Oświęcim jako jedną z nich.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Spisek - tajne i zazwyczaj nielegalne porozumienie pomiędzy grupą osób (spiskowców), mających wspólny cel
Spiskowcy:
skoro nielegalne, więc spiskowcy zrobią wszystko co w ich mocy, by spisku nie odkryto.
Jeżeli im się uda, jest to spisek doskonały, a skoro nielegalny, więc i zbrodnia czy przestępstwo doskonałe.

Odkrywcy spisków:
-poszukiwacze prawdy (spisku doskonałego), tylko każdy taki badacz prawdy rozumie to inaczej. Obiektywnie albo subiektywnie. Jedni twierdzą, ze prawdy nie ma, inni, że jak najbardziej jest i chwała temu, co ją odkryje. Zdarza sie również i to, że zwolennik prawdy obiektywnej, udowadnia ją jak najbardziej subiektywnie.

Obrazek

Pułapek jest wiele.

Obrazek

W podobny sposób można ułożyć fakty. Niby wszystko pasuje, prawie prawdziwe.

No właśnie, prawie...

A jak to się świetnie sprzedaje! Przykład

Obrazek

i to za konkretne pieniądze...
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 20:07 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

daromanchester pisze:Madins napisał:
Podczas II wojny światowej setki osób ginęło dziennie w Oświęcimiu

A widzisz, jest sporo ludzi takich jak Ty wierzących w większość teorii spiskowych którzy traktują Oświęcim jako jedną z nich.
A co, komory gazowe, to też ściema?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Madins pisze: A co, komory gazowe, to też ściema?

Niektórzy nadal taka myślą.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Madins pisze:A co, komory gazowe, to też ściema?
Ty mi powiedz. Ja nie należę do tej grupy.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

elky_obi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elky_obi »

daromanchester, Ty tak na poważnie ? :lol:

Madins
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze:Ty mi powiedz. Ja nie należę do tej grupy.
Do której grupy? Byli ludzie szerzący teorie spiskowe o masowych mordach w Oświęcimiu, Katyniu itd i byli tacy jak Wy, którzy w to nie wierzyli.... A jaka jest prawda?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

elky_obi pisze:daromanchester, Ty tak na poważnie ? :lol:
Napisałem wyraźnie że nie należę do grupy spiskowców którzy uważają że Oświęcim nie istniał ergo komory gazowe.

Dodano po 39 sekundach:

Madins ja piszę o czasach obecnych.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Madins pisze:Podczas II wojny światowej setki osób ginęło dziennie w Oświęcimiu, gdy wiadomość ta docierała do Krakowa, to tacy ludzie jak ty pukali się w głowę i wyśmiewali niosących wieści. Niedowiarki takie jak ty nie są niczym innym jak hamulcem w rozwoju cywilizacyjnym... Piszesz o dymaniu, a sam płacisz za to, że w telewizji wciskają Ci głupoty, a Ty z uśmiechem na ustach kiwasz głową słuchając. Chyba, że nie płacisz abonamentu i jesteś zwykłym złodziejem i oszustem!!!

Zdenerwowałeś się? To dobrze, o to właśnie chodziło.... to właśnie jest manipulacja, której uległeś kolego
niekoniecznie zdenerwowalem sie, ale chcialbym odpowiedziec na te dosc nieladne zarzuty:
skoro tak dobrze znasz historie oswiecima powiedz mi jaki wtedy byl spisek i ile osob o nim wiedzialo (chodzi mi o osoby ktore nie powinny wiedziec)?
co te osoby z tym zrobily?
jaki byl dalszy los tych ludzi?
co mozna bylo zrobic zeby zapobiec temu masowemu mordowaniu?
dlaczego nikt nie powstrzymal tych mordow?
gdybys Ty zyl w tamtych czasach to co bys zrobil zeby ocalic tych ludzi? ile bys zaryzykowal ratujac innych, nie wiedzac co bedzie dalej?

zyjemy w innych czasach i poprzednie spisku ogladamy tylko na historii, (tak jak systemy dzialajace tylko na historii FX odrazu wiadomo gdzie postawic SL zeby nie zaliczyc MC)
ja nie neguje spisku w zamachach 9.11, neguje jednak wiedze ktora poslugujecie sie zeby udowodnic ten spisek, neguje rowniez wasza i moja wiedze o caloksztalcie tego spisku,
Widzisz tylko to co pozwalaja Ci widziec na tym etapie, a co jesli taki byl wlasnie plan i wlasnie miales tyle zobaczyc (spisek w spisku?)?
zobaczymy za 50 lat co bylo prawda a co falszem.

jesli grupa bedaca u wladzy bedzie chciala to zrobia z nami co tylko beda chcieli i ani ty, ani ja nie bede mial na to wplywu. (mam tutaj na mysli wielkich masonow, illuminatow, jak i polska mafie oraz pijanego zdziska z pod sklepu, albo jakiegos pierdziwladka jadacego po pijanemu samochodem itp itd)

lepper tez ponoc duzo wiedzial o polskim spisku i zobacz co sie z nim stalo.
za duzo stresu? czy moze jakies sily trzecie mu pomogly? kolejny spisek?

szkoda marnowac zycia na cos czego i tak nie zmienisz.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 20:18 przez mah1y, łącznie zmieniany 1 raz.

Madins
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze:Napisałem wyraźnie że nie należę do grupy spiskowców którzy uważają że Oświęcim nie istniał ergo komory gazowe.
:mrgreen:

Spiskowali ludzie, którzy nie chcieli aby prawda wyszła na światło dzienne i byli tacy jak ja, osoby które opierały się na faktach (twórcy teorii spiskowych) i byli ludzie wyśmiewcy (tacy jak TY)

ODPOWIEDZ