"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

mah1y pisze:gdybys Ty zyl w tamtych czasach to co bys zrobil zeby ocalic tych ludzi?
Większość ludzi zajmujących się spiskami mogą co najwyżej nacisnąć Lubię to! i tyle.
Charakteryzuje ich oprócz spamowania "prawdy" w necie całkowita bezradność.

Dodano po 1 minutach:
Madins pisze:byli ludzie wyśmiewcy
Ja się nie wyśmiewam. Ja próbuję zrozumieć ten fenomen.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

mah1y pisze:co te osoby z tym zrobily?
jaki byl dalszy los tych ludzi?
co mozna bylo zrobic zeby zapobiedz temu masowemu mordowaniu?
dlaczego nikt nie powstrzymal tych mordow?
gdybys Ty zyl w tamtych czasach to co bys zrobil zeby ocalic tych ludzi?
Wiemy o sobie tyle na ile nas sprawdzono...

mah1y pisze:lepper tez ponoc duzo wiedzial o polskim spisku
Więzienia CIA są, więc to strzał w kolano.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Madins chyba mnie nie zrozumiales,
moglbys rozwinac swoja mysl o Lepperze?

Madins
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze:Ja się nie wyśmiewam. Ja próbuję zrozumieć ten fenomen.
Nie potrafisz zrozumieć, bo dla Ciebie fakty to już teoria spiskowa.

Dodano po 1 minutach:
mah1y pisze:moglbys rozwinac swoja mysl o Lepperze?
Został wyśmiany za więzienia CIA w Polsce, a jaka okazała się prawda po latach?

Muszę spadać, Panowie. Jeśli będę w stanie odpowiedzieć na jakieś pytania, to zrobię to później. Na tę chwilę żegnam,choć fajnie się dyskutuje.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 20:26 przez Madins, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Madins pisze:Nie potrafisz zrozumieć, bo dla Ciebie fakty to już teoria spiskowa.
Filmik z YT nie jest dla mnie faktem. Tak samo jak wywód jakiegoś sprzedawcy DVD.
Ludzie powinni się zabrać do roboty a nie wiecznie szukać dziury w całym, rozliczać, wyliczać, odkrywać.
Przez takich ludzi od 1989 roku mamy co mamy w PL. Bo zamiast coś zrobić to wszędzie węszą spiski albo odkrywają stare aż się rzygać chce.
Ale póki jest na to rynek to będą to robić ku uciesze ludu i trzymać się stołków w zamian za odkrywanie spisków. Ehhh
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Madins
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze:
Madins pisze:Nie potrafisz zrozumieć, bo dla Ciebie fakty to już teoria spiskowa.
Filmik z YT nie jest dla mnie faktem. Tak samo jak wywód jakiegoś sprzedawcy DVD.
Ludzie powinni się zabrać do roboty a nie wiecznie szukać dziury w całym, rozliczać, wyliczać, odkrywać.
Przez takich ludzi od 1989 roku mamy co mamy w PL. Bo zamiast coś zrobić to wszędzie węszą spiski albo odkrywają stare aż się rzygać chce.
Ale póki jest na to rynek to będą to robić ku uciesze ludu i trzymać się stołków w zamian za odkrywanie spisków. Ehhh
Wchodzimy w politykę, a w tej dziedzinie, to chyba wszyscy mamy podobne zdanie :D

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Madins pisze:Został wyśmiany za więzienia CIA w Polsce, a jaka okazała się prawda po latach?
Jeśli dobrze pamiętam tamte czasy to Lepper mówił o lądujących Talibach w Klewkach a nic wtedy nie mówił o więzieniach CIA.
Dopiero po dużo dłuższym czasie połączone te dwie sprawy.
Chyba że masz jakieś źródła o których ja nie wiem to chętnie poczytam.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

daromanchester pisze: Większość ludzi zajmujących się spiskami mogą co najwyżej nacisnąć Lubię to! i tyle.
Charakteryzuje ich oprócz spamowania "prawdy" w necie całkowita bezradność.
to chyba dlatego najchetniej mowi sie o ogromnych, globalnych spiskach na ktore poprostu nie da sie zareagowac. Skoro nie da sie zareagowac to wszyscy sa bezpieczni i nikomu krzywda sie nie stanie bo nikt duzy tego nie bierze na powaznie.

Wszystko co dotyczy naszego otoczenia (czyt PL lub europy), na ktore mamy jakis wiekszy wplyw staramy sie odrzucac, bo odkrywanie malych spiskow na ktore mozemy zareagowac jest poprostu niebezpieczne.

Madins
Skoro wierzysz ze Lepper sie nie powiesil sam to co z tym zrobisz? - bedziesz spamowal internet czy cos zmienisz? jesli jest spisek z Lepperem to zaryzykujesz swoje zycie? w co wierzysz? co z tym zrobisz?

Mowisz o oswiecimiu jacy to bys waleczny nie byl, (jak sie sprawdzisz w boju oczwyscie), sami bys swiat naprawil a kolo nosa cala chmara roznych niedomowien ktorych poprostu strach dotknac.
daromanchester pisze:Przez takich ludzi od 1989 roku mamy co mamy w PL. Bo zamiast coś zrobić to wszędzie węszą spiski albo odkrywają stare aż się rzygać chce.
Juz kiedys pisalem, w dziedzinie polityki powinno sie wcisnac reset. Wyrzucic wszystkich i zbudowac wszystko od nowa, z nowymi, uczciwymi specjalistami na stanowiskach. Ktos sie podejmie? Ja przyznam szczerze ze boje sie.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 20:53 przez mah1y, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

daromanchester pisze:
Madins pisze:Został wyśmiany za więzienia CIA w Polsce, a jaka okazała się prawda po latach?
Jeśli dobrze pamiętam tamte czasy to Lepper mówił o lądujących Talibach w Klewkach a nic wtedy nie mówił o więzieniach CIA.
Dopiero po dużo dłuższym czasie połączone te dwie sprawy.
Chyba że masz jakieś źródła o których ja nie wiem to chętnie poczytam.
Trudno udowodnić coś, czego nie było. To tak jak proces poszlakowy. Trzeba udowodnić, ze nie jesteś wielbłądem.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

http://niniwa2.cba.pl/bogdana_gasinskiego_przypadki.htm
"Informatorem" Leppera był Bogdan Gasiński, który - jak ustalił sąd - przyszedł do biura Samoobrony dwa dni wcześniej i do tego czasu był tam osobą nieznaną. Miał przekazać Lepperowi informacje o łapówkach, a także - jak zeznawał Gasiński w sądzie - notatki o zabójstwach: Marka Papały i Jacka Dębskiego oraz planach zamachów terrorystycznych w Polsce.

Czemu tego Lepper nie ujawnił? Czy było niewiarygodne, a informacje o łapówkach polityków wiarygodne? - pytała znów sędzia. Samego Gasińskiego sąd określił mianem "manipulatora, który do swej gry wciąga inne osoby", a jego zeznania były "kłamliwe, wykrętne i nieprawdziwe".

Gasiński twierdził, że uczestniczył we wręczaniu pieniędzy wspomnianym politykom. Później Gasiński mówił też, że w gospodarstwie PGR w Klewkach byli afgańscy talibowie i że Polacy handlowali z nimi bronią. Przesłuchiwany na procesie Leppera, dostarczył wielu innych podobnych "rewelacji". Sąd zbadał, że ten świadek jest już skazany za wyłudzenia i oszustwa.

Sąd stwierdził w konkluzji, że Lepper w istocie oskarżając polityków, nie miał żadnych dowodów, więc nadużył swego mandatu poselskiego do rozgłaszania nieprawdziwych opinii. Świadczy o tym zaś samo zachowanie Leppera tuż po zdarzeniu - gdy prokuratura zwróciła się do "Samoobrony" po dowody, którymi Lepper - jak zapewniał z sejmowej mównicy - dysponował, otrzymała w odpowiedzi stenogram z jego wystąpienia.

Inny dowód to kaseta video, na której Gasiński potwierdza przed Lepperem, że prawdą jest to, co powiedział mu wcześniej podczas "przypadkowego spotkania". Kaseta była nagrana tydzień po wystąpieniu Leppera, co - według sądu - dowodzi, że Lepper "wręcz tworzył dowody" i że w czasie pierwszej, "przypadkowej" rozmowy z Gasińskim, nie było żadnych dokumentów, podczas gdy Lepper mówił w Sejmie, że je ma i że jego życie jest zagrożone.

ODPOWIEDZ