"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Ink. pisze:.. inżynier, policzyłeś coś ze swoich teorii?
zbyt skomplikowane zeby policzyc, trzeba rzeczywistych testow.

edit:
usune grafike bo mnie jeszcze do USA na wakacje nie wpuszcza.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 13:10 przez mah1y, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ja osobiście jeżeli chodzi o pentagon to przyczepił bym się do tego że jeden z najważniejszych budynków w USA - Dep. Obrony. Za czasów zimnej wojny to był oczywiste że on pierwszy oberwie a tu nagle okazuje się że całe zajście filmuje 1 kamera i to 4 klatki... na których coś tam widać.
Do tego dlaczego wykonywali tak skomplikowany manewr ? Zamiast skierować dziób samolotu w dół co by dało o wiele większe zniszczenia niż to co zrobiono ?
Tam pracuje 20 kilka tysięcy osób kluczowych do prowadzenia wojenki a budynek nie ma obrony przeciwlotniczej ?
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Greenhaze pisze:Co to zdjecie wedlug Ciebie przedstawia?
http://www.google.com/imgres?q=wyburzen ... s:43,i:121

teraz lepiej?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Greenhaze pisze: Co to zdjecie wedlug Ciebie przedstawia?
To mają być ślady kontrolowanego wyburzenia przy użyciu Termitu
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

By_żyło_się_lepiej pisze:
mah1y pisze:zbyt skomplikowane zeby policzyc, trzeba rzeczywistych testow.
Po co? To jest zbyt proste aby robić jakiekolwiek testy ... Media i tak robią swoje.
chcac obalic jakas teorie, zeby ludzie w to uwierzyli, nie mozesz pokazac suchych liczb na papierze.
Robisz testy rzeczywiste i jesli wychodza inaczej to wtedy ludzie uwierza.
myslisz ze kalkulacjami cos zmienisz?
Zobacz ilu doktorow zrobilo jakies wyrywkowe oblicznia i jakos nie przekonalo to opinii publicznej.
Zrob realne testy to przekonasz.

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

By_żyło_się_lepiej pisze:
Greenhaze pisze:Ty takze nie popierasz swoich tekstow matematyka a wymagasz prac doktorskich na ten temat.
Ja nie wymagam, tylko zapytałem czy teoretyzujesz czy jesteś w stanie to policzyć? Jeśli jesteś w stanie to chętnie nawiążę kontakt na priv w celu konfrontacji obliczeń itd.
Nie dzieki, tak sie sklada ze zajmuje sie taka pewna aktywnoscia przez ktora nie mam az tyle czasu na wiecej dywagacji na ten temat.

Oczywiscie ze teoretyzuje ale powiedz mi tylko czy uwazasz ze istnieje taka mozliwosc ze zawalenie sie tych wierzy nie bylo efektem kontrolowanego wyburzenia?

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink. pisze:Songo89K nikt nie odkopał drapaczy chmur z przed setek tysięcy lat, nikt nie odkopał statku kosmicznego itp dlatego dla mnie to jest śmieszne

a co do wielkiego wybuchu to jest tylko teoria, trzeba podchodzić do tego z lekkim dystansem
Wiesz,tu nie chodzi o setki tysięcy,a raczej mln,mld(?).
Nie wgłebiam się w to,ale jest to dla mnie prawdopodobne.

Ja raczej jestem bardziej ZA a jeżeli przeciw,jednak mówiąc o ataku na WTC,była jedna próba i efekt znany.
Weźmy na przykład lotka,są ludzie co grają (ile jest kolektura) 40-50? i do tej pory nie wygrali.Czy to oznacza że nie można?nie jest to prawdopodobne?A jednak ludzie wysyłają 1 los i wygrywają.

Ja po latach stwierdzam,że wszystko jest możliwe.

Daro napisał :
"Mi bardziej chodziło o spróbowanie zdefiniowania co jest tak naprawdę spiskiem a co teorią spiskową.
Spróbować zdefiniować co jest manipulacją.
Zdemaskować te wszystkie filmiki robione według tego samego schematu, mające na celu zdyskredytować fakty i zasiać wątpliwości które potem kiełkują jako nowe teorie spiskowe. "

Jestem jak najbardziej za.Może za parę/naście/dziesiąt stron się tego doczekamy;)
Jestem zszokowany że temat jeszcze wisi-jest postęp w dyskusjach;)

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

By_żyło_się_lepiej pisze:Ja nie wymagam, tylko zapytałem czy teoretyzujesz czy jesteś w stanie to policzyć? Jeśli jesteś w stanie to chętnie nawiążę kontakt na priv w celu konfrontacji obliczeń itd.

By_żyło_się_lepiej
chetnie bym popatrzyl na Twoje obliczenia.
przeslij mi na prv jesli mozesz. - edit: najlepiej to tutaj wklej bo na PRV to pewnie sie nie doczekam

Twierdzisz ze jest to latwe do obliczenia i latwe do udowodnienia. Ja twierdze odwrotnie, ja twierdze ze tego nie da sie policzyc.
udowodnic mozna w przyblizeniu jedynie przeprowadzajac testy rzeczywiste,
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 14:25 przez mah1y, łącznie zmieniany 3 razy.

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

Greenhaze pisze:Oczywiscie ze teoretyzuje
Teoretykow tu nie potrzebujemy, jest ich za nad to hehe, jak masz jakis material to go dawaj, a nie tylko gadasz, :D

Zaraz dostane bana zobaczycie :wink:

Dodano po 2 minutach:
Greenhaze pisze:
Nie dzieki, tak sie sklada ze zajmuje sie taka pewna aktywnoscia przez ktora nie mam az tyle czasu na wiecej dywagacji na ten temat.
dzieki bogu :D

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

pozwole sobie na maly OT , wczoraj wieczorem jak patrzylem na ten watek bylo 11 stron , teraz jak pisze jest 25 czyli doszlo 14 ,a w DT jest w tym momencie 9 .... czy to nie jest troche dziwne-smieszne ??

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

ODPOWIEDZ