FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Czy to znaczy ze musze jeszcze raz wysylac im dokumenty ?
Ok, cieszę się, że już sobie poradziłeś więc może tylko w skrócie żeby inni potem nie musieli zachodzić w głowę o co chodzi i szukać.

FxPro wyłącza nieaktywne rachunki (takie na które nikt się nie loguje), które sobie 'leżą' dłużej niż ok. 3 miesiące. Jeśli co jakiś czas się na nie logujemy, mimo, że nie ma tam środków to konto cały czas powinno być aktywne.

Wtedy należy wysłać nowe potwierdzenie adresu zamieszkania, czyli taki sam dokument, który został użyty przy rejestracji rachunku. Szczegółowo jest to opisane u nas na forum.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

radekFXnoob
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: radekFXnoob »

Witam. To mój pierwszy post na forum i od razu chciałbym prosić o pomoc. Używam MT4 w FxPro i ciągle mam problem z wiadomościami, które co jakiś czas przestają przychodzić.

Zgłaszałem się już z tym do live supportu i np. za pierwszym razem pani kazała mi zmienić Data Center na jakieś inne lub reskanować serwer i to pomagało. Wczoraj wiadomości znów przestały przychodzić więc odezwałem się do nich

i pan polecił mi żebym usunął plik 'news.dat' z folderu 'history' i też pomogło, zniknęły wszystkie poprzednie wiadomości ale następne już przychodziły i tak kilka razy wczoraj. Dziś niestety o 12:41 dostałem ostatnią wiadomość i mimo,

że zastosowałem wszystkie sposoby, które działały wcześniej wiadomości nadal nie przychodzą. Wiec znów się do nich zgłosiłem, wspólnie z panią odkryliśmy, że mam starą wersje MT4 (build409) i to może powodować problemy,

kazała mi użyć 'liveupdate' ale jak klikałem na ikonę tego to nic się nie działo, po prostu nie działało, nie wiem dlaczego. W związku z tym kazała mi ściągnąć instalke z ich strony i tak zrobiłem. Usunąłem stara wersje, folder 'FxPro - MetaTrader 4'

z folderu 'Program Files' też usunąłem i o dziwo po zainstalowaniu nowej wersji program 'pamięta', że wcześniej miałem wyłączone dźwięki od wiadomości właśnie i od trailing stopa. Nie wiem czy to coś znaczy ale wydaje mi się, że powinny być

włączone tak jak było oryginalnie. Niestety po zainstalowaniu nowej wersji wiadomości nadal nie przychodzą. W supporcie już nie potrafią mi pomóc, nie wiedzą dlaczego tak się dzieje, ja też nie mam pojęcia. Wszystko jest ustawione tak

jak wcześniej więc powinno działać a nie działa. Przypominam, że niczego nie zmieniałem, żadnych ustawień, wcześniej działało i czasami przestawało ale dało się coś z tym zrobić. Dziś przestało na dobre.

Wiem, że ten problem może wydać się komuś banalny, ale dla mnie jako początkującego było tam wiele wiadomości które codziennie czytałem i które mnie interesowały no i były od razu na platformie.

Czy ktoś miał podobny problem lub wie czym może być to spowodowane ? Byłbym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś potrafił by mi pomóc. Z góry dziękuję :)

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

@radekFXnoob,

jaki system? Jeśli VISTA to wyłącz ochronę użytkownika lub zainstaluj MT4 na innej partycji niż system.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

radekFXnoob
Stały bywalec
Stały bywalec

Windows XP Home Edition ale MT4 zainstalowane na tej samej partycji co system. Zaporę też mam wyłączoną, miałem Avasta i SpyBot S&D i je usunąłem i nic. Chociaż dziś rano właśnie SpyBot pytał czy zezwolić na jakąś zmianę w rejestrze

której MT4 chciało dokonać i zezwoliłem i wszystko działało do 12:41.

ps. przepraszam że odpowiadam po tylu minutach, nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi :)

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

@radekFXnoob,

cały wieczór na różne sposoby testowałem MT4 na Windows XP. Nie udało mi się wywołać tego co opisujesz. Nie mam przerwy w dostawie newsów. Daj znać jak będzie dzisiaj.

radekFXnoob
Stały bywalec
Stały bywalec

Cześć Jekert, dziękuję za zainteresowanie sprawą :)

Wczoraj po zainstalowaniu nowej wersji platformy i usunięciu Avasta i SpyBota usunąłem platformę jeszcze raz i uruchomiłem program CCleaner i zeskanowałem rejestr w poszukiwaniu problemów - jest tam taka funkcja.

Znalazło trochę wpisów pochodzących od MT4, nie wiem czy były to stare czy jakieś błędne wpisy ale usunąłem je wszystkie naciskając 'Napraw zaznaczone problemy' i po tym zainstalowałem platformę na nowo.

Zacząłem sprawdzać po kolei wszystkie Data Center w nadziei, że może powinienem być połączony z którymś konkretnym ale to też nic nie dało, działało wszystko oprócz wiadomości, zlecenia wchodzą szybko - tak jak zwykle,

przełączanie pomiędzy kolejnymi DC też nie trwa dłużej niż 2 - 3s i takim sposobem zakończyłem na DC7, dokładnie Real01.DC7. Niestety wiadomości nadal nie przychodziły. Trochę później, chwile przed 17:44 naszego czasu

zostałem rozłączony i połączony z powrotem, ale już z DC5, w opcjach 'Data Center Auto konfiguracja' mam odznaczone, więc po ponownym połączeniu powinno być nadal DC7, czyli żadna zmiana nie powinna nastąpić, nawet w supporcie

tak powiedzieli, a jednak. Na szczęście właśnie po tym samoistnym rozłączeniu i ponownym połączeniu, wiadomości zaczęły przychodzić i ciągle przychodzą, czyli działa. Tylko że to nie ja to naprawiłem, powód tych przerw w dostawie

newsów nadal jest mi nieznany, a bardzo chciałbym się dowiedzieć czy problem jest gdzieś u mnie czy u brokera i jak uniknąć tego w przyszłości. Pani w supporcie powiedziała mi też wczoraj, że skontaktuje się z ich działem IT i dziś

wyślą mi emaila, na razie jeszcze go nie dostałem.

Zacząłem już nawet myśleć ze to wyłączony dźwięk tych newsów powodował problemy ale to wydaje mi się bezsensowne. Także newsy na razie przychodzą, ale nikt nie powiedział, że tak będzie już zawsze, a z doświadczenie wnioskuje,

że najprawdopodobniej nie.

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

@radekFXnoob,

jak przestaną przychodzić znów to zapisz o której godzinie dokładnie i która wiadomość jest jako ostatnia. Sprawdzę u siebie wtedy.

radekFXnoob
Stały bywalec
Stały bywalec

Ok, dzięki Jekert, jeżeli to się znów powtórzy tak zrobię.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

mnie natomiast zdziwil nastepujacy fakt;
Posiadajac konto u tego broka przez dluzszy czas i chcac otworzyc drugie konto na takich samych warunkach, trzeba od nowa przesylac dokumenty potwierdzajace adres i identyfikacje osoby.
tlumaczenie supportu: musi pan potwierdzic swoje miejsce zamieszkania
ja: no ale przeciez ja juz potwierdzalem bo mam konto u was
support: tak ale zakladal pan konto dawno temu i cos sie moglo zmienic od tego czasu
ja (w myslach): jakby cos sie zmienilo to bym was poinformowal! badzmy powaznymi ludzmi!
ja(odpisujac): dziekuje, zastanowie sie jeszcze.

Denerwuje mnie takie niepotrzebne utrudnianie zycia.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mah1y pisze:trzeba od nowa przesylac dokumenty potwierdzajace adres i identyfikacje osoby.
Nie trzeba przesyłać dokumentu potwierdzającego tożsamość tylko właśnie jakiś świeższy dokument potwierdzający aktualny adres zamieszkania jeśli wcześniejsze konto było zakładane dawno temu.
Broker chce mieć pewność, że jeśli coś się zmieniło to zostanie o tym poinformowany przy próbie założenia nowego konta. Jeśli nic się nie zmieniło to prawdopodobnie nie będzie problemu by dostarczyć nowszy rachunek, a z doświadczenia wiem, że jak coś ulega zmianie to klient sam z siebie o tym nie informuje, bo albo mu się nie chce albo o tym nie pamięta ;).
Cóż, nikt na to już nic nie poradzi...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ