Cześć Jekert, dziękuję za zainteresowanie sprawą
Wczoraj po zainstalowaniu nowej wersji platformy i usunięciu Avasta i SpyBota usunąłem platformę jeszcze raz i uruchomiłem program CCleaner i zeskanowałem rejestr w poszukiwaniu problemów - jest tam taka funkcja.
Znalazło trochę wpisów pochodzących od MT4, nie wiem czy były to stare czy jakieś błędne wpisy ale usunąłem je wszystkie naciskając 'Napraw zaznaczone problemy' i po tym zainstalowałem platformę na nowo.
Zacząłem sprawdzać po kolei wszystkie Data Center w nadziei, że może powinienem być połączony z którymś konkretnym ale to też nic nie dało, działało wszystko oprócz wiadomości, zlecenia wchodzą szybko - tak jak zwykle,
przełączanie pomiędzy kolejnymi DC też nie trwa dłużej niż 2 - 3s i takim sposobem zakończyłem na DC7, dokładnie Real01.DC7. Niestety wiadomości nadal nie przychodziły. Trochę później, chwile przed 17:44 naszego czasu
zostałem rozłączony i połączony z powrotem, ale już z DC5, w opcjach 'Data Center Auto konfiguracja' mam odznaczone, więc po ponownym połączeniu powinno być nadal DC7, czyli żadna zmiana nie powinna nastąpić, nawet w supporcie
tak powiedzieli, a jednak. Na szczęście właśnie po tym samoistnym rozłączeniu i ponownym połączeniu, wiadomości zaczęły przychodzić i ciągle przychodzą, czyli działa. Tylko że to nie ja to naprawiłem, powód tych przerw w dostawie
newsów nadal jest mi nieznany, a bardzo chciałbym się dowiedzieć czy problem jest gdzieś u mnie czy u brokera i jak uniknąć tego w przyszłości. Pani w supporcie powiedziała mi też wczoraj, że skontaktuje się z ich działem IT i dziś
wyślą mi emaila, na razie jeszcze go nie dostałem.
Zacząłem już nawet myśleć ze to wyłączony dźwięk tych newsów powodował problemy ale to wydaje mi się bezsensowne. Także newsy na razie przychodzą, ale nikt nie powiedział, że tak będzie już zawsze, a z doświadczenie wnioskuje,
że najprawdopodobniej nie.