FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ziomekz »

Jakie są Wymagania systemowe lub chociaż minimalne wymagania systemowe aby uruchomić platformę cTrader (FxPro ECN) ?

nie znalazłem tej informacji ani na stronie producenta, ani na stronie brokera, ani w instrukcji, a bardzo by mi się przydała.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

Witam po tygodniowej przerwie ;).
ziomekz pisze:Jakie są Wymagania systemowe lub chociaż minimalne wymagania systemowe aby uruchomić platformę cTrader (FxPro ECN) ?
Uruchomiony program używa ok. 100-150 MB pamięci RAM (potrzebny zapas), wymaga zainstalowanego .NET Framework 4 i pracuje na każdym rodzaju systemu operacyjnego, który go ma.
Procesora nie jestem w stanie określić ale na starszym laptopie mi chodził.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mateusz21-86
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: mateusz21-86 »

witam. mam konto na fxpro od jakiegoś czasu, ale dawno tam nie zaglądałem i je zablokowali! mógłbyś mi przesłać informacje jak odblokować konto ?
podam maila

misiek.szew@gmail.com

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mateusz21-86 pisze:witam. mam konto na fxpro od jakiegoś czasu, ale dawno tam nie zaglądałem i je zablokowali! mógłbyś mi przesłać informacje jak odblokować konto ?
podam maila

misiek.szew@gmail.com
Witaj,

Podesłałem link do opisu co i jak na maila.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

WoŁodia

Post autor: WoŁodia »

Czy na platformie cTrader - real jest taki sam spread jak na demo? Na EURUSD widzę, że spread powyżej 1 pipki.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Czy na platformie cTrader - real jest taki sam spread jak na demo? Na EURUSD widzę, że spread powyżej 1 pipki.
Nigdy nie porównywałem tego czy jest identyczny co do 0.1 jednak na pewno na bardzo zbliżonym poziomie. Na EUR/USD waha się od 0 do 1.5 pips i faktycznie najczęściej oscyluje wokół 1.0. Nie jest to mało jednak prowizja brokera jest korzystna, a jeśli wyrabia się odpowiednio duży obrót to otrzymujemy spory rabat i ostatecznie koszty są bardzo konkurencyjne.
Wiem, że broker wciąż stara się o pozyskanie nowych dostarczycieli płynności, co powinno zaowocować w przyszłości redukcją spreadu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

mateusz21-86
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: mateusz21-86 »

raposo pisze:
mateusz21-86 pisze:witam. mam konto na fxpro od jakiegoś czasu, ale dawno tam nie zaglądałem i je zablokowali! mógłbyś mi przesłać informacje jak odblokować konto ?
podam maila

misiek.szew@gmail.com
Witaj,

Podesłałem link do opisu co i jak na maila.

mógłbyś wysłać mi jeszcze raz co i jak na maila bo nic wtedy nie doszło :( a nie wiem jak odblokować to konto .mail jest prawidłowy

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mateusz21-86 pisze:mógłbyś wysłać mi jeszcze raz co i jak na maila bo nic wtedy nie doszło a nie wiem jak odblokować to konto .mail jest prawidłowy
Teraz wysłałem prywatną wiadomością na forum więc doszło na 100%.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

wojtekmarek
Bywalec
Bywalec

Post autor: wojtekmarek »

Ktoś wie jaka jest kwestia podatkowa tej bonifikaty w cTrader?
Rozliczyć w rocznym zeznaniu w pit38 czy jako darowizna na inny picie czy od razu trzeba jakiś podatek płacić?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Darowizną to nie jest i ja traktowałbym to jako rabat prowizji, czyli po prostu jakbyś ponosił mniejsze koszty w stosunku do brokera. Jest na to spokojnie czas by się dowiedzieć u jakiegoś doradcy podatkowego na 100% ponieważ rabaty są bonifikaty są dopiero od tego roku więć rozliczamy je w przyszłym.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ