FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo pisze:Nie znam szczegółów ich umowy ale obstawiam
Dowiedz się ponieważ to są pieniądze i nie może być niedomówień...
Ostatnio Duda proponował FTT , na swojej stronie..,a jak przyszło co do czego to powiedział że to nie jego oprogramowanie...
Dowiedz się jak to prawnie wygląda...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zz proszę nie siej zamętu.

FxPro nie tworzy oprogramowania cTrader więc jako całość za ten program odpowiedzialności nie bierze. Mają wykupioną licencję i nie wiem na jakich dokładnie warunkach. Natomiast jeśli klient FxPro będzie używał oprogramowania cTrader poprzez rachunek u nich i coś będzie nie tak to reklamuje to do brokera, a potem broker załatwia już to we własnym zakresie między nim a twórcami oprogramowania - klient nie bierze w tym udziału.

Czyli dokładnie tak samo jak wygląda to z MT4.
zz pisze:Ostatnio Duda proponował FTT , na swojej stronie..,a jak przyszło co do czego to powiedział że to nie jego oprogramowanie...
Nie jak przyszło co do czego tylko od początku widniała informacja, że jest to soft firmy trzeciej i Dukascopy nie bierze odpowiedzialności za jego działanie. Jeśli ktoś chce to proszę - jest taka możliwość składania zleceń poprzez MT4 ale na własne ryzyko. I było to napisane pogrubionymi literami od samego początku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo pisze:Natomiast jeśli klient FxPro będzie używał oprogramowania cTrader poprzez rachunek u nich i coś będzie nie tak to reklamuje to do brokera, a potem broker załatwia już to we własnym zakresie między nim a twórcami oprogramowania - klient nie bierze w tym udziału.
OK,o to chodzi że trzeba to jasno powiedzieć...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Cyngiel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cyngiel »

Nawiazujac do problemow ze zmiana kont cTrader to u mnie dziala dokladnie tak jak bylo napisane w wiadomosci od FxPro - zarowno srodki jak i otwarte pozycje zostaly przeniesione na nowe konto po tych samych cenach, wiec wracamy do gry. Szkoda tylko tych nerwow z ub tygodnia.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Chyba strona im siadla www.fxpro.co.uk nie moge sie polaczyc caly dzien

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ja zawsze wchodzę przez http://www.fxpro.com/ i tu działa od rana bez problemu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

cyprys
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cyprys »

Mam małe pytanie: czy jeśli posiadam aktywne konto MT4 to mogę otworzyć dodatkowe konto ECN bez wymogu zasilenia minimum aktywującego 1000$ ?
Z góry dziękuję za szybką pomoc.
pozdrawiam,
Cyprys

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

cyprys pisze:Mam małe pytanie: czy jeśli posiadam aktywne konto MT4 to mogę otworzyć dodatkowe konto ECN bez wymogu zasilenia minimum aktywującego 1000$ ?
Teoretycznie pierwsza wpłata na rachunek ECN musi wynosić 1000 USD (lub ew. trochę mniej). W innym wypadku broker może poprosić o uzupełnienie depozytu.
W praktyce mogą nie zwrócić na to uwagi...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

newtrader88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: newtrader88 »

Czy klienci z Polski mogą liczyć na przygotowanie PIT-a?

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

FxPro nie przesyła PIT. Transakcje należy samemu przeliczyć.

ODPOWIEDZ