Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

No tak, troche byle jak do tego podszedłem - na zasadzie jest okazja złapać górkę. Potem pinbary na H1 utwierdziły mnie w przekonaniu że to moze byc właściwy opór.
I jak postąpić z taką pozycją. Zamykać póki strata mała, powiedzmy po przebiciu piątkowych szczytów, czy wręcz przeciwnie - puścić cenę wyżej, i dobrać S na mocniejszym oporze. A może nie zamykając pozycji, zneutralizować ją dobranym longiem, z TP na oporze ? Jak postępujecie w takich przypadkach, praktycy ?
PS
Dariusz, kiedyś całkiem trafnie zaprognozowałeś dalsze wzrosty na SP500. Teraz znowu jest ciekawa sytuacja, a warto ten instrument analizować ze względu na jego wpływ na waluty, surowce, inne giełdy. Jak dziś go postrzegasz z punktu widzenia PA, nie wnikając w fundamenty ?
tak jest dobrze ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, 17:31 przez CTS, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
wh1sky
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wh1sky »

CTS pisze: Dzis ma nowe max ruchu up i dopiero teraz rzeczywiście można było brać S
Wiem, ręce mnie świerzbiły, ale mam zasadę w swojej strategii, żeby nie otwierać transakcji w piątki.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

SP500_D

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Tak jak napisałeś, jest ciekawy poziom, ale trzeba poczekać jak się zamknie cena w ciągu następnych dni. Kupujący nie podciągnęli ceny do 1400, co jest trochę niepokojące, dlatego trzeba poczekać. Jednak tak po układzie na D cena będzie atakować do poziomu 1412.
Objective perspective, just businiess...

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

zawsze mam problem, czy interpretować w takich przypadkach wykres indeksu bazowego, czy futures które mnie interesują. Akurat w przypadku Fut Sp500 wygląda to lepiej.
Też nie wiem jak obecnie interpretować sytuację naszego wig20, ja doszukałem się trendu wzrostowego i aktualnie konsolidacji w ramach trójkąta. Zakładam że zamknięcie tygodniowej świecy poniżej/powyżej któregoś z ograniczeń, da wstępny sygnał buy/sell. Ale to wykres Futures W20, nie indeksu bazowego

ascomont
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ascomont »

Witam
Co myślicie o longu na USDSGD?
Na D1 jest pinbar na poziomie SR.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

ascomont pisze:Witam
Co myślicie o longu na USDSGD?
Na D1 jest pinbar na poziomie SR.
Wygląda objecująco, trzeba poczekać na potwierdzenie na zamknięcie jutro.
Przyjrzę się samemu z ciekawości, nawet spread u mnie na fxpro nie jest taki duży . Bardzo fajnie wyłapane.

ascomont
Stały bywalec
Stały bywalec

Miałem to już z 1.2405 i wyszedłem na stopie. Jak do tond to łamie wszystkie wsparcia. Jednak dzisiaj na D1 może być pin więc cały świat załaduje longa. Dla tego ja ponawiam pozycje.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

USDSGD

ascomont pisze:Miałem to już z 1.2405 i wyszedłem na stopie. Jak do tond to łamie wszystkie wsparcia. Jednak dzisiaj na D1 może być pin więc cały świat załaduje longa. Dla tego ja ponawiam pozycje.
Na wykresie poziomy ceny w zależności od zamknięcia może nastąpić odwrócenie trendu.

ascomont
Stały bywalec
Stały bywalec

Teraz kurs zatrzymał się w pomarańczowej strefie. Jak widać jest to istotny poziom SR. Jeśli będziemy mieć jakąś formację odwrócenia trendu to ja będę od strony shorta.
_/_/Dariusz_/_/ Masz pozycje?

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

ascomont pisze:Teraz kurs zatrzymał się w pomarańczowej strefie. Jak widać jest to istotny poziom SR. Jeśli będziemy mieć jakąś formację odwrócenia trendu to ja będę od strony shorta.
_/_/Dariusz_/_/ Masz pozycje?
zakupilem na 1.2390 sprzedałem 1.2427,Nie mam czasu obserwować tylko z telefonu,myślę że jeszcze to Nie koniec wzrostu.przepraszam za literowki ale to. Z telefonu.

ODPOWIEDZ