smieszne jest to ze chcecie oferowac jakies dziwne sygnaly nie testujac tej strategii na live prawdziwymi pieniedzmi podajecie dane ze zwrot to do $10K za poprzedni miesiac przy zainwestowanych $15K a pozniej piszecie ze wcale nie zainwestowaliscie tych $15K i ze wyniki z prawdziwej inwestycji bylyby inne, mniejsze.
Wielkość rachunku 15 000 $ dotyczy strategii FOREX. Dla strategii trendowej rachunek musi być znacznie większy.
wyniki z prawdziwej inwestycji bylyby inne, mniejsze.
Taki jest trading. W zależności u jakiego brokera grasz, wyniki mogą być inne. U jednego brokera będzie poślizg, u innego nie będzie. U jednego koszty transakcyjne są x, a u innego y - tu nie ma wartości stałych. Mogą być takie sytuacje, że niektóre strategie wręcz mogą nie działać u "słabszych" brokerów.
Profesjonalny dostawca sygnałów transakcyjnych na rynki giełdowe, towarowe oraz FOREX.
"Your job as Professional Trader is to follow your rules."
SygnalyTransakcyjne pisze:Taki jest trading. W zależności u jakiego brokera grasz, wyniki mogą być inne. U jednego brokera będzie poślizg, u innego nie będzie. U jednego koszty transakcyjne są x, a u innego y - tu nie ma wartości stałych. Mogą być takie sytuacje, że niektóre strategie wręcz mogą nie działać u "słabszych" brokerów.
SygnalyTransakcyjne z tobą jak z dzieckiem albo politykiem, takie zakręcone i omijające odpowiedzi to tylko w erze niby coś odpowiedziałeś dla mah1y ale tak naprawdę nic nie odpowiedziałeś
Krótkie pytania, odpowiedzi proszę jak najkrótsze :
Strategia wybiciowa: 2 638 $ Jaka to jest stopa zwrotu?
Jaki kapitał początkowy?
Jaki broker?
real czy demo?
hipotetycznie czy realnie?
Strategia trendowa: 10 759$ Jaka to jest stopa zwrotu?
Jaki kapitał początkowy?
Jaki broker?
real czy demo?
hipotetycznie czy realnie?
NA KAZDE PYTANIE ODPOWIEDZ MOŻE SKŁADA SIE Z JEDNEGO WYRAZY ALBO CYFEREK
Przeciez dokladnie pytalem 7 postow wyzej JJAKI MUSI BYC DEPOZYT ZEBY ZROBIC TAKA STOPE ZWROTU PRZY RYZYKU 1%?
odpowiedziales ze $15K
Teraz piszesz ze potrzeba znacznie wiekszy depozyt do strategii trendowej i domyslam sie dlaczego, pewnie tutaj nie ustawiacie SLa bo trend sie nie odwraca tak szybko.
niedosc ze grasz na demo i nie podajesz realnych wynikow z commision, spreadami i poslizgami itp itd to na dodatek nie potrafisz jednoznacznie odpowiedziec na zadane wczesniej pytanie.
Nawet gdybys gral live i chcialbys sprzedawac swoje sygnaly to i tak bymnie kupil bo kontakt z Toba raczej jest mizerny.
6 postów wyżej prowadziłem przykładowe wyliczenie dla strategii FOREX. Analogiczne wyliczenie należałoby zrobić dla strategii Trendowej. Mój błąd, że tego nie napisałem.
Teraz piszesz ze potrzeba znacznie wiekszy depozyt do strategii trendowej i domyslam sie dlaczego, pewnie tutaj nie ustawiacie SLa bo trend sie nie odwraca tak szybko.
Zawsze ustawiamy SL i Klient dostaje taką informacje. Większy kapitał w przypadku strategii Trendowej jest spowodowany tym, że SL jest większy. W strategii FOREX, która jest strategią wybiciową SL jest krótki.
Profesjonalny dostawca sygnałów transakcyjnych na rynki giełdowe, towarowe oraz FOREX.
Strategia wybiciowa: 2 638 $
Jaka to jest stopa zwrotu? W okresie miesięcznym nie podajemy zwrotu stopy w %.
Jaki kapitał początkowy? 100 000$
Jaki broker? Interactive Brokers
real czy demo? real
hipotetycznie czy realnie? hipotetycznie
Strategia trendowa: 10 759$
Jaka to jest stopa zwrotu? W okresie miesięcznym nie podajemy zwrotu stopy w %.
Jaki kapitał początkowy? 100 000$
Jaki broker? Interactive Brokers
real czy demo? real
hipotetycznie czy realnie? hipotetycznie
Nie rozumiecie tego, co piszę, ponieważ patrzycie na wyniki wyrażone w %. Ale prawda jest taka, że stopa zwrotu w% może być bardzo myląca. Bo ta sama strategia przy ryzyku 1% może przynieść 20% zysku w skali roku, a przy ryzyku 5% może przynieść 100% zysku. Dlatego, aby wyniki były bardziej obiektywne przedstawiamy je w walucie, przy minimalnym dopuszczalnym ryzyku - czyli jednym kontrakcie.
Ale, żeby każdy mógł zobaczyć jak strategia zachowuje się przy zarządzaniu kapitałem publikujemy też na stronie statystyki, gdzie ryzyko jest stałe i zawsze wynosi 1%. Te statystyki są zrobione dla ostatnich 5 lat. I z nich można wyczytać, że...
ta sama strategia przy ryzyku 6% moze przyniesc strate 100% depozytu, wiec procenty sa wazne.
Dobra strategia będzie zawsze zarabiała bez względu na % - Z JEDNYM TYLKO WYJĄTKIEM - jeśli drawdowny, które się trafią nie wyczyszczą wcześniej konta.
ps, strone wczesniej pisales ze do strategi wybycia potrzebne jest 15K dla 1%. mam wrazenie ze ty te dane robisz w biegu, tak jak Ci pasuje.
Dane nie są robione w biegu. Postaram się wytłumaczyć skąd te rozbieżności: Prezentując wyniki strategii nie wiemy, jakim kapitałem dysponuje potencjalny subskrybent. Chcemy jednak na stronie pokazać jak zachowuje się strategia w przypadku tradingu z procentowym zarządzaniem kapitałem. Dlatego przyjęliśmy okrągłą kwotę 100 000$. Równie dobrze moglibyśmy przyjąć inną np 50 000$ lub 150 000$. Ta kwota nie ma jednak nic wspólnego z minimalnym rachunkiem, z którym powinno się tradować.
Kwota 15 000$ powstała natomiast w wyniku Twoich pytań: jaki jest minimalny rachunek, z którym można się brać za trading przy strategii FOREX. Pokazałem jakim sposobem do niej doszedłem. To wyliczenie zastosowałbym na własny użytek i przy mniejszym rachunku nie grałbym tej strategii. Bardziej agresywny trader może jednak zdecydować się na ryzyko większe niż 1% i grać już z kapitałem np 10 000$ (czego nie polecam). Inny bardziej zachowawczy trader będzie chciał mieć kwotę minim 20 000$.
Wielkość rachunku i % ryzyka w każdej transakcji jest tymi parametrami, które każdy musi ustalić sam.
nie da sie dobrac tych parametrow nie znajac strategii.
twoje odpowiedzi tez nie pomagaja. Juz bezpieczniej jest spekulowac wlasnym systemem.
Oczywiście, że tak. Aby skutecznie ustalić te parametry trzeba znać: max drawdown, średnią stratę, największą stratę, ciąg tranaskcji stratnych. A te dane są u nas na stronie.
nigdy nie pytalem o minimalny depozyt. pytalem jakim depozytem wy testujecie te strategie przy waszych zalozeniach ryzyko 1% na trade.
W takim razie źle Cię zrozumiałem. Strategię testowaliśmy na dwa sposoby:
a) bez zarządzania kapitałem z minimalnym ryzykiem (czyli minimalna wielkość transakcji)
b) z zarządzaniem kapitałem 1% ryzyka i kapitał początkowy 100 000$.