Sygnały transakcyjne na FOREX i kontrakty

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

O ile dobrze rozumiem to ten magiczny system składa sie z średnio 16 transakcji w miesiącu, kapitale 100 000, zysku 2600 ryzyku 1% , czegoś tu nie rozumiem

100k i zysk 2600 to jest 2,6% !!

przy ryzyku 1% na transakcje i około 16 transakcji na m-c wypracowanie 2,6 % zysku nie nazwał bym tego czymś wartym uwagi a na pewno nie systemem za który warto płacić w ogole nie nazwał bym tego systemem

druga sprawa przy kwocie 500 zł miesięcznie i 2,6% zysku dodajmy HIPOTETYCZNEGO który wcale nie musi sie powtórzyć a hipotezy mają to do siebie że z reguły są zawyżone ( czyt. nie uwzględniają poślizgów itp jak sam autor pisał ) potrzeba 20k zł aby zarabiało tylko i wyłącznie na opłatę miesięczną za sygnały

Brak historii transakcji już mówi sam za siebie bo autor boi sie że ktoś rozszyfruje megadochodowy system z w/w parametrami zysku uważam za śmieszną sprawę

Gdzie tu w tym wszystkim sens ? gdzie logika?

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

tak....to roztaczanie aury tajemniczości sugeruje niezły wałek.....taaaa....skąd ja to znam....masa tego w necie-sami profesjonalni inwestorzy.....szczególnie lubię te ich motta-szczególnie w języku obcym :mrgreen:

Awatar użytkownika
SygnalyTransakcyjne
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SygnalyTransakcyjne »

System nie jest magiczny. Jego założenia są bardzo proste. Poza tym prawdziwość historii transakcji można podważyć w ten sam sposób co publikowane wyniki na naszej stronie.

Ponownie jednak zaznaczam, że dziennik transakcji live będzie prowadzony od 7 maja na stronie collective2.com - wcześniej podawałem link.

---

100 000 $ to przykładowy kapitał. Grając tym kapitałem przy minimalnym ryzyku (1 kontrakt) oznaczałoby ryzykowanie w pojedynczej transakcji 0,15% kapitału.

Strategia FOREX nadaje się do gry przy dużo mniejszym kapitale, np 20 000$. Wtedy gra przy min. ryzyko (1 kontrakt) również daje te same wyniki (wyrażone w walucie), ale znacznie większe (wyrażone w procencie).

---

Nie ma aury tajemniczości. Nie mamy lepszych strategii od innych zarabiających traderow. Nasze strategie są solidnie przygotowane, ale maja drawdowny, ciagi strat itd. Na stronie są prawdziwe wyniki. Wy macie prawo nie wierzyć - zgadzam się. Właśnie z tego powodu zaczynamy budować trading track na wspomnianym wyżej portalu. To on zweryfikuje czy przyjete przez nas założenia mają sens.

---
Profesjonalny dostawca sygnałów transakcyjnych na rynki giełdowe, towarowe oraz FOREX.

"Your job as Professional Trader is to follow your rules."

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

SygnalyTransakcyjne pisze:(1 kontrakt) również daje te same wyniki (wyrażone w walucie), ale znacznie większe (wyrażone w procencie).
Alew zapomniałeś dodać że daje również dużo większe ryzyko ( wyrażone w walucie i wyrażone w procencie)

Zawsze chcąc przy danej strategii zarobić więcej musisz zaryzykować więcej, gdyby to było takie proste to nie podawał być przykładu gdzie zarobiłeś 2,6 % tylko podał byś przykład gdzie zarobiłeś 50-100% na tej samej kwocie

Także mamienie że przy 100k jest to 2,6% zysku ale jak ktoś zainwestuje 20k to zarobi dużo dużo więcej jest moim zdaniem czystym manipulowaniem faktami i tyle

Bo gdy tobie przydarzy się :
SygnalyTransakcyjne pisze:drawdowny, ciagi strat itd
To masz klient zaliczy po prostu MC

Awatar użytkownika
SygnalyTransakcyjne
Stały bywalec
Stały bywalec

Także mamienie że przy 100k jest to 2,6% zysku ale jak ktoś zainwestuje 20k to zarobi dużo dużo więcej jest moim zdaniem czystym manipulowaniem faktami i tyle
Zwróć uwagę, że procenty cały czas Ty wtrącasz do tej dyskusji. Ja cały czas operuje na minimalnym ryzyku (czyli jednym kontrakcie). Z tego powodu, że % są bardzo kontrowersyjne (tak, jak sam zauważasz wyżej), miesięczne wyniki podajemy w walucie (przy minimalnym ryzyku = 1 kontrakt). Nie mamimy - piszemy: " Grając jednym kontraktem strategia wygenerowała 2 600$". Nie piszemy przy jakim kapitale. To jaki Klient ma kapitał i jakie ponosi ryzyko to jego prywatna sprawa. My tylko sugerujemy max ryzyko na poziomie 1%, z czego wynika, że kapitał nie powinien być mniejszy od 15 000$.
To masz klient zaliczy po prostu MC
Nasza strategia jest przygotowana solidnie przez osobę posiadającą bardzo duże doświadczenie. Ale na giełdzie nie ma nic pewnego, dlatego sugerujemy ostrożne max ryzyko 1% na transakcje (myślę, że wielu traderów gra zdecydowanie bardziej agresywnie). Poza tym, o czym również informujemy, Klient powinien ustalić moment, w którym przestaje realizować nasze sygnały. Powinien zrobić to przed rozpoczęciem tradingu. Powinno być to zrobione na podstawie danych historycznych i wyrażone w konkretnej wartości utraty kapitału. To pozwoli Klientowi ochronić swój kapitał i ewentualny dalszy trading.
Profesjonalny dostawca sygnałów transakcyjnych na rynki giełdowe, towarowe oraz FOREX.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

SygnalyTransakcyjne sam piszesz że % są kontrowersyjne a potem piszesz max 1% ryzyka... gdzie lu konsekwencja?

Nigdy nie spotkałem sie z pojęciem " procenty są kontrowersyjne" pierwsze słysze i mało co nie spadłem z krzesła ;)

% właśnie są obiektywne bo znając max DD, znając zysk, znając ryzyko i to wszystko w % jestem w stanie określić to do każdego kapitału jaki zainwestuję, natomiast znając "zysk 2600$" nie mam zielonego pojęcia ile zarobioe z X, natomiast teraz wiem że wasza strategia gwarantuje hiopotetycznie 2,6% zysku miesięcznie przy 1% ryzyka ( tak pisałeś wcześniej) pisząc teraz że to było w rzeczywistości 0,15% manipulujesz sobie informacjami dowolnie aby tobie sie zgadzało, niestety nie zgadza sie
SygnalyTransakcyjne pisze:" Grając jednym kontraktem strategia wygenerowała 2 600$". Nie piszemy przy jakim kapitale. To jaki Klient ma kapitał i jakie ponosi ryzyko to jego prywatna sprawa
:509: czyli niezależnie przy jakim kapitale zarobie 2600$, czy ty jesteś poważny?

Upierasz sie że ryzyko musi być 150$ max 1% to wprost sugerujesz wysokość kapitału a ty mi tu mowisz o prywatnej sprawie klienta, prywatna sprawa klienta była by wtedy gdyby znał % zysku, % DD, najdłuższy ciąg strat i wtedy sam by sobie wybrał kapitał i ryzyko, i to jest dowolność kapitału

Dodano po 1 minutach:
SygnalyTransakcyjne pisze:Klient powinien ustalić moment, w którym przestaje realizować nasze sygnały. Powinien zrobić to przed rozpoczęciem tradingu
Do tego potrzebuje historii waszych sygnałów ktorej jak wiem nie udostępniacie a zapłacić tylko po to żeby sie przekonać jest bezsensu

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Ja tylko dodam że jeśli ktoś ma choć trochę ambicji i chce być traderem to musi polegać na sobie. Sygnał sygnałem kiedyś może nie nadejść bądź, może być po prostu błędny. Jak się ktoś chce liczyć w tej zabawie to trzeba sobie zapracować samemu :) Jak już się zostanie dobrym "niezależnym" traderem to jest luz, bolus :)
Nieboraki co sobie sami znaleźć sygnału nie potrafią powinni się zabrać do roboty , bądź dać sobie spokój. Wiedzą o tym Ci którzy korzystali z sygnałów pewnego szpeca buhaha sami sobie winni :D naiwni.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
SygnalyTransakcyjne
Stały bywalec
Stały bywalec

SygnalyTransakcyjne sam piszesz że % są kontrowersyjne a potem piszesz max 1% ryzyka... gdzie lu konsekwencja?
Wyobraź sobie strategię. Korzysta z niej dwóch traderów. Oboje mają 100 zł kapitału. Jeden z nich w sygnał wygenerowany zainwestuje 100 zł (100% kapitału), a drugi 1 zł (1% kapitału). Upraszczając temat i zakładając, że zamknęli zyskowną pozycję w tym samym czasie jeden z nich zarobi 100% kapitału i będzie miał 200 zł, a drugi 1% kapitału i będzie miał 101 zł. To jest ta sama strategia, a wyniki jak różne? To jest ta "kontrowersja", o której pisałem. Może źle się wyraziłem, a może Ty źle zrozumiałeś?

wasza strategia gwarantuje hiopotetycznie 2,6% zysku miesięcznie przy 1% ryzyka
Nie pisałem tego wcześniej. To były wyliczenia jednego z forumowiczów, który założył, że kapitał początkowy to 100 000$, a ryzyko w pojedynczej transakcji to 1 kontrakt (czyli w domyśle 150$)
czyli niezależnie przy jakim kapitale zarobie 2600$, czy ty jesteś poważny?
Spójrz na wynik 2600$ przez z punktu widzenia kontraktu (NIE FOREXU). W ogóle nie mieszaj w to kapitału. Jeżeli ktoś będzie otwierał 2 kontrakty w każdej transakcji to osiągnie wyniki 5200$. Jeżeli 3 kontrakty to 7800$. A jeżeli jeden to 2600$. Jeden kontrakt to minimalna wielkość transakcji na giełdzie. Trader otwiera tyle kontraktów, ile jest w stanie zaakceptować jego poziom ryzyka. My nie wiemy ile Klient ma kapitału więc podajemy wyniki w najbardziej elementarnej formie, czyli 1 kontrakt. Zero filozofii. Nie szukaj dziury.
Upierasz sie że ryzyko musi być 150$ max 1% to wprost sugerujesz wysokość kapitału a ty mi tu mowisz o prywatnej sprawie klienta, prywatna sprawa klienta była by wtedy gdyby znał % zysku, % DD, najdłuższy ciąg strat i wtedy sam by sobie wybrał kapitał i ryzyko, i to jest dowolność kapitału
Nie upieram się, tylko sugeruję. W tym przypadku podanie konkretnej kwoty, nie ma sensu. Dla każdego portfela wielkość ryzyka w walucie będzie inna. Możemy tylko zasugerować wielkość ryzyka w standardowych jednostkach (%), z której każdy obliczy sobie dokładną wartość w walucie znając stan swojego konta.
Klient powinien ustalić moment, w którym przestaje realizować nasze sygnały. Powinien zrobić to przed rozpoczęciem tradingu

Do tego potrzebuje historii waszych sygnałów ktorej jak wiem nie udostępniacie a zapłacić tylko po to żeby sie przekonać jest bezsensu
Ułatwiamy Tobie zadanie. Wyniki, które Ciebie interesują i ręcznie chcesz obliczać z 999 transakcji w ciągu pięciu ostatnich lat są opublikowane na naszej stronie. Nie wierzysz, że są prawdziwe? A czy uwierzysz w prawdziwość transakcji, które wyślę?

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Ja proponuje :ban: SygnalyTransakcyjne na rok czasu
powody:

za bycie smiesznym
za brak historii transakcji
za brak przygotowania do marketingu
za robienie danych w locie tak jak mu pasuja (nic sie nie zgadza od poczatku)
za brak dokladnych odpowiedzi na proste pytania
prewencyjnie zeby ustrzec nowych, glupich traderow przed takim naciaganiem
rok czasu pozwoli mu przedewszystkim zbudowac historie transakcji i zobaczyc jak strategia zachowuje sie na prawej stronie wykresu, a nie tylko na historii.
rok czasu pozwoli mu przemyslec kto jest targetem jego marketingu (inwestorzy z $100k czy gimnazjalisci z 1000zl)
rok czasu pozwoli mu dostosowac swoj marketing do typu inwestora

moze jakas ankiete zrobimy?
Co zrobic z SygnalyTransakcyjne?
1 zbanowac
2 niech zostanie, posmiejemy sie

Awatar użytkownika
SygnalyTransakcyjne
Stały bywalec
Stały bywalec

za robienie danych w locie tak jak mu pasuja (nic sie nie zgadza od poczatku)
za brak dokladnych odpowiedzi na proste pytania
Patrząc na temat trochę szerzej są trzy możliwości takiej sytuacji:

1) oszukuję, kręcę i nie wiem co piszę?
2) nie umiem tłumaczyć?
3) Twoja dotychczasowa wiedza i doświadczenia nie pozwalają Ci zrozumieć, tego o czym dyskutujemy.

Pozostałe punkty trudno mi skomentować.

ODPOWIEDZ