A jakie chceszSongo89K pisze:Skoro wyniki same w sobie nic Nam nie mówią,to może powiesz o jakież to konfrontacje statystyk chodzi?
Gra "na czuja"
Z tego co ja widzę, to racja jest jak d...a - każdy ma swoją. Przynajmniej jeśli chodzi o ten temat. Dla jednego czuj jest ważny, dla innego mniej, dla trzeciego wprowadza bałagan
Do tego dodać mnogość systemów i strategii, mnogość używanych do gry interwałów i wychodzi naprawde hardcore`owa mieszanka z tego FX 
Możliwości jest sporo. Np. konfrontacja % zarabiających na fx z trzymającymi się zasad systemu, albo odwrotnie.
Nie bardzo wiem jak to można powiązać,bo ta ankieta nie mówi Ci w żaden sposób jak taka gra na czuja się kończy.sp2ews pisze:A jakie chceszSongo89K pisze:Skoro wyniki same w sobie nic Nam nie mówią,to może powiesz o jakież to konfrontacje statystyk chodzi?Możliwości jest sporo. Np. konfrontacja % zarabiających na fx z trzymającymi się zasad systemu, albo odwrotnie.
Oczywiście można się bawić w sposób:
'Skoro "95%" traci,to odpowiedź w ankiecie,w której jest najwięcej głosów może przemawiać właśnie za nimi'.
Jednak może się okazać że na naszym forum 99% traci,albo że osoby zarabiające w ogóle nie zabierają głosu w takiej ankiecie,itd itp.
Może gdyby były opcję:
"od roku jestem na ładnym plusie-czasami gram na czuja"
"od roku jestem na sporym minusie-nie mam systemu"
To co nie co by to pozwoliło powiedzieć.
Jednak gra na czuja,PODEJRZEWAM że może się brać głównie z tego że mamy niedopracowany system.Dla mnie "czuj" to pewne przypomnienie sobie danego setupu,skojarzenie jak takie coś się kończy.Jeżeli kończy się to "zazwyczaj" na + to warto o tym wspomnieć "w swoim systemie",jak na minus to omijać szerokim łukiem.
Oczywiście można nie mieć w ogóle testów,to taka gra cała jest jak gdyby na czuja,i z małym SL,bądź ryzykiem można próbować .
W każdym bądź razie jeżeli coś ciekawego skleisz z tego to pochwal się,może zrozumiem sens-nie mówię tego złośliwie:)
No to trudno. Nie sądzisz chyba, że będę wygłaszał tu niewiadomo jakie laboraty na temat zwykłej, prostej ankiety i wykazywał jakis ukryty sens?Songo89K pisze:Nie bardzo wiem jak to można powiązać,bo ta ankieta nie mówi Ci w żaden sposób jak taka gra na czuja się kończy.
Założenie moje było takie, żeby dowiedzieć się czy ludzie trzymają się schematu czy nie.Wychodzi, że niewielu. A jak to inni sobie zinterpretują to już ich sprawa. Skoro nie widzisz w tym sensu albo ankieta wg Ciebie jest źle sformułowana, albo też nic z niej nie wynika to napisz poprostu lepszą.
- go4x_e-rzecznik
- Bywalec

czujesz to :)
Wielu graczy tak ma, że w momencie dużych emocji ich strategia jaką przyjęli. Jaką chcieli stosować odchodzi w zapomnienie i poddają się chwilowemu impulsowi.
Może słusznym wnioskiem będzie stwierdzenie, że nie ważne czy grasz na czuja, czy analizujesz. Ważne by Twoje transakcje generowały zyski
Warto w gąszczu "czuja" zwiększyć swoją wiedzę wybierając się na jakieś szkolenie, czy WEBINARIA. Takie fora jak te również są doskonałym miejscem, by zdobywać wiedzę jak i się nią dzielić.
Może słusznym wnioskiem będzie stwierdzenie, że nie ważne czy grasz na czuja, czy analizujesz. Ważne by Twoje transakcje generowały zyski
Warto w gąszczu "czuja" zwiększyć swoją wiedzę wybierając się na jakieś szkolenie, czy WEBINARIA. Takie fora jak te również są doskonałym miejscem, by zdobywać wiedzę jak i się nią dzielić.
GO4X to marka należąca do Domu Maklerskiego TMS Brokers. Dzięki GO4X już teraz możesz stać się stuprocentowym Inwestorem na globalnym rynku walutowym.
Pisałem to z ciekawości,a Ty od razu się burzysz,spokojnie.sp2ews pisze:(...)to napisz poprostu lepszą.
Napisałeś wcześniej:
"Chodzi o skonfrontowanie pewnych statystyk. A kombinacje i wypływające z nich wnioski niech już sobie każdy wyciąga sam."
Podejrzewałem,że faktycznie coś konkretnego masz zamiar z tego wyciągnąć a ja jestem chwilowo zaślepiony ,no ale teraz rozumiem.
Pozdrawiam
Czy grą na czuja jest to, że mam sygnał od systemu, że powinienem wejść ale jednak nie wchodzę, bo uznaję, że coś jest nie tak? Albo to, że nie do końca jest spełnione kryterium mojego wejścia a jednak wszystko wskazuje na to, że pójdzie tam gdzie powinno i wchodzę to też jest gra na czuja? Bo dla jednego to może być grą na czuja a dla drugiego patrzenie na czysty wykres i wejście bo tak mu komuś się wydaje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
czym więcej systemów się opanowało tym zwiększa się wachlarz możliwościEsco pisze:Może i gra intuicyjna ma sens ale tylko w przypadku posiadania długoletniego "twardego" doświadczenia.
czym więcej możliwości tym czasami większy mętlik
zwłaszcza jak ktoś stosuje: tnij straty szybka i pozwól zyska rosnąć
po tysiącach godzin spędzonych przed wykresami nabiera się jakiejś intuicji
ja osobiście staram sie jej nie słuchać w czasie wejścia w rynek ale w czasie zarządzania pozycja jak najbardziej
ale w PA to proste - nie ma oporu nie wchodzisz
tutaj każdy przypadek należy osobno rozpatrywać
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
taa.. brokerowi..go4x_e-rzecznik pisze: Może słusznym wnioskiem będzie stwierdzenie, że nie ważne czy grasz na czuja, czy analizujesz. Ważne by Twoje transakcje generowały zyski Exclamation
go4x_e-rzecznik pisze: Warto w gąszczu "czuja" zwiększyć swoją wiedzę wybierając się na jakieś szkolenie, czy WEBINARIA.
Ale tą wiedzę, w większości o kant d. można oprzeć..
Żeby było jasno.. ja tu jestem rzecznik..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)