Inwestujesz na rynku forex? Masz niewielkie szanse na zysk

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

xpep pisze: jakie cechy posiada dobry trader?
no przeciez proste.. masz byc psychopata i robic wynik :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

Ciekawe wyniki - 18% zarabia. Tylko teraz pytanie ile z tych 18% zarabia grosiki a ile naprawde sie z tego utrzymuje? Załóżmy sytuację że mamy na początku roku 10 000 $, gramy dzień w dzień cały rok i na koniec roku wynik pokazuje 10 100. Przez rok zarobiliśmy 100$ - czy takimi pieniędzmi można się pochwalić? Ale w rubrykach brokera już wpadamy do sekcji "zarabiający". Dla mnie zarabiający to taki który bez problemu może sie utrzymać z grania na forexie. A ile z tych 18% to umie?
Po drugie takie raporty to żywa reklama brokerów, myśle że brokerzy tak naginają statystyki żeby wyszło jak najwięcej zarabiających - no bo jakby wyglądało hasło "Hej jesteśmy ABC Forex 99% ludzi przegrywa u nas pieniądze chodźcie do nas" :wink:

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

tak patrzac na ta statystyke z troche innej strony:
duzo osob traci: 82%
Malo osob zarabia 18%

osoby poczatkujace (zgaduje ze jest to duza czesc tych 82%) graja malym depozytem z duza dzwignia.
osoby doswiadczone (zgaduje ze jest to duza czesc tych 18%) graja duzym depozytem z mala dzwignia.

zeby doswiadczeni gracze mogli zarabiac duza kase, to poczatkujacy gracze musza tracic duza kase.
Skoro poczatkujacy nie maja duzej kasy (poczatki stawiaja malymi depozytami), to musi byc tych poczatkujacych poprostu wiecej -dlatego ta ciagla nagonka na FX
co by sie stalo gdyby nagle 70% osob zaczelo zarabiac na FX?
odp. zarobki tej grupy bylyby duzo mniejsze, bo musieliby podzielic sie zyskami.

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jack »

Kasia86 pisze: Dla mnie zarabiający to taki który bez problemu może sie utrzymać z grania na forexie. A ile z tych 18% to umie?
Temat rzeka, serio. Czemu? Proste pytanie: jak dużu musi być miesięczny/roczny zysk z forexu, żeby się utrzymać? Tu następuje tysiąc odpowiedzi, bo dla jednego będzie to 3000 złotych i będzie szczęśliwy, dla innego 10 000 złotych będzie mało. Z kolei ktoś inny będzie uczniem/studentem i dodatkowy 1000 złotych będzie dla niego jak gwiazda z nieba. Przykładów, można mnożyć w nieskończoność i nie ma to większego sensu.

Co do głównego wątku. Po co czytacie takie pierdoły zaśmiecając sobie tym samym głowę? Czemu sami szukacie na siłę wyimaginowanych problemów? Myślcie sami, wierzcie w siebie, w swoją wiedzę, nie powielajcie schematów. John Dalton w XVIII/XIX wieku głosił, że świat (materia) zbudowana jest z małych cząsteczek zwanych atomami i są one wokół nas choć ich nie widzimy i nie czujemy. Ludzie w jego otoczeniu uważali go za wariata i psychola. Mimo to nie poddawał się i dążył do celu, aż go osiągnął. Dziś jest uważany za jednego z wybitniejszych angielskich fizyków i chemików. Swan też nie od razu zbudował żarówkę, kombinował i kombinował, aż w końcu mu się udało. Być może musiał podjąc tysiąc prób a może tysiąc jeden ale pomimo sceptycznego nastawienia ludzi, którzy kierowali się utartymi schematami w głowie (w psychologii nazywa się to heurystyką) jak kawałek drutu i bańka może dawać światło, jak udowodnił Swan jednak może.

Tak samo jest nami, czytając takie artykuły podświadomie zapisujemy sobie w mózgu, że więcej osób przegrywa niż wygrywa, zaczynacie niepotrzebnie analizować-a może faktycznie zrezygnować, może faktycznie się nie nadaje? Przenosicie to później na grę i w efekcie jeszcze bardziej utwierdzacie się w tym przekonaniu, błędne koło się zamyka. Zapamiętajcie sobie jedno-człowiek jest jak promień lasera, rozproszony niczego nie osiągnie, skupiony na jednej rzeczy przebije wszystko co napotka.

Trafnych wejść życze.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Esco pisze: 3 na 1000 osób zarabiją powyżej 10 k zł miesięcznie na etacie.
Gdzie można obejrzeć takie dane?

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Inwestujesz na rynku forex? Masz niewielkie szanse na zys

Robić nic masz zajebiście duże szanse na NIC
Jak chcesz to możesz wszytko, trzeba tylko chcieć.
Większość ludzi gra, zakłąda konto nie mając pojecie o rynku, wiec jak mają zarabiać? Wiem bo byłem na szkolenie z TMS i widziałem ludzi, na 20 osób może 3 sie znały na rynku choć trochę i nie byli to szkoleniowcy.

każdy to by chciał studia w pół roku, milon w 3 miesiące, itp itd

u mnie studia zaczynało 120 osób na ostanim orku zostało 20 - determinacja
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Cadermo pisze:
Powtórzyłem trochę bezmyslnie za wątkiem "Koszty utrzymania w Polsce"

Okazuje sie ze jest sporo lepiej.

http://www.wynagrodzenia.pl/artykul.php ... /wpis.2182

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Esco pisze:
Cadermo pisze:
Powtórzyłem trochę bezmyslnie za wątkiem "Koszty utrzymania w Polsce"

Okazuje sie ze jest sporo lepiej.

http://www.wynagrodzenia.pl/artykul.php ... /wpis.2182
http://www.wynagrodzenia.pl/artykul.php/n.581/email.1628/wpis.2182 pisze:Z dużą przyjemnością oddajemy do Państwa dyspozycji podsumowanie VIII Ogólnopolskiego Badania Wynagrodzeń. W 2010 roku uczestniczyło w nim 101 014 osób co sprawia, że jest to największe w Polsce pozarządowe badanie płac. Podobnie jak w latach ubiegłych dostarczenie Państwu tak dokładnych danych o wynagrodzeniach Polaków było możliwe dzięki współpracy z czołowymi polskimi portalami (Onet.pl, GazetaPraca.pl, Interia.pl, WP.pl, Pracuj.pl). Ze względów metodologicznych w obliczeniach końcowych uwzględniliśmy dane 96 527 respondentów.
Jak co roku przypominamy, że wyniki nasze nie zawsze pokrywają się z danymi dostarczanymi przez GUS i inne źródła. W naszym badaniu dominują ludzie młodzi (70% ma nie więcej niż 35 lat) oraz osoby z wykształceniem wyższym (73%). Sprawia to, że nasi respondenci zajmują bardziej specjalistyczne stanowiska, a ich wynagrodzenia są wyższe niż typowych przedstawicieli społeczeństwa. Ważną zaletą takiej struktury grupy jest z kolei to, że w porównaniu do innych badań, z dużo większą dokładnością podajemy jak kształtują się wynagrodzenia na wielu specjalistycznych stanowiskach....
Ja bazowalem na calym spoleczenstwie, nie wybranych specjalistach (uzywalem raportu GUS z 2010 roku)
pozdrawiam

edit: ciekawe skad http://www.wynagrodzenia.pl bierze dane do takiego badania. Czy to nie jest czasem grupa osob ubiegajaca sie o kredyt na mieszkanie w 2010 roku?
2010.........................................43000rodzin
tyle rodzin dostalo kredyt w programie rodzina na swoim
43000*2 = 86000 + osoby ktore nie dostaly kredytu...
czy banki handluja danymi kredytobiorcow?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

xantiros pisze:zabójcza też "chciwość"
Kiedyś - dawno temu pamiętam jak z pozycji ponad +200p zrobił się sl -20 - ale wtedy jeszcze mało wiedziałem (oczywiście demo).

:D
BOCZEK pisze:Inwestujesz na rynku forex? Masz niewielkie szanse na zys

Robić nic masz zajebiście duże szanse na NIC
Jak chcesz to możesz wszytko, trzeba tylko chcieć.
Większość ludzi gra, zakłąda konto nie mając pojecie o rynku, wiec jak mają zarabiać? Wiem bo byłem na szkolenie z TMS i widziałem ludzi, na 20 osób może 3 sie znały na rynku choć trochę i nie byli to szkoleniowcy.

każdy to by chciał studia w pół roku, milon w 3 miesiące, itp itd

u mnie studia zaczynało 120 osób na ostanim orku zostało 20 - determinacja

U mnie ze 110 dotrwało do końca 14 :D (w tym ja :D ) - oczywiście w trakcie dochodzili tzw. "spadochroniarze" :D te 14 osób to ci pierwotni, którzy ze mną zaczynali studia.

Wg mnie forex ma bardzo dobry stosunek ewentualnego zysku do wkładu - a już wypada o niebo lepiej w stosunku do rozkręcania własnego biznesu.

Na fx możesz praktycznie zaczynać od zera przy naprawdę niewielkim wkładzie (poza czasem - ale na firmę także trzeba włożyć czas).

:wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

piera pisze:
chivas pisze:trzeba się nauczyć jeść małą łyżeczką

i to jest święta racja!
Tak jest :D

Dodam od siebie jeszcze 2 hasła mojego systemu :

"Małe jest piękne"

"Ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka" 8)

ODPOWIEDZ