Inwestujesz na rynku forex? Masz niewielkie szanse na zysk

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

Piotr_P pisze:
piera pisze:
chivas pisze:trzeba się nauczyć jeść małą łyżeczką

i to jest święta racja!
Tak jest :D

Dodam od siebie jeszcze 2 hasła mojego systemu :

"Małe jest piękne"

"Ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka" 8)
Jednego jestem pewien, na FX nie ma uniwersalnych prawd,
strategię powinna determinować wielkość kapitału jaki chce się przeznaczyć na inwestycję, a właściwie bardziej pasuje tu określenie hazard... i takie też podejście polecam - hazardowe (na pewno jest to najkrótsza droga)... raz dwa trzy MC i koniec :mrgreen: (żart)

Im mniejsza próbka danych tym większe prawdopodobieństwo uzyskania zadowalającego wyniku, maksymalnego wykorzystania efektu losowości.
Ktoś myśli o regularnym zarabianiu dzień w dzień? Ja już nie myślę, nie zamierzam myśleć i spekulować w ten sposób. Czas upływa, a oczekiwany efekt jest jedną nie wiadomą.

Swoją drogę odnalazłem, uczyłem się m.in. z tego forum i za pomoc wszystkim dziękuję. Każdy sposób w którym się zarabia jest dobry, jeśli się zarabia dużo jest jeszcze lepszy.

Równo dwa lata na forum - innych loginów nie miałem i mieć nie będę :)
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Coluche
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Coluche »

To wszystko jest proste.Przypuśćmy że na Forexie ciągle gra np.2k osób.Nagle zaczynają się różne promocje,konkursy i rachunki otwiera 10k.Oni oczywiście szybko tracą i z nich może zostaje z 10%.Reszta daruje sobie i ucieka gdzie pieprz rośnie.I mamy wynik oscylujący mniej więcej koło tego że 20% zarabia a reszta wtapia :mrgreen:

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

Czyli generalnie konsensus jest za tym że przegrywają nowe osoby a ci co posiedzą w tym troche dłużej to zarabiaja. A jak nie zarabiaja to maja problem z psychiką :)
Z tego wynika że najlepszymi traderami powinni byc psyccholodzy i psycholożki. Jak myślicie, może warto pójść na psychologie żeby przygotować sie do forexa? Albo na jakieś spotkania psychologiczne? Co o tym myślicie? Wytrenujemy psychike.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Kasia86 pisze:Jak myślicie, może warto pójść na psychologie żeby przygotować sie do forexa? Albo na jakieś spotkania psychologiczne? Co o tym myślicie? Wytrenujemy psychike.
Myślę ,że najłatwiej na starcie mają ludzie przedsiębiorczy ,trzeźwo patrzący na świat i pracowici. Takie rzeczy jak cierpliwość czy brak chciwości można sobie wyćwiczyć.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Pewnie mnie zaraz zjedza ale ja uwazam ze na psychologie ida ludzie ktorzy maja przedewszystkim problem z samym soba.

Z drugiej strony jak to moj psychiatra mowi:
Nie ma osob zdrowych psychicznie, sa tylko blednie zdiagnozowani.

ps.
klonmarcin pisze:Na fx możesz praktycznie zaczynać od zera przy naprawdę niewielkim wkładzie (poza czasem - ale na firmę także trzeba włożyć czas).
firme tez mozna zalozyc praktycznie od zera - taka zlota zasada biznesu - nigdy nie inwestuj wlasnych pieniedzy ;)
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 16:17 przez mah1y, łącznie zmieniany 3 razy.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Potrzebny jest dobry system i brak emocji, aby nad nim zapanować.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Potrzebne jest doświadczenie, noob nawet ze zlotym gralem sobie nie da rady ;)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

kupują za godzinę sprzedają więc ciężko to nazwać inwestycją
- chyba redaktor

trafił w samo sedno :) ludzie grają nie inwestują :)

ODPOWIEDZ