FXsalt , www.fxsalt.com
Zauważyliście, że od początku kwietnia podnieśli spready na niektórych crossach, szczególnie na EURCAD, gdzie było średnio niecały pips, a teraz nie schodzi poniżej 2,5, oraz GBPCAD, było około 1, a teraz jest 4-5. Niektóre jeny też poszły pipsa w górę. Support napisał mi że to ze względu na zmianę dostarczyciela płynności, tylko nie wiem czy tak ma już zostać czy to tymczasowe.... eh
Pomału coś z FxSalt jest nie tak 
od 3-4 dni nastąpiła u mnie zmiana wartości pozycji Margin:
jeżeli kupowałem pozycje za 0,05 lota to = 50 USD (dawniej)
teraz wyszło mi za 0.05 lota = 54 USD ??????
a jeszcze lepiej jam mam otwarte 5 pozycji po 0.05 to wartość margin pokazuje mi 286.03 USD
o co w tym wszystkim biega??
czemu mi dokładają 36.03 USD za nic? ... trochę sprytnie bo to się nie przekłada na większą wartość profitu ale dzięki temu Margin level przecież się zmiejsza....
Nie wiem czy mają taką politykę jak ktoś u nich ma cały rok profitu rzędu 500% ma ktoś taką sytuację?

od 3-4 dni nastąpiła u mnie zmiana wartości pozycji Margin:
jeżeli kupowałem pozycje za 0,05 lota to = 50 USD (dawniej)
teraz wyszło mi za 0.05 lota = 54 USD ??????
a jeszcze lepiej jam mam otwarte 5 pozycji po 0.05 to wartość margin pokazuje mi 286.03 USD

czemu mi dokładają 36.03 USD za nic? ... trochę sprytnie bo to się nie przekłada na większą wartość profitu ale dzięki temu Margin level przecież się zmiejsza....

Nie wiem czy mają taką politykę jak ktoś u nich ma cały rok profitu rzędu 500% ma ktoś taką sytuację?
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję.
http://www.forexfactory.com/maserati
http://www.forexfactory.com/maserati
-
- Gaduła
Proszę o pomoc/weryfikację mojego problemu. Na FxSalt nie działają mi skrypty do otwierania pozycji, natomiast bardzo dobrze działają skrypty zamykające zlecenia, więc ustawienia platformy najprawdopodobniej są w porządku. Te same skrypty pięknie działają na MT4 u innych brokerów. Na FxSalt próbowałem otwierać zlecenia przy pomocy tych skryptów na kilku rachunkach demo i na realnym. Odpalałem skrypty na kilku różnych komputerach - efekt ten sam. Mój skrypt jest nieco bardziej skomplikowany, ale próbowałem również najprostszego z możliwych, ściągniętego ze strony ForexClub. W dzienniku pojawiają się tylko dwa wpisy, np.:
Script Buy EURUSD,M1: loaded succesfully i za chwilę
Script Buy EURUSD,M1: removed.
Na mój telefon i mail otrzymałem od brokera jedynie odpowiedź, że ich platforma działa poprawnie i nie mogą mi pomóc.
Przesyłam listing najprostszego skryptu, żeby nie było wątpliwości, o czym mówię.
Script Buy EURUSD,M1: loaded succesfully i za chwilę
Script Buy EURUSD,M1: removed.
Na mój telefon i mail otrzymałem od brokera jedynie odpowiedź, że ich platforma działa poprawnie i nie mogą mi pomóc.
Przesyłam listing najprostszego skryptu, żeby nie było wątpliwości, o czym mówię.
int start()
{
int ticket;
// ordersend symbol,operacja, wielkość lota, cena, slippage, sl, tp, comment, magic number, expiration date, kolor
ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,1.0,Ask,20,Ask-200*Point,Ask+200*Point,"Buy",0,0,CLR_NONE);
return(0);
}