Gra "na czuja"

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Jak często otwierasz pozycję pomijając założenia systemu ("na czuja")?

nigdy - stosuję się w 100% do założeń systemu
33
20%
rzadko ale są od czasu do czasu takie momenty, że wchodzę "na czuja"
65
40%
często
36
22%
zawsze - nie potrzebuję systemu/"czuj" to mój system/ wolę polegać na swojej intuicji/ inny powód.
27
17%

Liczba głosów: 161

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink. pisze:Songo89K a liczyłeś na jakieś konkretne wyniki z ankiety które wskażą tobie właściwą drogę ? :)
raczej odniosłem się do :
Ink. pisze:Świetna ankieta, strasznie ciekawią mnie wyniki :)
To jak zebrać 100 ankietowanych na ulicy,i spytać czy woli jazdę BMW czy AUDI,nie wiedząc czy w ogóle nimi jeździli,jeżdzą.A jeżeli nawet jeżdzą to jaką klasą,jaki silnik,itd.Można powiedzieć"bo interesuje mnie ich opinia" tylko co Ci da taka opinia.

sp2ews
"Ja uważam, że mimo wszystko jest coś warta bo pozwala choć w pewnym stopniu przybliżyć stosunek graczy do zajmowania pozycji."
Ok,może być.Tylko u jednych mających system generujący 80% skutecznych sygnałów,takie "błyski"-jak to nazwaliście mogą przysporzyć problemy,innym pomogą w 90% tych pozostałych 20% przypadków.
W tych co mają niską skuteczność podobnie,a osoby które nie trzymią się ściśle swojego systemu burzą wszystko-a podejrzewam że takich tu będzie najwięcej.
Dla mnie jest to jeden z tych tematów:"czy LT działają?""czy SD jest ważniejsze od SR".

Skoro wyniki same w sobie nic Nam nie mówią,to może powiesz o jakież to konfrontacje statystyk chodzi?
Tak z ciekawości pytam.Jeżeli faktycznie można coś z takiej ankiety ciekawego wyciągnąć to rozumiem..

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Songo89K pisze:raczej odniosłem się do :
Songo89K mnie ciekawiły te wyniki i dalej ciekawią :) od tego zacznijmy ;) a to czy ona będzie miarodajna dla ciebie prawdę mówiąc mało mnie interesowało gdy tamto pisałem i w sumie dalej mało interesuje ;)

Awatar użytkownika
temal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: temal »

Przeszdłem kiedyś profesjonalny test ale nie poznałem swoich wyników niestety, starałem sie mówic prawdę bo niezależało mi na opini :) Test taki trwa 20-40 minut i stawia ciebie w róznych sytuacjach zarazem zadając podobnie sformułowane pytania.
Od jakiegos czasu zabawiam sie w odpowiadanie na podobne pytania i zawsze staram się wybrać odpowieć która jest najmniej popularna:)...
Z forexem walczę od kilku tygodni i kiedy myslę że już mam opracowany własny system gry zawsze pojawia sie nowa przeszkoda. Poza tym lubie leżeć przed telewizorem i gdy widzę ciekawawą sytuacje szybko wstaje z łóżka i zgarniam kilka pipsów :) to jest metoda 100%. Kiedy siedze przed komputerem i długo sie zastanawiam często podejmuje nieuczciwe z sumieniem decyzje...
Jeśli robisz wszystko jak należy to znaczy że nie jesteś bohaterem ;) http://youtu.be/mLXQltR7vUQ

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

temal pisze:... nieuczciwe z sumieniem decyzje...
:509:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziomekz »

Odnośnie gry na czuja, czytałem kiedyś o badaniach, w których osoby lekko upośledzone umysłowo, z ADHD, weterani wojen, psychopaci czy przestępcy osiągali dużo lepsze wyniki w inwestycjach na giełdzie, bo nie odczuwali strachu, nie wahali się zająć pozycję, nie zmieniali co chwilę zdania itd...
"Normalny", przeciętny człowiek raczej wpada w ogół ... przegrywających...

Podobno psychopaci świetnie sprawdzają się też na stanowiskach menadżerskich w korporacjach :wink:

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

ziomekz pisze:Podobno psychopaci świetnie sprawdzają się też na stanowiskach menadżerskich w korporacjach Wink
Psychopaci potrafią również rewelacyjnie uwodzić kobiety. Jest gdzieś o tym cały wątek.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

ziomekz pisze:Podobno psychopaci świetnie sprawdzają się też na stanowiskach menadżerskich w korporacjach
Szkoda, że Breivik wyjdzie z pudła dopiero za +/- 20 lat - tyle dobrego się zmarnuje.

:mrgreen:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Gra na czuja

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Gra na czuja jest niezwykle skuteczna.....dla brokera. Trzy konta poszły z dymem z gry na czuja, nie ma się tu nad czym zastanawiać. :wink:
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

San Pellegrino może twoj czuj był kiepski ? ;)

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Jeśli wtopiłem trzy konta to chyba nie był najlepszy :P
PA to takie trochę granie na czuja jakby nie było, jestem zwolennikiem usystematyzowania i usprawiedliwienia wejścia, myślę, że trzeba mieć w miarę pełny obraz przed wejściem w trade, gdzie SL, TP czemu teraz, a nie później.
Gra na czuja to taki trochę bałagan, oczywiście jest to moje zdanie
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

ODPOWIEDZ