Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Poczytaj "Sun Zi" czy sie nadajesz na inwestora FX. Gdy nie zrozumiesz, wróć do początku. Mnie to pomogło i jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

a wy tu już w jakieś medytacje sie bawicie ? ;)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

a wy tu już w jakieś medytacje sie bawicie ? Wink
Ink to taki spis zasad pewnego chińskiego generała odnośnie prowadzenia wojny, też kiedyś to czytałem i fajnie można to odnieść właśnie to tradingu.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

brother a to nie powinno być sun tzu art of war ? ;p dla chcących to i królewnę śnieżkę odniesie się do tradingu, ogolnie nie jestem z tych lubiących czytać, może dlatego ;)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Tak to Sztuka wojny, ale tam nie ma odnoszenia na siłę, jest to raczej spis ogólnych zasad przydatnych w walce, a trading jest w pewnym sensie taką właśnie "walką". Przeczytałem to min. dlatego, że czytałem wątek FTI na forex factory i on to polecał, każdy musi mieć plan, a to co jest tam napisane w pewnym sensie pomaga zmotywować się i trzymać zasad, bez których wynik "bitwy" jest przesądzony. Ta pozycja jest często polecana i dla graczy i dla ludzi mających własny biznes, ale co kto z tego wyniesie to już inna historia.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Na studiach też mi polecano tą książkę jako świetną lekturę dla ekonomistów, ale niestety wątkie że ktokolwiek wyniosł coś z tej ksiązki ;) wmawiać sobie można że coś sie z książki wyniosło ale prawda jest taka że człowiek nie potrafi sie trzymać swoich jasnych i klarownych zasad a co dopiero zreflektować się z zawiłych i nie jasnych przesłań w książce :)

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Gdy nieprzyjaciel da ci okazję przerwania szeregów, korzystaj z tego natychmiast. Daj im, o co się prosili i starannie przewiduj ich posunięcia. Utrzymuj dyscyplinę w swych szeregach i przystosuj własne postępowanie do działań wroga, by wpłynąć na wynik wojny. Najpierw powinieneś być jak nadobna dziewica, przed którą wróg otworzy drzwi, a potem jak wypuszczony z klatki królik, którego wróg nie może wyrzucić

Dlatego czytam i nie wypowiadam się , aby nie dać zamiaru kłótni.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Wątek Sun Tzu ( czy jak to się tam pisze ) jest bardzo ciekawy :). Chodzi, jak rozumiem, o odpowiednie nastawienie.

Ink: Nie jest ważne co jest w książce. Ważne jest, co powstanie w Twojej głowie po przeczytaniu jej.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Stforex pisze:Ink: Nie jest ważne co jest w książce. Ważne jest, co powstanie w Twojej głowie po przeczytaniu jej.
Właśnie o to chodzi że w głowie zostaje : "wow, ale mądre, super książka " i z reguły tylko to ;)

ODPOWIEDZ