Fraktale , Sieci neuronowe ,Algorytmy genetyczne...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
emsi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: emsi »

Udało mi się napisać EA któy korzysta z FANN (http://leenissen.dk/fann/?). Generalnie do uczenia wykorzystywany jest backpropagation. Tylko teraz zastanawiam się nad jakimś sensownym zestawem wskaźników i outputem żeby taka sieć była przydatna do tradeowania.

Zastanawiam się też nad rozpoznawaniem patternów tylko nie bardzo jeszcze wiem jak do tego podejść...

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

Ja zbieram ekipę i na dniach stworzę zamknięte forum, żeby na spokojnie, nie tracąc fazy na tłumaczenie "niezorientowanym", rozwijać projekt.

Dla mnie jeśli ktoś nie rozumie zagadnień to ma tylko jeden cel, dla którego śledzi ten wątek - skorzystanie z wyników naszej pracy. Nie akceptuję tego dlatego zamknięte forum.

Piszcie na Obrazek co umiecie i podawajcie nick z forum dla orientacji. Kto już napisał to proszę o dosłanie nicka.

Pozdrawiam
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mxmx1 »

Haha
fryk pisze:Piszcie na co umiecie i podawajcie nick z forum dla orientacji. Kto już napisał to proszę o dosłanie nicka.
Panowie będzie selekcja!!!!
Potężna kasiora tylko dla wybranych
Prawda zawsze leży gdzieś po środku.

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Dokładnie. Szybko się uczysz :)

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

To co miałem sie nauczyć pod tym względem to już mam wypracowane prawie do perfekcji ,tak że akurat taka nauka jest dla mnie...zabawna i tylko źle świadczy o Tobie. Poprostu wydaje mi się to śmieszne i jestem więcej niż pewien jakiego systemu byś tu nie dał (choćby taki który robie ze 1k$ z 20k$ w dwa dni)osoby które nie są jeszce dobrze w temacie to i tak będą tracić.

Na tym forum jest podanych wystarczająco dużo dobrych systemów jak ktoś wie co z nimi zrobić to robi a jak ktoś nie wie to będzie szukał i jak dopiero go oświeci to dojdzie do tego że można inwestować praktycznie na pustym wykresie.
Oczywiście nie mówię tutaj o tym ze nie warto szukać cały czas czegoś nowego, warto bo to jest Wiedza która może tylko pomóc na przyszłej drodze.
Ale nikt z nas nie będzie miał takiej wiedzy jak wszyscy Będą tacy jak TY, zresztą sam taki kiedyś byłeś „ciekawski” jak każdy.
Stworzysz nowe forum ok. będzie zamknięte to jest tak jak taki kraj pod kopułą że rodzą się ludzie bez nowej krwi- suma sumarum żałują później tego że tak się odizolowali bo sami przez to giną.

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

mxmx1 pisze:Będą tacy jak TY
A skąd wiesz jaki ja jestem? TAKIE jest to forum, nie mam zamiaru zmieniać.
Pokaż mi inne, przyjdę, popatrzę CHĘTNIE się poudzialam publicznie.

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Forum tworzą ludzie- nikt inny.
Ciebie oceniam po ostatnich wypowiedziach … jakoś się tak dziwnie przyjęło że nie patrzy się na to jak się zaczyna a jak kończy…
Historia lubi się powtarzać.

Dobra kończę już tą rozmowę bo nie jest to miejsce do tego typu wypowiedzi.

Na koniec przychodzi mi jeden teks na myśl „Kiedy uszy ucznia gotowe są słuchać, pojawiają się usta, aby wypełnić je mądrością”
I tym miłym akcentem zakończę tą polemikę

Awatar użytkownika
roman15
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: roman15 »

I znowu temat umarł

Awatar użytkownika
mba
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mba »

Temat trudny to umiera. Sam, mimo że dziergam coś co się zatrzyma w pół drogi takich sieci neuronowych, praktycznie nie rozumiem co ludzie na tym forum piszą ;)
pips pipsowi nie równy

Awatar użytkownika
emsi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: emsi »

Umarł bo nikt pomysłów nie ma albo boi się napisać, bo mu "ukradną" :(

ODPOWIEDZ