Moment wejścia jest dość ważny, przetrzymywanie pozycji bo może wrócą jest wróżeniem. Zarządzanie ok , ale jak źle wejdziesz nie pomoże. Chyba że masz parę set tys n akoncie i bawimy się w 1% na pozycję Co przy mniejszym kapitale mija się z celem, bo albo zarabiamy albo udajemy .
pozdrawiam
PS wolę dostać SL i ponowić niż mieć -50 i myśleć ze kiedyś wrócą Po to szukam wejścia z małego TF że mogę wejść z minimalnym SL.
Niech 10% konta będzie dla Ciebie warte np 100 - 200-500 pip, zależy tylko od Ciebie... Graj bez stopa i wychodź tylko wtedy kiedy uważasz, że trade już nie ma sensu.
Kiedy idzie nie po myśli, to możesz ujmować pozycji tak, żeby ciągle mieć miejsca na ewentualne drgania 100 czy 200 pip. Kiedy idzie po Twojemu, to dodajesz. Twój margines błędu zmniejsza się z każdym dodaniem pozycji, ale przecież dodajesz bo idzie po myśli... Kasuj kiedy się czegoś obawiasz lub widzisz coś złego.
W sprawie grania samych elek to przecież napisałem, że ważniejsze jest wejście z kierunkiem niż samo wejście....
Microbi pisze:S wolę dostać SL i ponowić niż mieć -50 i myśleć ze kiedyś wrócą Mr. Green
Ja wychodzę kiedy łamią jakiś ważny dla mnie poziom... tyle, więcej nie pisze, bo już parę razy się produkowałem...
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.
Shadi pisze:Raz u tego broka a raz u tego zarobisz;) nie da się inaczej. Wybierz jednego.
.... a co to za frajda przeskakiwac z broka na broka i porownywac swieczki;
h1 pomijajac datafeed beda bardziej zblizone do siebie niz h4 czy D u wszystkich;
jesli ktos gra longterm to mozna skusic sie na porownywanie, ale czuje ze wiekszosc trzyma pozycje day i pozycje nie przekraczaja 100 pipsow;
Shadi pisze:Ja tej S nei doczekałem ;/
Shadi moze czekales na h4 dlatego sie niedoczekales ...
dzis wejscie wedlug H1 bylo w okolicach 3142;
wejscie wedlug H4 bylo w okolicach 3113;
bez sprawdzania H1 wystapilo u wszystkich brokow;
p.s.u mnie u jednego wywalil komunikat "Cena nierynkowa" najlepszy wskaznik
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2012, 15:09 przez anea, łącznie zmieniany 1 raz.
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"
Wiesz, wystarczy jedno wejście na 50-100 pips na tydzień i żyć można więc kłopotem nie jest to że np dziś nie wszedłem z poziomu - zagrałem na przebicie linii trendu. Jednak nie o to chodzi.
Przecież pisałem żeby wybrać jednego i trzymać się go - nie trzeba przeskakiwać.
Z Twoich screenów niestety nie jestem w stanie wywnioskować na jakiej podstawie zajęłaś pozycję.. Ale jeżeli już mamy się chwalić kto ma lepsze wejścia to ciekaw jestem po jakiej cenie dostałaś sygnał na S z samej góry. Podpowiem - u mnie pipsa wyżej nie byli.
Anea - nie jesteśmy tutaj aby się chwalić, a raczej aby sobie pomagać - no chyba że nie taka idea forum jest. Mało osób chętnych podzielić się informacjami z 2gimi jest. Przykre ale prawdziwe. Co począć.