Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Shadi pisze:To jak znajdzie się kilku odważnych?
Jak najbardziej - od jutra - jak czas pozwoli - pewnie koło południa wrzucę jakiś trade lub screen z opisem.

Kto następny? :D
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

Shadi pisze:a 1h to już powoli proszenie się o problemy - bo co jak co ale już na tym tf zaczyna się mętlik szczególnie mocno widoczny w konsoli
dlaczego, h 1 to chyba super TF bo wszedzie bedzie zblizony, metlik to ze wzgledu na strefy czasowe moze sie zrobic na h4 i D

p.s. H1, potwierdzenie na M15, a precyzja na M1 i M5, w takiej kolejnosci to widze .... pozdrawiam
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Shadi pisze:(...)
Myślę też, że wątek niesamowicie by zyskał jakby kilku mądrzejszych ode mnie i/lub razem w grupie wypowiedziało się nt samego momentu wejścia. Skorzystało by na tym wiele osób... bo niestety - przynajmniej dla mnie - sam moment wejścia do tej pory jest lekko uznaniowy i bazujący chyba na szczęściu lub opatrzeniu się... ale nie o to przecież chodzi... :>

To jak znajdzie się kilku odważnych? :)
Czuję się wywołany do tablicy ;).

Oczywiście żartuję ;).

Ale może dodam coś od siebie. Może nawet wartościowego.

ZL, wg swojego rozumienia, stosuję głównie na H4 i D1. Określam miejsce wejscia schodząc na mniejszy interwał. Impuls to impuls, wiadomo. Na wyższym interwale jedna świeca, na niższym 4 czy ileśtam. Głębokość korekty określam fibonnacim ze szczególnym uwzględnieniem poziomów 50, 61 oraz 78. Patrzę przy tym na całą falę, której dany impuls jest częścią. Fala w miarę ruchu słabnie - korekty są coraz głębsze, a impulsy coraz krótsze. Z reguły biorę poziom wyżej niż ostatnia korekta (np. wcześniej odbiło od 61, to teraz obstawiam 78 lub ewentualnie 61 i 78 - np. jeśli ekspansja wskazuje niezmienioną siłę impulsu). Korekty są coraz głębsze aż do zrównania z impulsem. Kiedy nie można odróżnić impulsu od korekty możliwe jest odwrócenie. Czyli korekta staje się impulsem i zostaje skorygowana. Wtedy wchodzę w przeciwnym kierunku. Resztę załatwia MM i statystyka.

Wprawdzie nie jestem żadnym specem, ale może komuś to coś podpowie :).

W załączniku obrazek ;)
dlaczego, h 1 to chyba super TF bo wszedzie bedzie zblizony
IMO nie ma znaczenia. Datafeed i tak wszystko psuje. Poza tym, kapitał ruszający rynkiem też musiałby patrzeć na świece, żeby czas otwarcia i zamknięcia miał istotne znaczenie. A to jest mało prawdopodobne.

Poza tym chyba chodzi o to, że na H1 za dużo szumów i fake'ów. Przynajmniej takie są moje odczucia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

klonmarcin pisze: Ja dzisiaj 5 x L na edku skończone na +5p :D

Czego nie grałem żadnych S? trochę to brak czasu - a trochę sam nie wiem co. :wink:
A u mnie wiem co .Zamknąłem idealne wejście rano S bo cena lekko podskoczyła do góry . :( .
A na Longach wtopiłem . To przez to że czasami następuje szybkie odreagowanie spadków jak wejdzie London i myslałem że pojadą dalej .Kurde kaszanka ,za cienko ryzykuję :lol:
Obrazek
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

anea pisze:
Shadi pisze:a 1h to już powoli proszenie się o problemy - bo co jak co ale już na tym tf zaczyna się mętlik szczególnie mocno widoczny w konsoli
dlaczego, h 1 to chyba super TF bo wszedzie bedzie zblizony, metlik to ze wzgledu na strefy czasowe moze sie zrobic na h4 i D

p.s. H1, potwierdzenie na M15, a precyzja na M1 i M5, w takiej kolejnosci to widze .... pozdrawiam
Widzisz testowałem kilka stref czasowych i wynik badań był mniej więcej taki:

zakładamy że gramy u brokera A

- u brokera A mamy ZL wchodzimy w pozycje i zarabiamy. U brokera B sygnału nie było
- u brokera B jest ZL userzy klienta B zarabiają. Ja czekam.
- u obu brokerów jest ZL (wiadomo różny poziom o x pips) oboje wchodzimy i zarabiamy.

były też warianty z ZL i SLkiem, ale wnioski były następujące :

nie ma znaczenia u jakiego broka gramy - sygnały będą mniej więcej podobne a pod koniec kwartału u obu będziemy zarobieni.
Dlaczego tak jest? ZL z wyższych tf występują w miejscach w których coś zastopowało wzrosty/spadki i pojawili się kupujący wybijający prawdopodobnie z jakiejś konsoli, czyli nasze ZL. Te wybicia generują jakieś tam instytucje czy banki - generują ruch... po którym następuje korekta i ruch właściwy - oczywiście w teorii w praktyce to tak kręcą że się posrać ze szczęścia można.
Dlaczego H1 jest proszeniem się o kłopoty? ano powodem jest to że za dużo ich możemy zaznaczyć i często profit margin jest za mały aby w ogóle jakiś zysk z tych pozycji mieć - OCZYWIŚCIE filtrując to bazując na wyższych TF lub innymi znanymi Ci metodami - można sprawnie posługiwać się 1h ale dla mnie to jednak ciągle za szybko. Bezpieczniej jest po prostu 4h.

Przykład - cały ruch spadkowy idealnie widziany na 4h był - 1h zamąciło mi w głowie i klapa z tego. Dziś rano był 2gi powrót do ZL gdzie powinniśmy grać L ale jakby popatrzeć jak to wyglądało na 4h, daily można było zastanowić się nad szukaniem S. I to mocno się zastanowić, nawet śmiem twierdzić że ruch poszedł z SR do ZL 4h (świeca 4h london time) i tam dotknięcie i jazda w dół - ale nie ja jak osioł - szukam L^^

Anea, a może Ty byś zaprezentowała swój sposób wejść - kto wie może nam tu posłuży?

W następnym poście wrzucę screen z przykładem : jak to powinno się rozgrywać.. - wiadomo real time jest lekko inaczej :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Ok - mając zl mamy imho wg mnie takie rodzaje wejść:

1. wchodzimy idealnie na ZL - jednak zagrożenia wynikające z tego mamy takie:
- siła pierwszego ruchu będzie tak mocna że wybije nam SL i poleci do tp
- dostaniemy SL a czekając na jakieś potwierdzenie nie było by takiej sytuacji.
2. wchodzimy na ZL po świecy spadkowej z tf wybranego przez nas
- problemy niskich tf : wybijanie kilku sl poprzez ciągłe podbijanie ceny - gra w tym wypadku nie warta świeczki bo sumując wyjdzie nam grubo ponad 30-40 pips ;)
- czekamy na wyższy tf np 1h - ale problemem dość znacznym może być to iż powiększa nam to dość mocno SL i też istnieje ryzyko spinowania następną świecą :) Pytanie ile x ponowimy:)
3. wchodzimy na ZL po momo w kierunku, co też nie gwarantuje sukcesu i dość zacnie powiększa sl:)

Czyli generalnie mówiąc jesteśmy w czarnej dupie i ciężko znaleźć złoty środek.
Zasadniczo więcej pomysłów nie posiadam. Zobaczymy czy uda się pociągnąć temat i ktoś ma lepszy pomysł :)

Edit: można uderzać na 123 z m1 s10 :D ale pod warunkiem że nie są wybijane coraz to nowe dołki/górki... bo wtedy suma stopów jest z lekka spora:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze: Poza tym chyba chodzi o to, że na H1 za dużo szumów i fake'ów. Przynajmniej takie są moje odczucia.
dokładnie. tak samo uważam :P piątka z plusem.

Wiesz - jakby to był jeden SL to luz - ale jak mają pejsy lepszy humor to potrafią na jednej zl wyciąć 3x pinami i pójść do tp :)

Fibo ok ale też 4h+ bo niżej to ja wysiadam:)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

+16p z rana na edku

cdn...
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Daily zamknięte ponad zl daily natomiast poniżej weekly - tak więc czekamy na korektę do zl h4 a zarazem weekly - jest tam niewielka różnica.(5p).

cdn..
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

dałem małe L po 3157 z tp na 3178
No pain - No gain

Zablokowany