sorry musiałem
Droga do zwycięstwa
-
radoslav47
- Gaduła

wiem;Shadi pisze:Przecież pisałem żeby wybrać jednego i trzymać się go - nie trzeba przeskakiwać.
Shadi pisze: Raz u tego broka a raz u tego zarobisz;) nie da się inaczej. Wybierz jednego.
... ale idac dalej, szukajac tych najlepszych sygnalow na h4, nalezy miec conajmniej 3 strefy czasowe - brokerow;
lecmy dalej uwzgledanjac datafeed, z kazdej strefy wypadaloby miec 2 brokerow;
Total wychodzi 6
zakaldamy ze interesuja nas tylko te wejscia gdzie skutecznosc bedzie wysoka, czy nie prosciej jechac na H1???
nawet jesli ktos sie uczepi tego datafeed, to moze miec max 2 ekranki
moją ideą podpowiedzi korzystania z H1 przy ZL byla prostota, a nie utrudnianie sobie zycia ...
eeeej Shadi skup sie napisalamShadi pisze:ciekaw jestem po jakiej cenie dostałaś sygnał na S z samej góry
anea pisze:dzis wejscie wedlug H1 bylo w okolicach 3142;
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"
a niżej co napisałaś ? że z 4h był po cenie xxanea pisze:eeeej Shadi skup sie napisalamShadi pisze:ciekaw jestem po jakiej cenie dostałaś sygnał na S z samej góry
anea pisze:dzis wejscie wedlug H1 bylo w okolicach 3142;
ale nie ważne.... tak jak napisałem w poprzednim poscie - 1 broker, jedne 4h i daily i to wystarczy.. nie muszę mieć każdego dnia pozycji czyż nie?
H1 ma za dużo fakeów - oczywiście mogę się mylić ale w takim bądź razie proszę o korepetycje
- klonmarcin
- Maniak

L po 3061
cdn..
tp na 3103
cdn..
tp na 3103
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Anea
H4 czy H1 nie ma wielkiego znaczenia. Może być M5 i M1. Chodzi o sposób patrzenia na cenę. Świeca to tylko konwenans. Przyjęta reguła graficzna obrazująca zajścia w obrębie ceny i czasu. 4 informacje w prostym symbolu. Musisz wyważyć płynność wyświetlania ceny (H1 i niżej) oraz odpowiednią perspektywę. Ważne też jest to, że zbyt duża ilość informacji jest równie niedobra jak zbyt mała.
A tak w ogóle, to chyba trochę za bardzo skupiłaś się na świeczkach... No chyba, że inwestujesz "znicze" na commodities, to już nic nie mówię
H4 czy H1 nie ma wielkiego znaczenia. Może być M5 i M1. Chodzi o sposób patrzenia na cenę. Świeca to tylko konwenans. Przyjęta reguła graficzna obrazująca zajścia w obrębie ceny i czasu. 4 informacje w prostym symbolu. Musisz wyważyć płynność wyświetlania ceny (H1 i niżej) oraz odpowiednią perspektywę. Ważne też jest to, że zbyt duża ilość informacji jest równie niedobra jak zbyt mała.
A tak w ogóle, to chyba trochę za bardzo skupiłaś się na świeczkach... No chyba, że inwestujesz "znicze" na commodities, to już nic nie mówię