Z pamiętnika kłusownika

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

keeeper pisze:przed weekendem zamknąć wszystkie pozycje dodatnie (przy realizacji >50% TP, reszte ustawic na BE)
A dlaczego chcesz zostawiać minusowe? To samo dotyczy tych przestawianych na BE. Po weekendzie i tak zamknie pozycje po cenie otwarcia rynku więc SL i BE nie są zabezpieczeniem (to tak jakbyś zostawił zlecenia przez weekend bez SL i BE). Jeśli się mylę to proszę o poprawkę.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keeeper »

Hmm no ciekawa koncepcja, nie myslałem o tym. Ten punkt dyktowała mi głównie psychika - łatwiej jest zakończyć trade na +15pps z 30 zakładanych niż przyjąć stratę -15 (przy -30 SL). Fajnie po prostu byłoby nie dopuszczać do takich sytuacji ograniczając handel w piątek ale i mimo to zadarzyć się mogą. Zostaje tylko spojrzeć na cene w piątkowy wieczór i ściąć pozycje nawet na dużym minusie jeśli wykres pokazuje że nawet na BE nie ma co liczyć. I tak źle i tak nie dobrze.

A przez PA rozumiem obijanie się świeczek od wsparć/oporów i trzymanie nakreślonych lini trendu, bez żadnych wskazników (poza ATR do wyznaczania SL/TP).

I ponawiam prośbę o propozycje piątej pary, zastępstwa dla U/CAD.
Obrazek
Obrazek

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Co do pary to wybierz jakąś z małym spreadem bez usd i eur w nazwie. Audcfh, gbpchf, audcad, eurcad też ładnie chodzi, usdchf, eurjpy zamiast usdjpy (mocniejsze ruchy na ejku) patrz co ile pipow robi per day

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

No to lecimy z koksem. BTW. u/cad testowo zastąpiłem eur/jpy.

Kod: Zaznacz cały

Po porannym przejrzeniu fundamentow:

e/u - s, k, s, L
jen - s, L, max 83.4
e-jen - l, 110.5 do 111.5
aud - l, S do wtorku do 1.0275, max 1.0480
gbp - if <0.83 S, k

k - konsola, duza/mala litera - szansa
EU - jest u mnie przed oporem na okolo 1.337, kilka razy juz tam podchodzilo i nie dawały byki rady, stawiam ze w koncu dadza, pytanie czy dzisiaj - zalezy od danych z 11:00. Poki co obstawiam korekte w dol do 1.334 i tam stawiam czekajaca L, pomysle co dalej po poludniu

UJ - jakos nieswojo czuje sie wchodzis S na jenie (patrz na wykres dzienny) ale mimo to strzal z bliska od 82.91 bo niby wlasnie odbilo sie od oporu, ale ze nie jestem tak calkiem glupi wiec maly hedge i L czeka od 83 na przebicie

AU - S czeka na 1.0444, ma podobno spadac - tak pokazuja anale i moja LT, ale stawiam, ze wczesniej byki troche podbija do gory, kwestia czy nie za wysoko zlecenie ustawilem

EG - funt buja sie tuz ponad dwoma bliskimi wsparciami 833 i 832, poki dolnego nie przebije to zostawiam go w spokoju, tu nic

EJ - niby forexpross sugeruje L, ale wykres pokazuje odbicie od oporu miedzy 111 i 111.2, poszlo troche w dol ale czekam ze wroci na 111 i tam mam Ske

dzis wszystko 1 microlotem, wykresy w podsumowaniu wieczornym, zlecenia moza zobaczyc w mojej stopce Demo_1 (kiedy sie odswiezy)

EDIT:
EG ruszyl z kopyta w dół, strzal z blizka na S, spadam razem z resztą
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

I podsumowanie:

EU - okazal sie maly ruch, zamiast przebicia spadek i niemrawa konsolidacja, zdarza sie
UJ - tu Ska ladnie zaprocentowala
EJ - tu by tez S podzialalo ale ustawilem za wysoko i nie zahaczylo
AU - tak jak sie obawialem, za wysoko pulapke S ustawilem
EG - przy najwiekszym ruchu 4pipy braklo do TP, aktualnie jest na +5 i prawie sie nie rusza, ustawilem BE na noc

ogolnie 44 - 37 = 7pps na plusie zamykam dzien, 1.64E, źle nie jest

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Kolejny dzień, kolejne szanse.

Anale:

e/u - k: 1.333-1.34
jen - s do 81.5, k, l
e-jen - s 
aud - czeka na RBA - mozliwe duze odbicie w gore, poki co S
gbp - ?
EU - zastawione dwie pulapki na odbicia od S/R: L od 1.3303 i S od 1.3370, jedni straszą niechybnym spadkiem, inni mówią, że jeszcze podskoczy, ja stawiam na konsole i bujanie

UJ - kolejny strzał z bliska, L 82.12, nie chcialem przegapic odbicia w gore od LT, ktore mam kolo 81.8-9, a ktore uwazam, ze juz sie zaczelo

EJ - tu L czeka na powrot do 109.23 (aktualnie 109.45), pewnie znowu przegapie, ale na strzal z bliska za duze ryzyko imo

AU - czekajacy short na 1.0404, aktualnie kapke nizej, ale licze na korekte przy ktorej zahaczy o pulapke

EG - wciaz stawiam na spadki, aktualnie korekta w gore, jak dojdzie do 0.8333 to wpadnie w moja eSke

Dzis stawka = 3 microloty
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

EU - oczekiwany spadek w koncu nastapil, niestety nie bralem dzisiaj tego pod uwage i SL
UJ - tym razem L sie udal
EJ - znowu sie przeliczylem i Lka nie weszla - za nisko ustawiona
AU - tak samo za wysoko ustawione
EG - na poczatku szlo calkiem niezle, nawet +8E bylo, ale potem odwrocilo i wysoki popyt zżarł mi SL

w sumie 45 - 35 - 24 = -14pps, -2.78E

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Anale:

e/u - s, 1.324-1.314, l od 1.32 i 1.314
jen - L od 82.5
e-jen - l od 108.7 
aud - s do 1.026
gbp - s
EU - tu zastawilem sporo pulapek i jeden strzal z bliska oddalem:
*L od 1.3197
*S czeka od 1.324
*L czeka od 3.143
*duza S czeka od 1.32 (duza czyli budowana pod ATR z dziennego wykresu)

UJ - L czeka od 82.6

EJ - L czeka od 108.8

AU - S od 1.03, teraz jest na 1.027, licze na korekte

EG - tu dwie pulapki - opór mam na 0.83, jesli pojdzie w dol i przebije mimimum aktualnej swiecy na 0.8293 to załączy S, jeśli odwrotnie - aktualna czerwona świeca zmieni się w zieloną (lub ogólnie pójdzie powyżej 0.831) to uaktywni Lke
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Hehe "mother of god" jest dobre ;)

Powodzenia :)

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

EU - schodzil w dol prawie bez korekt na ktore liczyłem, przygotowana na to duza Ska niestety nie zahaczyła, zostala jedna aktywna Ska z 1.3143
UJ - popyt na jena udaremnił moją Lke
EJ - to samo co wyżej, nawet wieksza strata - to tylko przypomina mi o dużej korelacji i fakcie, że z końcem miesiąca usunę jedną pare jenową
AU - tu już można powiedzieć klasyk - za wysoko S ustawiona
EG - promyk radości w mojej czarnej środzie, L zaprocentowało

W sumie 29 - 42 - 52 - 37 = -102pps, - 31,6E

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Stforex - dzięki, te memy to taki mały żarcik urozmaicający mi dziennik. :)
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ