Z pamiętnika kłusownika

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Hej
Wyrzuć EUR/GBP z pary do gry to ślimak pokazuje generalnie tendencję dwóch mocno skorelowanych walut i to wszystko... nie graj na nich 8)
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keeeper »

Jeśli cokolwiek zmienie w systemie to tylko z końcem kwietnia - 1go okresu testowego. Ale fakt, że EG za dobrze sie nie spisuje i z chęcią go wymienie, pytanie tylko na co? Inną pare funtową? Coś z frankiem? A może zamienić EG na kabla (nie za dużo bym miał wtedy par dolarowych?)? Jakieś propozycje?

Kod: Zaznacz cały

Anale:

e/u - k, do konca tygodznia 1.303-8, max korekta na 1.32 (raczej do 1.318)
jen - S, l, 81.5 do 82
e-jen - S od 107.5, l od 108.5
aud - S, max 1.0308-4, 1.02 do konca tygodnia
gbp - l, k 0.83
EU - tu wciąż działa Ska z 1.3143, do tego czeka duża Ska na 1.318, ostatnie wydarzenia spreawiły, że zwątpiłem w Lki na tej parze

UJ - widze jakas taka spadkowa tendencje na jenie i wlasnie S ustawilem od 82.5 (aktualnie jest niżej na 82.25), gdzie mam 50% Fibo

EJ - dwie przeciwne pułapki: L od 108.4 i S od 107.8, opor mam zaznaczony w okolicach 108.1 i nie wiem czy odbije czy przejdzie jak przez masło

AU - pamietny ostatnich chybionych pułapke weszłem z buta (czy może raczej z palca) eSką od 1.0302 i kolejna Ska czeka od 1.035, na wypadek korekty

EG - strzał z bliska na S od 82.63 (troche nieprzemyslany bo tuz przy oporze, lepiej bylo przyjac poprawke na korekte z 10pipów do góry, nauczka na przyszłość) i czekajaca L od 82.8 na wszelki wypadek. Ale jakoś bardziej obstawiam spadki.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

EU - kolejne spadki, szczesliwie przewidziane i +55pps
UJ - tu nie doszło do 82.5 wiec i nie uruchomilo pulapki
EJ - tak jak myslalem - przeszlo przez opor na 108.1 jak przez masło, a ja zgarnalem kolejne 55pps
AU - a tu aż żal - 2 pipy brakło do TP (1.0250, byloby 48pps), potem cofka do gory i zamknelo przez TS na +10pps, jedna Ska wciaz dziala (teraz +20pps) - ustawiona na BE
EG - tu podobnie, brakło 5pipów, poszło do góry i znów TS zamknął na +6pps

Reasumując - cały dzień na plusie, więc nie ma co narzekać, oby tak dalej!
55 + 55 + 10 + 6 = 126pps, 42.33E

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziś Wielki Piątek, nie spodziewam się wielkiego ruchu na rynkach więc daję sobie spokój na ten tydzień. W poniedziałek wielkanocny chyba też spasuje.

Podsumowanie na ten tydzień:

7 - 14 - 102 + 126 = 17pps
1.64 -2.78 - 31.6 + 42.33 = 9.59E
Skuteczność: 52%

Jest na +, jest dobrze! :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

I witam po świętach. Do roboty!

Prognozy:

e/u - s, S, l, s
jen - l, S, l
e-jen - S, S
aud - l, l
gbp - s
Dziś sporo zlecen, same pułapki, choć część juz zdążyła zaskoczyć kiedy to pisze:

EU - obstawiam same spadki, jeden od 3085 juz działa, pozostałe są na wypadek korekt - wyżej na 3110 i 3145

UJ - aktualnie silne ruchy, tak mocne ze zlapalo zarowno S i L przy oporze na 81.2, zatem niebezpieczny hedge - najprawdopodobniej wyjde na 0, ale rownie dobrze moga wahania wyciac oba eSLe

EJ - tu dlugo myslalem ktora strone obstawic - co innego mowia anale, co innego wykres - normalnie bym obstawial odbicie od 106.1 w gore, ale trend spadkowy i anale sugeruja przebicie - i to wlasnie zalozylem na 106 (aktualnie -10pps), kolejna pulapka to S na 106.8 na wypadek sporej korekty

AU - ciezka sprawa, cena jest blisko 50% miedzy oporami na 1.035 a 1.025, anale sugeruja longi, ja poluje na korekte w gore i S od 1.03 (zaraz pewnie chwyci, brakuje 7pps)

EG - tu zaladowalem pulapke S: 0.8251, wydaje sie ze idealnie - dokladnie tu doszla korekta po czym zawrocilo w dol (teraz +10pps z zakladanych 20, ustawione BE)

Wszedzie ustawione TS o wartosci zblizonej do SL.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

EU - korekta byla wieksza niz sadzilem - wycielo piersze Sl, na szczescie druga pulapka zwrocila straty z nawiazką
UJ - hedge przyniósł zyski, jeden SL i jeden TP
EJ - tu wcelowalem z Ską dokładnie w korekte do góry, duża strata
AU - spadek tak jak zakładany, zysk
EG - poczatek świetny, poszło ładnie w dół, jednak wróciło i zamkneło na BE

W sumie 45 - 35 - 32 + 58 -50 + 40 = 26 pipów na plusie, niestety to zaledwie 0.28E. Ten plus, że na plusie :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Rozpoczynamy kolejny piekny dzień!

Anale:

e/u - L - korekta max do 1.32, potem S, 1.312-1.306
jen - S - korekta potem l ponad 81, l, 80.5-81, z kazdym dniem b.      prawdopodobne, ze u/j wroci do trendu wzrostowego 
e-jen - k, l, s od 106
aud - 1.03-1.022, l ponad 1.03
gbp - k: 0.826, l, 0.828-0.823

uwazac o 20:00 - FED
Po kolei:

EU - euro ma lecieć w dół i wszyscy o tym trąbią - aktualnie obserwowana jest Hiszpania, a ta, mimo starań nie najlepiej prognozuje. Jednakże silny opór w okolicach 1.305 zatrzymał spadki - te czekają na paliwo, ktore zapewni solidna korekta (max do 1.32). Teraz cena jest 1.312, ustawilem pulapke L na 1.3085 (podejrzewam, ze daremnie) oraz S na 1.317

UJ - pan Rogalski i pani Kozłowska zgodnie twierdza, ze spadek na UJ to faza przejsciowa i powrot do wzrostów jest tylko kwestia czasu, pytanie tylko - jak długo przyjdzie czekać. Trend jest spadkowy, ale solidny opor zaznaczylem w okolicach 80.5/6. Stawiam na odbicie od 80.6

EJ - ręczna eSka od 105.73, wyglada, ze znowu w korekte trafiłem (teraz -16pps), ech

AU - tu dwie Lki - jedna na wypadek kontynuacji spadku do 1.0245, druga zaznaczona w miejscu gdzie aktualna niedzwiedzia swieca zmienia sie w byczą - 1.0305

EG - konsola az strach cokowliek robic, ale ze do odwaznych swiat nalezy wiec obstawilem poziom 0.823 - jest L na wypadek odbicia i S: 0.8217 jesliby przebiło

PS. Do źródeł fundamentów/analiz dodałem wpisy Anny Kozłowskiej znajdywane na forex-info24.pl oraz nastroje handlujących z marketclock (stocktime.ru/en)

PS2. Zauważyłem słaby punkt mojego systemu - sztywny TP wynoszący ATR + ZAWSZE 10pps. To sprawia, że na jednej parze jest zbyt duży i nie wchodzi (EG), zas na innej R/R jest znacznie przez to obniżone (EJ). Wstepna zmiana na koniec kwietnia bedzie polagala na ustaleniu TP jako ATR*1.5.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

EU - tu o dziwo nic dzis nie wpadło
UJ - tutaj zakładałem wzrost i sie nie pomyliłem
EJ - powtórka z rozrywki - znowu prosto w korekte, co ciekawe drugie zlecenie weszło ładnie ale wyjśc jakoś nie chciało - przebiło TP o 2 pipy i wróciło wyżej nie kończąc transakcji (chyba chodzi o spread, ale to jakieś dziwne machloje są), teraz wciąż na plusie (niestety malejącym) - ustawione na BE
AU - zakładałem wiekszy wzrost niz nastąpił, kiedy zobaczyłem, że świeczki prognozuja spadek zamknąłem ze strata 11 pipów
EG - konsola (bardzo częsta jak zauważyłem) nie daje satysfakcji z gry na eurofuncie - kolejny powód do zmiany pary

W sumie:
37 - 49 - 11 = -23pps
13.71 - 18.17 - 3.3 = -7.76E

mogłem zamknąć z ręki E/J i byłby dzień na plusie, ale wciąż wierzę, że da sie z niego więcej wycisnąć więc zostawiam na noc.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Prognozy:

e/u - L do 1.322 
jen - L od 81.6, jak zejdzie nizej -S, l ponad 80.5, mozliwa korekta przy 81
e-jen - l, l 
aud - korekta w dół i L
gbp - k, l od .822

EU - konsola pomiedzy 3150 a 3050 juz od kilku dni, aktualnie cena dokładnie na środku między nimi więc nie ma jasnej sytuacji. Poza tym jedni mówią, że czas na korekte na północ, inni przeciwnie - przełamanie 3050. Ja przełamanie zostawiłem na jutro - teraz ustawiona S od 3165 i L od 3055

UJ - tu najprowdopodobniej L i wlasnie tego typu pulapki zalozylem - ponizej ceny aktualnej na 80.80 (na wypadek korekty) i powyzej na 81.3 jesli pojdzie od razu

EJ - pomny wczesniejszych wejsc w korekte ustawilem L znacznie nizej niz obecna cena - na 105.6, poza tym okazyjna eSka na 107.4

AU - dwie pulapki: L ze sporym miejscem na korekte w dół, czyli od 1.0353 i S zakladajaca kolejny spory ruch do góry - na 1.0450

EG - konsola trwa w najlepsze, dzis moze mocno ruszyc przez dane wiec obstawiam przebicia: albo .8227 w dół, albo .8255 w góre
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Bez ogródek - to zły czwartek był...

EU - weszła jedna pułapka i zaliczyła SL bo sie eurodolarowi nagle na wzrosty zebrało
UJ - eLka weszła, ale przez konsole nigdzie nie poszła, zostawiam na noc na małym plusie
EJ - tu również konsola - nic nie zahaczyło, a trzmana z wczoraj Ska zamkneła sie na BE +1...
AU - przegapiłem super zwyżkę - spodziewanej korekty w dół nie było
EG - bład nowicjusza, za bardzo zbliżyłem się do ceny - ta ruszyła najpierw na południe wpadając w pułapkę. Jednak rozsierdzona wyrwała się i pognała w przeciwnym kierunku tratując pierwsze sidła i wpadając w drugie. potem znowu zawróciła niszcząc drugie wnyki i połozyła się spać tam gdzie ostatniego dnia...

W sumie:

1 - 40 - 2*17 = -73pps, co przekłąda się na -28,07E

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ