Z pamiętnika kłusownika

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keeeper »

Ostatni dzień handlu przed wyjazdem. Jak na razie tydzień udany, zobaczymy co dzisiaj przyniesie.

Kod: Zaznacz cały

e/u - bezrobocie o 14:30, S
jen - S
aud - 
ecad - PMI o 16:00 
EU - otwarta wczoraj eSka dzielnie zmierza do TP przy 1.3115, do tego pułapka L na odbicie od 1.31

UJ - słaby ruch sprawił, że wczorajsza eSka przez całą noc oscylowała w okolicach 10pipów do TP, moze w koncu sie zamknie

AU - wczorajszą pułapke L ustawiłem na BE, bo cena zeszła za nisko i raczej jeśli podskoczy to nie aż do oryginalnego TP. Za to kolejne L ustawione bardzo nisko - na 1.023, mocne wsparcie - jak to przebije to otwarta droga praktycznie aż do wsparcia poniżej 1.0

EC - pułapka S na 1.301 - o ile zaskoczy to wszystko wskazuje, że i TP zaliczy
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Troche spóźnione podsumowanie piątku - niestety wczoraj wieczorem była burza i net padł.

EU - spore zawirowania, ale takich sie wlasnie spodziewałem, jedno TP i jedna pozycja zostawiona na weekend
UJ - piękne odbicie od LT i znowu zysk
AU - a tu z kolei oba wsparcia przebite z hukiem i 2xSL
EC - ładnie zapowiadająca sie pozycja z wczoraj dzis zamknęła sie na BE

Razem: 50 + 33 - 31 - 28 = 24pps, 15.22$

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Podsumowanie tygodnia:

Zysk/Strata: 67pps, +34.72E
Pozycje: 16, razem na 0.38 Lota
Skuteczność: 50%
Komentarz: 50% skuteczności przy R/R=1.5 całkowicie mnie satysfakcjonuje! ...póki co :]

W tym miejscu zawieszam kłusownictwo na najbliższe kilka miesięcy ze względu na brak czasu i codziennego dostępu do internetu. Co jednak wcale nie oznacza, że metatrader idzie w odstawkę - na boku testuje inny system (3xSMA widoczny w stopce), który przynosi niewytłumaczalnie dobre rezulataty i wymaga solidnego przestudiowania coby wykluczyć sukces spowodowany jedynie szczęściem początkującego. Najważniejsze jednak jest to, że w nim wystarczy 2x w tygodniu rzucić okiem na wykresy i to cała robota - idealne wyjście na najbliższy czas. Jak znajdę czas to postaram się przyliżyć zasady* 3xSMA, choć to raczej wymagałoby założenia osobnego dziennika.

(*)sam wpadłem jego budowę (przy testowaniu Nocnego Marka, z którym sobie niestety nie poradziłem), choć jest tak prosty, że nie wątpię iż już gdzieś istnieje pod jakąś inną nazwą, ogólnie chodzi o rachunek prawdopodobieństwa i grę z trendem, problemem jest określanie momentu wejścia, które jest bardzo subiektywne.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ