Teraz juz jestem 6zł na plusieforexsowicz91 pisze:To świetnieChyba powoli kumam o co chodzi Cool![]()
Ciekawe kto tyle traci w tak krótkim czasie na takim potężnym ruchu ceny jak to był m.in. na złocie.
Bo przecież ktoś musi stracić by ktoś inny zarobił.
A większość raczej się podpina pod taki ruch ceny a nie gra mu na przeciw
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Myślę, że to dobra droga na poczatek, także skupie sie na tych dwóch walutach i zacznę od nich. Na resztę przecież i tak przyjdzie czas.Rumtex pisze:W takim razie musze poczytać sobie pare zagadnien na temat wymiany walutowej między EUR/USD. Jednak nie zamierzam brnąć dalej skupie sie tylko na tych dwóch walutach . Myśle że to jest najlepsze rozwiązanie .Bawienie się w inne tego typu wymiany mogą mi zrobic wodę z mózgu. Nigdy nie grałem na giełdzie dopiero małymi kroczkami zaczynam powoli w to wchodzic mam na dzieje że przyniesie mi to jakis zysk choć by na drożdżówkę
Co prawda chciałabym nieco więcej zarobić niż na drożdżówkę, ale lepsze to niż straty od samego wejścia
Pozwolę sobie odgrzać na chwilę temat dedgingu. W którymś z wątków p. Zadora przekonywał, że pozycje przeciwstawne są niekorzystne dla tradera. Miałem okazje pobawić się ostatnio u broka, który dopuszcza hedging i muszę stwierdzić, że chyba nie do końca tak jest, jak twierdzą przeciwnicy tego typu gry. Jeżeli by uznać, że rynek porusza się w obszarze choć ciut zbliżonym do sinusoidy ( wiem, ryzykowne stwierdzenie ), - raz góra raz dołek i gra muzyka. No oczywiście bez SL.
Chyba, że czegoś nie kumam, poprawcie zatem.
Chyba, że czegoś nie kumam, poprawcie zatem.
Dziękuję i pozdrawiam.
1.Jeśli przykładowo masz sell i cena zaczyna iść w górę - otwierasz buy.
Czyż nie jest to równoznaczne z zamknięciem po prostu w tym miejscu sell ? Policz to.
A do tego dopłacasz drugi spread za buy.
2. Jeśli przykładowo masz sell i cena zaczyna iść w górę - otwierasz 2 x buy.
Czyż nie jest to równoznaczne z otwarciem w tym miejscu po prostu jednego buy ? Policz to. Nieotrzebne są te dwie (1 buy i 1 sell ) otwarte transakcje.
Czyż nie jest to równoznaczne z zamknięciem po prostu w tym miejscu sell ? Policz to.
A do tego dopłacasz drugi spread za buy.
2. Jeśli przykładowo masz sell i cena zaczyna iść w górę - otwierasz 2 x buy.
Czyż nie jest to równoznaczne z otwarciem w tym miejscu po prostu jednego buy ? Policz to. Nieotrzebne są te dwie (1 buy i 1 sell ) otwarte transakcje.
Solą życia jest kasa.
Zgadzam się, że w danej chwili pozycje przeciwstawne się znoszą, co do tego nie ma żadnej wątpliwości i jeszcze dodatkowe obciążenie spreadem. Natomiast w sytuacji kiedy nie mam pewności jak pójdzie góra, czy dół i nie będę siedział cały czas przez kompem, otwieram 2 przeciwstawne ( bez SL ) z dużym marginesem kapitału, aby mnie nie wycięło. Tę drugą pozycję, która idzie w przeciwnym kierunku traktuję jako "zamrożony" kapitał do czasu, aż się rynek nie odwróci. Natomiast z pierwszej mam od razu kasę
.
Personov pochwal się jaki masz nick w konkursie
i czy już szyjesz garnitur do nowej fury? 
Personov pochwal się jaki masz nick w konkursie
Dziękuję i pozdrawiam.
Jak otworzysz drugą przeciwstawną to masz zamrożony depozyt z taką samą stratą jakbyś ją zamknął. Do czasu aż będziesz wiedział jak pójdzie rynek ( nie wiem skąd to będziesz widział, ale załóżmy, że wiesz ). A jak się już dowiesz jak pójdzie cena to zamkniesz jedna z tych dwóch ?Fx_boy pisze:Natomiast w sytuacji kiedy nie mam pewności jak pójdzie góra, czy dół i nie będę siedział cały czas przez kompem, otwieram 2 przeciwstawne
A nie lepiej zrobić tak :
Jak nie wiesz jak sie zachowa rynek to zamknij po prostu tą stratną, a jak już się dowiesz jak pójdzie rynek to po prostu otwierasz pozycję w tą stronę.
Próbuję Ci uświadomić, że nie ma co kombinować z pozycjami przeciwstawnymi, bo to jest to samo co możesz zrobić z jedną. Tyle, że nie płacisz podwójnego spreadu.
Solą życia jest kasa.
-
shichibukai
Luktom visual order editor - Google cię naprowadzi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu