AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Spioch pisze:Witam
Czy działa wam alior trader ? Ja mam na instrumentach, na wykresach, po włączeniu szybkich zleceń, że instrument jest niedozwolony.

pzdr
Patrząc na godzinę dodania, pewnie włączyłeś platformę PRZED otwarciem rynków, stąd wciąż pokazuje się "instrument niedozwolony" czy coś takiego... Wystarczy wyłączyć i włączyć platformę (już PO otwarciu rynków) i wszystko wróci do normy.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
tomekbe
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekbe »

Mam pytanko. Czy zmiany dokonywane na otwartej pozycji (np zmiana rozpiętości TP lub SL) wiążą się z dodatkowymi kosztami?
"Nie próbuj walczyć z idiotą. Najpierw zrówna Cię do swojego poziomu, a potem wygra doświadczeniem"

blochu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blochu »

:). oczywiscie ze nie, jeszcze by tego brakowalo

Awatar użytkownika
tomekbe
Stały bywalec
Stały bywalec

Jeśli chodzi o SL i TP w zakładce "Złóż zlecenie", to w instrukcji AT są podane przykłady bazujące na "Cena SL" i "Cena TP". W rzeczywistości (demo) mogę ustawić jedynie "Dystans TP" lub "Dystans SL" - można to jakoś zmienić czy opcja z Ceną TP/SL już nie istnieje?
"Nie próbuj walczyć z idiotą. Najpierw zrówna Cię do swojego poziomu, a potem wygra doświadczeniem"

blochu
Stały bywalec
Stały bywalec

nie do konca rozumiem o co ci chodzi. jak otworzylej pozycje to sl to twoja maksymalna strata a tp to twoj zysk jaki osiagniesz jezeli cena tam dotrze. jezeli chcesz otwozyc pozycje po jakiejs konkretnej cenie to uzywaz zlecen typu limit zamiast market.

Awatar użytkownika
tomekbe
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie o tym mówię - w instrukcji zakres TP lub SL ustawia się podając Cenę (np 1,23456) a w demo widzę Dystans (np 0,00010).

blochu
Stały bywalec
Stały bywalec

a juz chyba kumam. w opcjach musisz to rzestawic jezeli chcesz widziecz cene
ustwwienie-ogolne-pokaz cene stop loss/tp jako:dystans lub wartosci bezwzgledne..

Awatar użytkownika
tomekbe
Stały bywalec
Stały bywalec

Widzisz, całe życie człowiek się uczy :) Przewaliłem ustawienia zleceń, paneli itd ale nie wpadłem żeby zajrzeć do Ogólnych :) Dzięki wielkie

Dodano po 3 godzinach 5 minutach:

Orientuje się ktoś jak i czy można za pomocą menadżera kolumn dla panelu "Otwarte pozycje" stworzyć nową kolumnę, w której po otwarciu pozycji byłaby widoczna prawdziwa kwota Z/S? Bo teraz jak rozumiem jest kolumna "Niezrealizowane Z/S" ale trzeba jeszcze od tego odjąć prowizje, ew. swapy itd. Próbowałem coś takiego stworzyć ale wywala mi błędy - czy dlatego że to demo czy się nie da?

MastaMari
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MastaMari »

tak możesz dodać sobie pozycje i to nieskończona ilość a dane jakie maja być tam obliczane sam sobie dodajesz według swoich wymagań

blochu
Stały bywalec
Stały bywalec

klikasz prawym..., menadzer kolumn, dalej utworz nowa kolumne.
nastepnie musisz stworzyc formule za pomoca funkcji opreant: profit usd+commision+comission+swapp

Dodano po 2 minutach:

sorki zamiast plus to minus musi byc oczywiscie

ODPOWIEDZ