znając mentalność niektórych osób, to ja powiem że suchej nitki nie zostawiąexpedient warzywniaka pisze:Wiem, że będę krytykowany bo gdy mi się uda, cały system szlag trafi.
Procent składany
Moim zdaniem na rynku z pewnościa mozna uzyskac "ponadlosową" skutecznośc jednak z pewnościa daleką od 95% (chyba ze w ptrzypadku TP 5 SL 500).expedient warzywniaka pisze:Ja sie nie poddaje. Krytyka zawsze dołuje, ale to nie ja zgłaszałem Greenhaze więc proszę o niekrytykowanie mnie jeżeli ktoś by chciał.
Ja tylko szukam pewności w morzu niepewności. Wiem, że będę krytykowany bo gdy mi się uda, cały system szlag trafi.
-
expedient warzywniaka
51% to ponadlosowa?Esco pisze:Moim zdaniem na rynku z pewnościa mozna uzyskac "ponadlosową" skutecznośc jednak z pewnościa daleką od 95% (chyba ze w ptrzypadku TP 5 SL 500).expedient warzywniaka pisze:Ja sie nie poddaje. Krytyka zawsze dołuje, ale to nie ja zgłaszałem Greenhaze więc proszę o niekrytykowanie mnie jeżeli ktoś by chciał.
Ja tylko szukam pewności w morzu niepewności. Wiem, że będę krytykowany bo gdy mi się uda, cały system szlag trafi.
A traf na negatywną serię 10 pod rząd. 10% straty przy SL=1%. A potem to piętno może się ciągnąć miesiącami bo gorzej o 10 zysków z rzędu przy skuteczności około 50%. Takie są Prawa Muprhyego, że zawsze pod górkę.
-
expedient warzywniaka
Ile to pozwala zarobić po 400 transakcjach ? 200 zyskownych po 6 %, 200 stratnych po 2%. Wynik 4% zarobku czy źle liczę? Po 100 zyskownych transakcjach zwiększasz lot i tu trafia Ci się seria 10 strat i wracasz do pkt wyjścia.Esco pisze:58-60 przez dłuższy (minimum kilkaset transakcji) czas bym uznał za nielosową.
-
expedient warzywniaka
Ty sie zderzasz z rzeczywistoscia i nie wyciagasz wnioskow. Za to chcesz pochwale?expedient warzywniaka pisze:pochwała mobilizujeGreenhaze pisze:(Widze ze lepiej poklepywac sie tu po ramieniu i przymykac oczy na oczywiste problemy)
konstruktywna krytyka uświadamia
krytyka wprost wkurza
Jesli uznajesz moj post za zwykla krytyke to chyba zle go zinterpretowales.
Zobacz jak Szwajcar gra. Jeśli ma racje napewno zarabia dużo jeśli sie myli traci mało.expedient warzywniaka pisze:Ile to pozwala zarobić po 400 transakcjach ? 200 zyskownych po 6 %, 200 stratnych po 2%. Wynik 4% zarobku czy źle liczę? Po 100 zyskownych transakcjach zwiększasz lot i tu trafia Ci się seria 10 strat i wracasz do pkt wyjścia.Esco pisze:58-60 przez dłuższy (minimum kilkaset transakcji) czas bym uznał za nielosową.
Doskonale sobie zdaje sprawe że powazna przyczna strat u większości detalistów jest wąski SL na dużym lewarze. Jednak gra z szerokim SL równiez moze byc bardzo zgubna.
Zadaj sobie pytanie co spiepszyłes że strata była aż tak duża?
Musałes sie pomylić i trafić w ekstremalny moment tak że "odwracanie prawdopodbieństwa" zadziałało na twoja niekorzyść.
Ja bym rozszerzył tą bazę (10p to mało, większa konsola i Cie zamiecie) i przerzucił się na coś z większa zmiennością np złoto o ile tam tego nie uskuteczniasz.expedient warzywniaka pisze:Tak to wygląda.
Na dole 10 pipsowa baza dla transakcji.
W kółkach są kolejne transakcje otwierane, gdy poprzednie nie przyniosą zysku. Najabrdziej musi to boleć w konsoli.
wyliczenia... w zoltych kolorach poziom pipsow po jakim pozycje osiagaja zysk 1% w sumie 11 prób wybicia z konsoli gdybysmy sie na prawde mocno zakotłowali
jeszzcze musze pomyslec nad spreadami
klik:
http://i41.tinypic.com/118p2mr.jpg
p.s. ja nie zglaszalem postu Greenhaze.
Moze to się przyda o ile nie czytałeś.
http://forexchartist.pl/lucky-7-dla-hazardzisty/ tu jest z Sl`em, Ty widzę ciągniesz straty czekając na wybicie.Mozna tak i tak, generalnie koncept ten sam.
Pzdr.
-
expedient warzywniaka
bakubaq dzięki za linka. na pewno się zapoznam
generalnie konsola moze byc jaka chce. chodzi o to zeby potem cena zrobila okreslona ilosc pipsow w okreslonym kierunku i wtedy swiss army hedguje pozycje a ja je potem zamykam poprzez "wielokrotne zamkniecie" bo swiss army gubi sie jak ma do zamkniecia wiecej pozycji po osiagnieciu targetu, zamyka kilka, potem cena robi ticka wstecz i swiss glupieje. wiec trzeba hedge...
generalnie konsola moze byc jaka chce. chodzi o to zeby potem cena zrobila okreslona ilosc pipsow w okreslonym kierunku i wtedy swiss army hedguje pozycje a ja je potem zamykam poprzez "wielokrotne zamkniecie" bo swiss army gubi sie jak ma do zamkniecia wiecej pozycji po osiagnieciu targetu, zamyka kilka, potem cena robi ticka wstecz i swiss glupieje. wiec trzeba hedge...
Ostatnio zmieniony 24 mar 2012, 22:07 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 1 raz.