www.forexyestrader.com Michał Wiśniewski - zawód traider

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Pełnomocnik a ufasz lekarzowi gdy chce pieniądze w prywatnym gabinecie za leczenie gdy TEN sam lekarz może zrobić tobie to samo za darmo gdzie indziej?

A pokora? hmm. co z tego że zjedli zęby, ja zjadłem dziś kanapke :) a tłumacze że gra z ryzykiem bo 99% tego forum zdaje sie tego nie wiedzieć a nie będę pomijał tak istotnego fakty dla garstki osób ktora to wiem bo to nie do nich nawet był kierowany post :)

To że ktoś jest trejderem/inwestorem z sukcesami nie znaczy że ma sobie odmawiać innych źródeł dochodu, biznesów

Weź przyklad z naszego polskiego biznesmena Leszcza Czarneckiego, czy on kiedyś poprzestał bo ma już zloty biznes? nigdy, caly czas sie rozwija

Soloż Zak, czy poprzestał mając polsat? nie, kupił niedawno plusa

Tak działają ludzie przedsiębiorczy, zawsze będą dożyć do większych zysków do rozszerzając działalność

A co do magicznych systemów, to czasem trafia sie oszust, a czasem nie, z tym że akurat w tej branży oszustów chyba jest zdecydowanie więcej :p

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ink.Mówisz tak jakbyś zaraz chciał zacząć szkolić.
Pełnomocnik pisze:W kwestii szkoleń powiem tylko ze to naciąganie leszczy zakładając sytuację ze ktoś ma strategię która jest w stanie zarabiać doszedł do niej sam w bólach i konwulsjach, godzinami, dniami nawet latami spędzonymi przed wykresami sadzisz ze taki ktoś sprzeda tą wiedzę komuś nawet za naście tysi?
Z tym się zgadzam w 100 %. Oddać ten spędzony czas komuś za kilka klocków to głupota. Takie doświadczenie jest bezcenne.Nie da się tego kupić.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Po prostu zdaje sobie sprawe dlaczego FXlamer szkoli, Mr yogi szkoli czy Mbaz szkoli, czy oni są oszustami i nie potrafią trejdować? moim zdaniem cos całkowicie odwrotnego, są świetnymi trejderami ale chcą więcej za bardzo niewielki wysiłek w postaci szkolenia

A teraz camdero odpowiedz sobie na pytanie

1.Czy lepiej jest przekazać wiedze za darmo którą zdobywało sie pare lat i setki jak nie tysiące godzin

2.Czy przekazać to za 100k czy nawet dużo dużo więcej?

Osoby wyżej zdały sobie sprawę że opcja 2 jest chyba bardziej logiczna :)

Cadermo

Żadna z tych odp. nie jest prawidłowa dla mnie.Wybieram opcję 3.
3.Nie dziel się czymś nad czym pracowałeś tyle czasu. I tak każdy zapomni ,że to dzięki Tobie im się udało.

Myśl co chcesz o mnie ,ale jakbym miał patrzeć jak taki GWH korzysta sobie z mojej ciężki pracy to chyba bym się zastrzelił. Ludzie są jacy są i tylko garstka z nich potrafi to docenić.Niestety taka jest prawda.

Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: biotiq »

Cadermo pisze:Żadna z tych odp. nie jest prawidłowa dla mnie.Wybieram opcję 3.
3.Nie dziel się czymś nad czym pracowałeś tyle czasu. I tak każdy zapomni ,że to dzięki Tobie im się udało.

Myśl co chcesz o mnie ,ale jakbym miał patrzeć jak taki GWH korzysta sobie z mojej ciężki pracy to chyba bym się zastrzelił. Ludzie są jacy są i tylko garstka z nich potrafi to docenić.Niestety taka jest prawda.

Ink. pisze: Po prostu zdaje sobie sprawe dlaczego FXlamer szkoli, Mr yogi szkoli czy Mbaz szkoli, czy oni są oszustami i nie potrafią trejdować? moim zdaniem cos całkowicie odwrotnego, są świetnymi trejderami ale chcą więcej za bardzo niewielki wysiłek w postaci szkolenia

A teraz camdero odpowiedz sobie na pytanie

1.Czy lepiej jest przekazać wiedze za darmo którą zdobywało sie pare lat i setki jak nie tysiące godzin

2.Czy przekazać to za 100k czy nawet dużo dużo więcej?

Osoby wyżej zdały sobie sprawę że opcja 2 jest chyba bardziej logiczna

Panowie,
Jak na mój gust macie rację. Ty Cadermo i Ty Ink. Rozumiem, jak najbardziej stanowisko Cadermo, bo w dzisiejszych czasach ciężko jest znaleźć zaufanego człowieka, człowieka honoru. Z drugiej strony wiem, że jeśli wszystkich z góry skreślimy to wszystkich wrzucamy do jednego wora –koło się zamyka. Sam nie raz zawiodłem się na ludziach i szczerze mówiąc rzygam obłudą i kłamstwem (czytaj również: pochodne całego szajsu). Jednak niezmiernie się cieszę, jak z tych 100-200 nowo poznanych ludzi znajdzie się perełka –świetne uczucie i nadzieja. Jeśli chodzi o GWH patrząc na jego wypowiedzi mam podobne odczucia i nie ukrywam tego. Generalnie zmieniłbym strategię albo jeśli ktoś mi nie pasuje (ewidentnie), to „spadaj Pan na drzewo”.

Starałbym się znaleźć złoty środek (tak wiem, najlepszy złoty środek, to środek d*py). Kiedyś rozmawiałem z bardzo przedsiębiorczym człowiekiem, który uświadomił mi jedną rzecz: Ludzie bogaci, będą się bogacić znacznie szybciej niż inni ze względu na ich sposób myślenia. Ten zacny człowiek w swojej firmie wiedział nawet ile rocznie wydaje na kawę dla swoich klientów (rok temu ok. 75k) –liczył każdy przysłowiowy grosz, bo wiedział, że pieniądze zaoszczędzone tam może przerzucić gdzie indziej i tak dalej. Nie będę robił wykładu z przedsiębiorczości –wiecie o co chodzi.

Dlatego w tym momencie skłaniałbym się co do Twojego toku myślenia Ink.. Jeśli mam wiedzę, wypracowałem ją (w jakikolwiek sposób, czy było to parę miesięcy, czy lat… nie ważne, wypracowałem, umiem, potrafię), to dlaczego nie mogę jej sprzedać i chociażby kasy ze szkoleń nie reinwestować? Jak na mój tok myślenia: Uczę się inwestowania, po to by polepszyć swój byt. W mojej głowie inwestowanie=każda okazja do zarobienia jest ok, jeśli nie wyrządza ona komuś krzywdy.

Podsumowując: jeśli posiadałbym wiedzę, którą mogę sprzedać, to robiłbym to. Jeśli kogoś bym nie lubił, to nie musiał bym mu tego sprzedawać. To jest mój wybór, moja wola. Wiadomo, że nie odfiltrujemy wszystkich, jednak do dzisiaj nie opanowałem sztuki czytania w ludzkich umysłach.

To tyle na dzisiejsze niedzielne kazanie,
Peace

Cadermo

Trafna opinia :wink:
biotiq pisze: Jeśli kogoś bym nie lubił, to nie musiał bym mu tego sprzedawać.
Ale problem tkwi w tym ,że nie do końca wiesz kim jest ta osoba ,której nie lubisz. Zaloguje się pod innymi danymi albo kupi na ciotkę i już pozamiatane :mrgreen:
Pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Lubisz nie lubisz. Hmm... :) Nie wiem czy to ma w ogolę jakieś znaczenie :)

Jak masz np sklep i przychodzi do ciebie klient którego nie lubisz a chce kupić sprzęt za 3-4k to sprzedasz mu to po prostu.

Remontujesz dom a ekipa cie bardzo nie lubi to i tak ci ten remont zrobi, może gorzej ale zrobi :)

Bo mają z tego pieniądze :)

Cadermo

Ale jeśli komuś nie zależy na pieniądzach ,a na pomocy ? A nie chce pomagać takim osobom jak GWH przykładowo? Jedynym wyjściem jest nie szkolić .
Poza tym życie to nie tylko forex i może zamiast tracić czas na szkolenia warto korzystać z zarobionych pieniędzy ? :wink:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Cadermo pisze:Ale jeśli komuś nie zależy na pieniądzach ,a na pomocy ? A nie chce pomagać takim osobom jak GWH przykładowo? Jedynym wyjściem jest nie szkolić .
Poza tym życie to nie tylko forex i może zamiast tracić czas na szkolenia warto korzystać z zarobionych pieniędzy ? :wink:
Musimy tu rozróżnić dwie różne rzeczy, oczywiście jeśli chcesz pomagać, pomagaj za darmo, dawaj rady, wybieraj komu chcesz pomóc komu nie itp, i tu rzeczywiście się liczy czy kogoś lubisz czy nie

Druga sprawa jeśli prowadzimy szkolenia, czyli po prostu prowadzimy biznes a ktoś nam za to płaci nie widzę powodu żeby rezygnować z pieniędzy bo kogoś nie lubię, płaci niech ma

Pewnie że warto korzystać z zarobionych pieniędzy, tylko gdzieś pisałeś że siedzisz przed wykresem od 8 do 16 czyli 8h dziennie a wcześniej że przez rok prawie 24h/7, i według niektórych to też jest marnowanie czasu bo są tu ludzie którzy zarabiają piękne pieniądze a siedzą przed wykresem 1-2 godzinki max, punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia

Cadermo

Ink. pisze:Pewnie że warto korzystać z zarobionych pieniędzy, tylko gdzieś pisałeś że siedzisz przed wykresem od 8 do 16 czyli 8h dziennie a wcześniej że przez rok prawie 24h/7, i według niektórych to też jest marnowanie czasu bo są tu ludzie którzy zarabiają piękne pieniądze a siedzą przed wykresem 1-2 godzinki max, punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia
Ograniczyłem czas ze względu na to ,że mój organizm zaczął to dość mocno odczuwać. Ale wtedy to była jeszcze bardziej nauka niż regularny trading.

ODPOWIEDZ