Gadałem kiedyś z P. Michałem Wiśniewskim na temat merytoryki, oraz pozostałych szczegółów tego, czego uczy, jak, gdzie i po co.
Jest to raczej nastawienie na wyszukiwanie na wykresie formacji, które dają prawdopodobieństwo ruchu w którąś stronę. Pan Michał poproszony o kilkuminutową próbkę tego jak wygląda szkolenie omówił sytuację rynkową, coś w guście tego co można w jego komentarzach o rynku obejrzeć sobie na stronie. Coś jakby prezentacja dla grupy traderów w jakiejś instytucji. Nie kupił mnie tym, nie tego szukałem, choć być może przez rok z okładem zmieniło się coś w zawartości oferty.
BTW: Osobiście byłem na kilku eventowych/setupowych prezentacjach ale także na konkretnym merytorycznych szkoleniu - u Mr. Yogiego, z behaviorystyką, całym modelem jak wypracować sobie to i tamto, dzięki któremu siedzenie przed monitorem po przepracowaniu iluśtamset sytuacji może faktycznie mieć sens.
Dodano po 8 minutach:
Różnica pomiędzy szkoleniem a eventem/prezentacją jest ciekawie opisana tu
http://blog.krolartur.com/?p=698
Dodano po 1 minutach:
"Główną zaletą szkolenia jest poziom zmian, jakie przynosi dobrze przeprowadzone szkolenie, głęboki poziom zintegrowania nowych kompetencji."
www.forexyestrader.com Michał Wiśniewski - zawód traider
Widząc szkolenia traderów mających udokumentowane sukcesy i ugruntowaną pozycję na rynku od 20-30 lat i biorących po 2-3k za udział w szkoleniu to ja osobiście wstydziłbym się wziąć więcej niż 200-500zł będąc (hipotetycznie) odnoszącym sukcesy traderem przez 5lat.Ink. pisze:By_żyło_się_lepiej o tym właśnie pisze, co jest z tobą? wybierasz szkolenia do weryfikacji za 50-100 zł a potem się dziwisz że szkolenia są kiepskiej jakości i są to pseudo szkolący, za taką kwotę osoba znająca temat nawet kompa nie odpali
Jak dla mnie to 100zł za grupowe szkolenie to jest rozsądna cena. Szczególnie na pokazanie podstaw etc.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Są tacy co mają nawet więcej niż 30 i do tego są rekordzistami świata w World Cup Championship of Futures Trading a niezbyt drogo biorą za takie eventy zwane u nas szkoleniami.
Zwycięzcy World Cup Championship of Futures Trading Top Overall Performance Among All Divisions (oczywiście real money)
1987: Larry Williams 11 376% (do dziś rekord nie pobity) i ponad milion dolarów zarobionych podczas konkursu
BTW: jako że drugi raz nie mógł wystartować, a wielu zarzucało że to sztuka na raz, to 10 lat później "wystartowała i wygrała" mistrzostwa jego córka
1997: Michelle Williams 1,000% (od tamtej pory nikt nie przekroczył 1000% na fjuczersach podczas potyczki)
Koszta udziału w The Larry Williams University to:
Podstawy 249$
kolejne lewele od 1695$ w górę (studenci taniej)
źródła:
http://www.robbinstrading.com/worldcup/standings.asp
http://www.ireallytrade.com/lwu.htm
Zwycięzcy World Cup Championship of Futures Trading Top Overall Performance Among All Divisions (oczywiście real money)
1987: Larry Williams 11 376% (do dziś rekord nie pobity) i ponad milion dolarów zarobionych podczas konkursu
BTW: jako że drugi raz nie mógł wystartować, a wielu zarzucało że to sztuka na raz, to 10 lat później "wystartowała i wygrała" mistrzostwa jego córka
1997: Michelle Williams 1,000% (od tamtej pory nikt nie przekroczył 1000% na fjuczersach podczas potyczki)
Koszta udziału w The Larry Williams University to:
Podstawy 249$
kolejne lewele od 1695$ w górę (studenci taniej)
źródła:
http://www.robbinstrading.com/worldcup/standings.asp
http://www.ireallytrade.com/lwu.htm
- magictrader
- Pasjonat
sds pisze:Są tacy co mają nawet więcej niż 30 i do tego są rekordzistami świata w World Cup Championship of Futures Trading a niezbyt drogo biorą za takie eventy zwane u nas szkoleniami.
A propos konkursów, czy sa organizowane konkursy gry na Forex, jednak za prawdziwe pieniadze. Interesuje mnie cos podobnego do konkursów pokerowych ktore mozna niekiedy ogladac na EuroSporcie.
Aby wziac udzial w konkursie nalezy wplacic wpisowe o okreslonej warotsci $, nastepnie wygrane wpływają do głównej puli ktora jest dzielona na wygrane poszczegolnych stopni.
-
- Uczestnik
Brałem udział w szkoleniu forexyestrader składającym się z 25 godzin ponad rok temu. Wiedza na szkoleniu była conajmniej imponująca. Przez kilka miesięcy ćwiczyłem wykładane metody i zarabiałem pieniądze, ale w międzyczasie musiałem się wycofać bo pracuję na platformie. Ale szkolenie na pewno jest cenne bo wcześniej korzystałem z dwóch innych podstawowych szkoleń w innych szkołach - bez porównania.
-
- Uczestnik
Re: www.forexyestrader.com Michał Wiśniewski - zawód traider
Traider z Cankun - karaibska strona Meksyku ostatnio wznowił intensywne szkolenia. Mam nieodparte wrażenie jakbym na tych bezpłatnych wstępnych szkoleniach słyszał znanego Sebastiana z Tenerify. Ponad godzina ględzenia o niczym z pokazywanym na okrągło paternem prostokąta,kwadracika czy łódeczki Na historii omawiane są miejsca -jakby ktoś był ślepy - gdzie byłi silni sprzedający a gdzie kupujący. A jak ktoś zapyta co na żywo się dzieje na danych walutach - usłyszy totalne wodolejstwo. Szkolenie za ok 900 zł ale liczne dodatkowe bonusy .Przykładowo Video od podstaw za 1200zł tutaj jest gratis
Już nie wspomnę o tych zaawansowanych,bo włosy dęba stają