www.forexyestrader.com Michał Wiśniewski - zawód traider

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
sds
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sds »

Gadałem kiedyś z P. Michałem Wiśniewskim na temat merytoryki, oraz pozostałych szczegółów tego, czego uczy, jak, gdzie i po co.

Jest to raczej nastawienie na wyszukiwanie na wykresie formacji, które dają prawdopodobieństwo ruchu w którąś stronę. Pan Michał poproszony o kilkuminutową próbkę tego jak wygląda szkolenie omówił sytuację rynkową, coś w guście tego co można w jego komentarzach o rynku obejrzeć sobie na stronie. Coś jakby prezentacja dla grupy traderów w jakiejś instytucji. Nie kupił mnie tym, nie tego szukałem, choć być może przez rok z okładem zmieniło się coś w zawartości oferty.

BTW: Osobiście byłem na kilku eventowych/setupowych prezentacjach ale także na konkretnym merytorycznych szkoleniu - u Mr. Yogiego, z behaviorystyką, całym modelem jak wypracować sobie to i tamto, dzięki któremu siedzenie przed monitorem po przepracowaniu iluśtamset sytuacji może faktycznie mieć sens.

Dodano po 8 minutach:

Różnica pomiędzy szkoleniem a eventem/prezentacją jest ciekawie opisana tu
http://blog.krolartur.com/?p=698

Dodano po 1 minutach:

"Główną zaletą szkolenia jest poziom zmian, jakie przynosi dobrze przeprowadzone szkolenie, głęboki poziom zintegrowania nowych kompetencji."

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Ink. pisze:By_żyło_się_lepiej o tym właśnie pisze, co jest z tobą? wybierasz szkolenia do weryfikacji za 50-100 zł a potem się dziwisz że szkolenia są kiepskiej jakości i są to pseudo szkolący, za taką kwotę osoba znająca temat nawet kompa nie odpali ;)
Widząc szkolenia traderów mających udokumentowane sukcesy i ugruntowaną pozycję na rynku od 20-30 lat i biorących po 2-3k za udział w szkoleniu to ja osobiście wstydziłbym się wziąć więcej niż 200-500zł będąc (hipotetycznie) odnoszącym sukcesy traderem przez 5lat.

Jak dla mnie to 100zł za grupowe szkolenie to jest rozsądna cena. Szczególnie na pokazanie podstaw etc.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
sds
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sds »

Są tacy co mają nawet więcej niż 30 i do tego są rekordzistami świata w World Cup Championship of Futures Trading a niezbyt drogo biorą za takie eventy zwane u nas szkoleniami.

Zwycięzcy World Cup Championship of Futures Trading Top Overall Performance Among All Divisions (oczywiście real money)
1987: Larry Williams 11 376% (do dziś rekord nie pobity) i ponad milion dolarów zarobionych podczas konkursu
BTW: jako że drugi raz nie mógł wystartować, a wielu zarzucało że to sztuka na raz, to 10 lat później "wystartowała i wygrała" mistrzostwa jego córka
1997: Michelle Williams 1,000% (od tamtej pory nikt nie przekroczył 1000% na fjuczersach podczas potyczki)

Koszta udziału w The Larry Williams University to:
Podstawy 249$
kolejne lewele od 1695$ w górę (studenci taniej)

źródła:
http://www.robbinstrading.com/worldcup/standings.asp
http://www.ireallytrade.com/lwu.htm

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

hitem są formacje świecowe wg. prowadzącego :)
http://www.forexyestrader.com/kursy-for ... forex.html

waz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: waz »

sds pisze:Są tacy co mają nawet więcej niż 30 i do tego są rekordzistami świata w World Cup Championship of Futures Trading a niezbyt drogo biorą za takie eventy zwane u nas szkoleniami.

A propos konkursów, czy sa organizowane konkursy gry na Forex, jednak za prawdziwe pieniadze. Interesuje mnie cos podobnego do konkursów pokerowych ktore mozna niekiedy ogladac na EuroSporcie.
Aby wziac udzial w konkursie nalezy wplacic wpisowe o okreslonej warotsci $, nastepnie wygrane wpływają do głównej puli ktora jest dzielona na wygrane poszczegolnych stopni.

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: symu »

By_żyło_się_lepiej mógłbyś napisać na czyich szkoleniach byłeś?

forexyestrader2
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: forexyestrader2 »

Brałem udział w szkoleniu forexyestrader składającym się z 25 godzin ponad rok temu. Wiedza na szkoleniu była conajmniej imponująca. Przez kilka miesięcy ćwiczyłem wykładane metody i zarabiałem pieniądze, ale w międzyczasie musiałem się wycofać bo pracuję na platformie. Ale szkolenie na pewno jest cenne bo wcześniej korzystałem z dwóch innych podstawowych szkoleń w innych szkołach - bez porównania.

forexyestrader23
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: forexyestrader23 »

Widzę sporo tutaj się rozpisali ludzie. Szkolenie forexyestrader w którym uczestniczyłem trwało tydzień i było na poziomie średniozaawansowanym. Bardzo dużo konkretnej wiedzy. Do dzisiaj studiuję i wykorzystuję tą wiedzę w praktyce. W skrócie warto, niedługo się zapisuję na dalszą część.

Awatar użytkownika
Nesses
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: www.forexyestrader.com Michał Wiśniewski - zawód traider

Nieprzeczytany post autor: Nesses »

Traider z Cankun - karaibska strona Meksyku ostatnio wznowił intensywne szkolenia. Mam nieodparte wrażenie jakbym na tych bezpłatnych wstępnych szkoleniach słyszał znanego Sebastiana z Tenerify. Ponad godzina ględzenia o niczym z pokazywanym na okrągło paternem prostokąta,kwadracika czy łódeczki Na historii omawiane są miejsca -jakby ktoś był ślepy - gdzie byłi silni sprzedający a gdzie kupujący. A jak ktoś zapyta co na żywo się dzieje na danych walutach - usłyszy totalne wodolejstwo. Szkolenie za ok 900 zł ale liczne dodatkowe bonusy .Przykładowo Video od podstaw za 1200zł tutaj jest gratis :) Już nie wspomnę o tych zaawansowanych,bo włosy dęba stają :)

ODPOWIEDZ