Wlasnie tego nie rozumiem na M1 niczego nie zobaczysz ....MajorGC pisze:uczepilem sie M1, z czego niezbyt sie ciesze. Zbyt duzo zmiennosc i mylnych sygnalow
Zobacz tutaj http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 537#440537 .
Wlasnie tego nie rozumiem na M1 niczego nie zobaczysz ....MajorGC pisze:uczepilem sie M1, z czego niezbyt sie ciesze. Zbyt duzo zmiennosc i mylnych sygnalow
Masz racje, ale jakos to sie pojawilo u mnie, kiedy po serii strat zauwazylem ze gdybym obserwowal M1 moglem uniknac zamykania pozycji po SL, a poprostu zamykac je wczesniej przed osiagnieciem targetu gdzie cena nie docierala. To jakos zbudowalo u mnie bledny osad ze moge tak ciagle. Jednak widze ze to nie interwal dla mnie. M5 to minimum na jakie powinienem schodzic do okreslenia precyzyjnie wejscia z wyzszych interwalow.rabit pisze:Wlasnie tego nie rozumiem na M1 niczego nie zobaczysz ....MajorGC pisze:uczepilem sie M1, z czego niezbyt sie ciesze. Zbyt duzo zmiennosc i mylnych sygnalow
Mam to samo , ostatnio wpadam tylko żeby zobaczyć poziomy opcji .Za dużo tam "fachofców" od FX .Zastanawiam się czy grają to co piszą ,czy tylko tak sobie a muzom .MajorGC pisze: Niestety ciagle doluje
Czas przestac czytac dzial DT. Jak zwykle latwo uleglem sugestii mimo ze
Za wcześnie wchodziłes zaraz po przełamaniu.MajorGC pisze: Czas przestac czytac dzial DT. Jak zwykle latwo uleglem sugestii mimo ze stwierdzilem cos innego. Kolejna strata. Poziom wejscia wydawal sie w miare sensowny ze wzgledu na poprzednie szczyty i teoretycznie dobre wsparcie. Zamkniete po SL 10 pips. Jestem w chwili obecnej na 0/100
Droga bedzie dluzsza niz myslalem.
To jest moj glowny problem, zbyt narwany sie zrobilem. Probuje za wszelka cene wejsc w jakas pozycje zeby cos odzyskac albo uszczypnac z rynku. Konczy sie to potem tak jak na tych wejsciach.Esco pisze: Za wcześnie wchodziłes zaraz po przełamaniu.
Skoro wiesz, że Twój RR będzie wynosił 1:1,5 to wiesz, że cena dojdzie do Twojego TP. Skoro wiesz, że cena dojdzie do Twojego TP, to dlaczego nie grać za 100% konta?MajorGC pisze:Musze zmienic troche zalozenia. R:R 1:1 nie jest w moim przypadku najlepszym rozwiazaniem. Bede szukal conajmniej 1:1,5 moze 1:2(jesli warunki na to pozwola). Z powodu SL jakie lapie, a potem proby odrobienia wychodze na tym na minus, przez commissions pobierane od otwarcia pozycji. Zwiekszone R:R pozwoli utrzymac depo na w miare podobnym poziomie, pod warunkiem ze zaczne zarabiac.
Za chwile mialem na mysli poniedzialek, ale dzieki.Madins pisze: Udanego urlopu.