100 po 10

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Ta pozycja tylko dowodzi fakt ze mam problemy z overtradingiem i wpierdzielaniem sie w pozycje na sile. 100 pips za pozno na L :/
Chyba zbyt dlugo siedzialem przed komputerem.

Sumaryczny wynik 2/100

Czyli dzisiaj jestem -20pips w plecy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

MajorGC pisze:Ta pozycja tylko dowodzi fakt ze mam problemy z overtradingiem i wpierdzielaniem sie w pozycje na sile. 100 pips za pozno na L :/
Warto wyznaczyć sobie ekstremalne poziomy powyżej których jest już zbyt drogo\tanio w perspektywie dziennej.

W obecnej chwili na eurusd jest to strefa 120-150 pipsów powyżej i poniżej otwarcia dziennej świecy

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

MajorGC pisze:100 pips za pozno na L
Hehe, wszedłem podobnie, ale wybroniłem się palcem na +10 pipsów ;-)
Oczywiście, nigdzie nie jest powiedziane, że jeszcze nie wzrośnie.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Esco dzieki za uwage. Czy do tego uzywasz tej duzej swiecy jaka masz zalaczona do wykresu?

Wirus w sumie moglem wybronic na +3pipsy, ale sie uparlem ze poleci wyzej.

Sumarycznie jestem po dwoch dniach na plus, ale dzisiaj niestety zamiast isc do przodu jak to zwykle w piatek spierdzielilem i utracilem dwa trady wczorjasze.

Jestem jak wczesniej pisalem 2/100 i na dzisiaj koncze. Glowa mnie boli i jestem ta porazka podirytowany.

Pozdrawiam.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Używam wskaźnika vsPIvotsD.

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 015#435015

Pokazuje średni i aktualny zakres dzienny.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Jesli wybijemy sie ponad piatkowe szczyty, widze ruch do pivota spadkow z konca lutego. Czyli szacowany ruch od obecnego punktu to 60pipsow w gore (1.3244).

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

3ci dzien zmagan czas zaczac.
Obecnie siedze w S na eurusd. Zasieg standardowo 10pips.

Nie wiem co z tego bedzie, ale moze byc dobrze.

Niestety M5 i M1 zmienilo swoje oblicze i nie wyglada to dobrze dla mojego L.
Pozycje jednak trzymam dalej.
Ciagle blisko SL, ale nadal pozycja aktywna. Musze zweryfikowac blad jaki popelniam przy wejsciach i mniej sugerowac sie odbiciami od sredniej. To jest chyba jeden z powodow przez ktore zbyt wczesnie zajmuje pozycje.

Niestety pozycja zamknieta po SL.
Rynek nie jest zbyt laskawy dla mnie.

1/100. Od piatku tylko sie cofam.
Przyjalem taktyke ograniczenia ilosci pozycji na dzien do 3ch. Na dzisiaj zostaly mi dwie.

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Na jakim TF wyznaczasz sobie linie wsparcia i oporu ?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Piotrek91 glownie na M5, rowniez na H1. To sa dwa interwaly na ktorych sie poruszam, tylko ze odkad zaczalem stosowac ten system uczepilem sie M1, z czego niezbyt sie ciesze. Zbyt duzo zmiennosc i mylnych sygnalow.

Spogladam tez na D1 i tak np teraz widze na tym interwale bardzo mocny sygnal do L, wejscie szacunkowo na okolo 100 pipsow i wiecej. Tylko ze znajac zycie wejde w ta pozycje i mnie gdzies po drodze, albo wytnie, albo pojdzie w przeciwnym kierunku.

W miedzy czasie mialem jedna S. Zamknieta po 2 pipsach. Nie potrafie sie w nic wstrzelic. Rowniez nie widze mocniejszych sygnalow do zajecia konkretnej pozycji.

Przemyslalem tez troche moje wejscia i ponstawilem ze bede probowal szukac sygnalow na M5 i wyzej. M1 pozostawie na szukanie dla jednej z 3 pozycji w ciagu dnia.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Zbyt dlugo dumalem nad ta pozycja. Planowalem otwierac na 1.3165 ale konsola namieszala mi w glowie i stracilem pewnosc siebie co do kierunku.
Poraz kolejny otwarte duzo za wysoko. Zamkniete moglo byc rowniez wyzej, ale puszczone jako TS11 pips.
Zamkniete po okolo 6sciu pipsach.
Dozucone kolejne 6pips. Zbieram ochlapy.
Ruch moglem zlapac caly, gdybym trzymal sie wlasnej analizy.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2012, 16:23 przez MajorGC, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ