100 po 10

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

MajorGC pisze:uczepilem sie M1, z czego niezbyt sie ciesze. Zbyt duzo zmiennosc i mylnych sygnalow
Wlasnie tego nie rozumiem na M1 niczego nie zobaczysz ....
Zobacz tutaj http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 537#440537 .
Ostatnio zmieniony 19 mar 2012, 16:25 przez rabit, łącznie zmieniany 1 raz.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

rabit pisze:
MajorGC pisze:uczepilem sie M1, z czego niezbyt sie ciesze. Zbyt duzo zmiennosc i mylnych sygnalow
Wlasnie tego nie rozumiem na M1 niczego nie zobaczysz ....
Masz racje, ale jakos to sie pojawilo u mnie, kiedy po serii strat zauwazylem ze gdybym obserwowal M1 moglem uniknac zamykania pozycji po SL, a poprostu zamykac je wczesniej przed osiagnieciem targetu gdzie cena nie docierala. To jakos zbudowalo u mnie bledny osad ze moge tak ciagle. Jednak widze ze to nie interwal dla mnie. M5 to minimum na jakie powinienem schodzic do okreslenia precyzyjnie wejscia z wyzszych interwalow.

Najgorsze ze analiza z wczoraj byla calkowicie trafna i zawsze kiedy taka mam patrze z zalem ze nie wyszlo, a potem mam kolejna, ktora sie okazuje nie trafna i trace i blokuje mnie to przed kolejna i kolko sie zamyka.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Kolejny dzien, znowu zaczety porazka. Zagranie pod dane na kablu. Teoretycznie lepsze od przewidywanych, jednak gorsze od poprzednich. Zadzialalo na moja niekorzysc.
Strata okolo 8 pips.

Niestety ciagle doluje :/

Czas przestac czytac dzial DT. Jak zwykle latwo uleglem sugestii mimo ze stwierdzilem cos innego. Kolejna strata. Poziom wejscia wydawal sie w miare sensowny ze wzgledu na poprzednie szczyty i teoretycznie dobre wsparcie. Zamkniete po SL 10 pips. Jestem w chwili obecnej na 0/100
Droga bedzie dluzsza niz myslalem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Faktycznie czytanie DT potrafi być zgubne :P Sam staram się go omijać z daleka :)

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

MajorGC pisze: Niestety ciagle doluje :/

Czas przestac czytac dzial DT. Jak zwykle latwo uleglem sugestii mimo ze
Mam to samo , ostatnio wpadam tylko żeby zobaczyć poziomy opcji .Za dużo tam "fachofców" od FX .Zastanawiam się czy grają to co piszą ,czy tylko tak sobie a muzom .
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

MajorGC pisze: Czas przestac czytac dzial DT. Jak zwykle latwo uleglem sugestii mimo ze stwierdzilem cos innego. Kolejna strata. Poziom wejscia wydawal sie w miare sensowny ze wzgledu na poprzednie szczyty i teoretycznie dobre wsparcie. Zamkniete po SL 10 pips. Jestem w chwili obecnej na 0/100
Droga bedzie dluzsza niz myslalem.
Za wcześnie wchodziłes zaraz po przełamaniu.

Na 3190 jest High z poprzedniego tygodnia tam tez sie znajdują pewnie wieksze zlecenia (co zreszta potwierdza cena na tą chwile)

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Esco pisze: Za wcześnie wchodziłes zaraz po przełamaniu.
To jest moj glowny problem, zbyt narwany sie zrobilem. Probuje za wszelka cene wejsc w jakas pozycje zeby cos odzyskac albo uszczypnac z rynku. Konczy sie to potem tak jak na tych wejsciach.

Musze zmienic troche zalozenia. R:R 1:1 nie jest w moim przypadku najlepszym rozwiazaniem. Bede szukal conajmniej 1:1,5 moze 1:2(jesli warunki na to pozwola). Z powodu SL jakie lapie, a potem proby odrobienia wychodze na tym na minus, przez commissions pobierane od otwarcia pozycji. Zwiekszone R:R pozwoli utrzymac depo na w miare podobnym poziomie, pod warunkiem ze zaczne zarabiac.

Awatar użytkownika
greg811
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: greg811 »

MajorGC pary jenowe ostatnio maja wiekszy zakres ruchow moze warto rzucic okiem :wink:

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

MajorGC

Spróbuj grać z kolorem D1 - to powinno pomóc. Jeśli D1 jest spadkowe, tylko sprzedajesz. Jeśli wzrostowe, tylko kupujesz.

MajorGC pisze:Musze zmienic troche zalozenia. R:R 1:1 nie jest w moim przypadku najlepszym rozwiazaniem. Bede szukal conajmniej 1:1,5 moze 1:2(jesli warunki na to pozwola). Z powodu SL jakie lapie, a potem proby odrobienia wychodze na tym na minus, przez commissions pobierane od otwarcia pozycji. Zwiekszone R:R pozwoli utrzymac depo na w miare podobnym poziomie, pod warunkiem ze zaczne zarabiac.
Skoro wiesz, że Twój RR będzie wynosił 1:1,5 to wiesz, że cena dojdzie do Twojego TP. Skoro wiesz, że cena dojdzie do Twojego TP, to dlaczego nie grać za 100% konta?
:mrgreen:
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Madins z tym graniem za cale depo to rozumiem ze dowcip :)
Juz mnie rynek dobrze batem skarcil i takie zagrania na jakis czas odpuszczam :D
Ale dzieki za rade odnosnie swieczki wezme i to pod uwage.
Za dwa tygodnie wrzuce wskaznik od Esco, bo za chwile jade na urlop to i tak tylko sobie pykam. Ze swieza glowa mam nadzieje ze lepiej wszystko uloze.
Trzeba bedzie stworzyc plan doskonaly :mrgreen:
Madins pisze: Udanego urlopu.
Za chwile mialem na mysli poniedzialek, ale dzieki.

Dobra zamknelo mi kolejna pozycje. Byla w pewnym momencie na 10pipsow zyskowna, ale szybko sie odwrocilo, potem balansowalo w okolicach +5-7pips.

Dzisiaj juz nie gram.

Stan sumaryczny wszystkich wejsc -1/100

Do dupy z takim tradingiem. Przerzucam sie na sesje NY, w pracy nie mam warunkow.

Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony 20 mar 2012, 12:58 przez MajorGC, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ