ZERO LINE Journal
Dzisiejsze wejście w GBP/AUd ostatni miałem problem z zamykaniem pozycji więc wyszedłem z jednej pozycji na +24 pipsy na dotarciu do LT. Druga pozycja zabezpieczona. Ewentualnie jak zrobią korektę to ponownie wejdę. Ale myslę, że przebiją tą LT i poleca na 1.5000
W piątek byłem również w longu na tej parze i wycieli na BE z plusem i zabrali mi mój profit, więc dzisiaj to odebrałem już dla siebie co moje
W piątek byłem również w longu na tej parze i wycieli na BE z plusem i zabrali mi mój profit, więc dzisiaj to odebrałem już dla siebie co moje

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Drugie wejście zamknięte tak jak pisałem na 1.5000 teraz pewnie jakaś korekta a ja już będę czekał z buy limit
Ogólnie drugie wejście zamknięte na +72 pipsy.
Według mnie ważne jest wiedzieć gdzie zmierza cena i próbować wchodzić na korekcie. Daję zrzut również z D1, widać jaka ładna kopuła się tworzy i cały czas ostatnio jesteśmy w kanale wzrostowym. na tej parze w ostatnim czasie to moje 5 czy 6 wejście na korektach. ustawiam jeszcze jedno ZO dla ZL z M15 wydaje mi się że jest szansa dojść do górnej bandy kanału w okolice 1.5050. Zobaczymy co z tego będzie.

Według mnie ważne jest wiedzieć gdzie zmierza cena i próbować wchodzić na korekcie. Daję zrzut również z D1, widać jaka ładna kopuła się tworzy i cały czas ostatnio jesteśmy w kanale wzrostowym. na tej parze w ostatnim czasie to moje 5 czy 6 wejście na korektach. ustawiam jeszcze jedno ZO dla ZL z M15 wydaje mi się że jest szansa dojść do górnej bandy kanału w okolice 1.5050. Zobaczymy co z tego będzie.
ZO usunięte i przeniosłem na sell zaraz dam zrzut w jorunalu HT, jak widać pojechal beze mnie bez korekty. Ale to tak jest jak człowiek wyjdzie to pójdą bez niego a jak zostaje w runku to wytną na BE. Muszę sprobowac się z tym zmierzyć i lepiej wyczuć w tej kwesti rynek 
Na podstawie ZL z H4 ustawiam ZO na AUD/CAD stąd też moja zmiana decyzja i ustawiam ZO na sell na GBP/aUD zobaczymy co z tego wyjdzie. Wkurza mnie spread na AUD/CAD bo aż 5 pipsów
Usuwam ZO, nie wzięło mi go o 1,8 pipsa

Na podstawie ZL z H4 ustawiam ZO na AUD/CAD stąd też moja zmiana decyzja i ustawiam ZO na sell na GBP/aUD zobaczymy co z tego wyjdzie. Wkurza mnie spread na AUD/CAD bo aż 5 pipsów

Usuwam ZO, nie wzięło mi go o 1,8 pipsa

Kurcze widze, że tylko ja pisze w tym journalu 
Nikt nie gra ZL, przecież to taka skuteczna metoda
Mały SL duży TP, co roboty Panowie.
OK, na GBP/aud wycieli mnie na -11pipsów, jednak jak widać na zrzucie nie przebili ZL z H1 jednak ja wchodziłem na M15 z małym SL. Poza tym coś mi nie pasowało, bo grałem również po południu AUD/CAD na long i z jednej strony aud miało się osłabiać a z drugiej rosnąć, wiec ktoraś analiza mogła nie wypalić, chyba, że drastycznie na łeb poleciałby CAD
Ale ogólnie aktualnie jestem w tradzie AUD/CAD, TP = 130 SL, 28 więc jest OK. Wejście na ZL z H4 zobaczymy co z tego będzie ogólnie jest szansa na PB na H4 więc może będzie dobrze.

Nikt nie gra ZL, przecież to taka skuteczna metoda

OK, na GBP/aud wycieli mnie na -11pipsów, jednak jak widać na zrzucie nie przebili ZL z H1 jednak ja wchodziłem na M15 z małym SL. Poza tym coś mi nie pasowało, bo grałem również po południu AUD/CAD na long i z jednej strony aud miało się osłabiać a z drugiej rosnąć, wiec ktoraś analiza mogła nie wypalić, chyba, że drastycznie na łeb poleciałby CAD

Ale ogólnie aktualnie jestem w tradzie AUD/CAD, TP = 130 SL, 28 więc jest OK. Wejście na ZL z H4 zobaczymy co z tego będzie ogólnie jest szansa na PB na H4 więc może będzie dobrze.
Hej!
Mam ten journal dodany do obserwowanych
Coraz bardziej wkręca mnie ZL, nie moge jednak jeszcze ogarnąć kilku rzeczy...np, czy ustawiacie zlecenie oczekujące na poziomie świecy/knota poprzedzającej momo i wchodzicie poprostu gdy cena dobije do ZL, czy czekacie aż odbije i wchodzicie niżej na kolejnej świecy jak to zrobiłem ja??
Wyznaczacie ZL na wyższych TF i gdy cena odbije bądz przebije ten poziom szukacie wejścia w ZL na niższych TF zgodnie z keirunkiem przebicia/odbicia?
Poniżej moje wejście.
Cena odbiła od ZL i na rozpoczęciu kolejnej wszedłaem. Mógłby ktoś skomentować?
Mam ten journal dodany do obserwowanych

Coraz bardziej wkręca mnie ZL, nie moge jednak jeszcze ogarnąć kilku rzeczy...np, czy ustawiacie zlecenie oczekujące na poziomie świecy/knota poprzedzającej momo i wchodzicie poprostu gdy cena dobije do ZL, czy czekacie aż odbije i wchodzicie niżej na kolejnej świecy jak to zrobiłem ja??
Wyznaczacie ZL na wyższych TF i gdy cena odbije bądz przebije ten poziom szukacie wejścia w ZL na niższych TF zgodnie z keirunkiem przebicia/odbicia?
Poniżej moje wejście.
Cena odbiła od ZL i na rozpoczęciu kolejnej wszedłaem. Mógłby ktoś skomentować?
- klonmarcin
- Maniak
Jak to niktczerwinek pisze:Nikt nie gra ZL, przecież to taka skuteczna metoda

Podtrzymuję pytaniebesot pisze:Zaobserwowałeś może jakieś różnice w zachowaniach poszczególnych par jeśli chodzi o ZL?

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...