sp2ews pisze:Poniżej moje wejście.
Cena odbiła od ZL i na rozpoczęciu kolejnej wszedłaem. Mógłby ktoś skomentować?
Wiesz nie ma pewnie złotego środka ja sam gram od niedawna tą metodą. Ludzie pisali, że na wyższych interwałach czekać na potwierdzenie, to zawsze już ile pipsów mniej dla Ciebie. Jeżeli chodzi o Twoje wejście to wchodzisz przeciwko świecy momo, która się właśnie utworzyła, nie wiem ale wydaje się ryzykowane. Lepiej jakby cena teraz w dół zjechała i wtedy byś wszedł w longa. Chociaż niektrózy piszą że cena chodzi o jedenej do drugiej ZL i tak w kółko. Więc może również udało by się zagrać shorta i następnie longa
besot pisze:Ledwo ogarniam edka jeśli chodzi o ZL a Ty widzę hasasz po tylu parach. Zaobserwowałeś może jakieś różnice w zachowaniach poszczególnych par jeśli chodzi o ZL?
Ciężko mi powiedzieć nie obserwuję par pod kątem różnego typu ZL na różnych parach, wydaje mi się że wszędzie tak samo działa. Często zauważyłem, że cena lubi bardzo nisko schodzić nawet przekraczając przyjęty SL, ktory wynika z ZL i potem znowu idzie w tym kierunku, więc warto wiedzieć gdzie idziemy aby nie przejechać się na SLu.
Ostatnio gram często intraday i wolę jak wszystko się dzieje jednego dnia, czy wybicie z rana lub z nocy następnie korekta i wtedy my wchodzimy.
Ogólnie najważniejsze jest aby wiedzieć gdzie idziemy. Jeżeli z wyższych interwałów idziemy UP to czekamy na momo UP i następnie na korekcie my wchodzimy, itd. Dlatego pisałem, że wchodziłęm kilka razy na GBP/AUD gdyż wydawało mi się, że obrali kierunek i ciągle się to potiwerdzała i dlatego wchodziłem na kolejnych ZL.
jbm8 pisze:Hej, Ogólnie to h4 h4 nierówne, wiadomo, tutaj daje H1 jak ja to widzę, jak dla mnie pośpieszyłeś się z tym L. Ale, trzymam kciuki bo może jednak pójdzie tam po twojemu.
Aha, i 8 pips spreadu? dla mnie to rozbój jak by nie patrzeć.
Wydaje mi się, że się nie pospieszyłem a i tak wszedłem 2 pipsy niżej niż planowałem, z zrzucie tak to może wyglądać gdyż przy longach od razu spread jest naliczany więc kreseczka wejścia jest trochę wyżej, stąd może wydawać się że za szybko wszedłem ale jest OK jak odejmiejsz spread.
Ja mam spread 5 i mnie denerwuje

Kiedyś grałem nawet przy spreadzie 20 jak wchodziłem z D1 lub W1 a teraz człowiek każdego pipsa pilnuje, jak to się pozmieniało

Wracając do AUD/CAD. Staram się tutaj szukać wejścia w longa gdyż zadziałała formacja HT, o której pisałem tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 932#437932
Pierwszym TP dla tej formacji powinny być okolice 1.0600 więc dlatego szukam wejść w longa na korekcie a w tym wypadku tutaj może być dobre miejsce. Dodatkowo na W1 mamy PB i jeżeli go przebiją to powinni spokojnie dojść do TP. JEżeli grałbym PA to musiałbym SL walnąć pod PB ale w ZL mogę ustawić zdecydowanie mniejszy SL.