ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXWydafca »

Panie Mecenasie Czerwinek...jestem kolejny raz pod wrażeniem. Widzę, że dojrzewasz w tradingu jak wino w dobrej winiarni:) Co dzień to lepiej:)
Gratuluję i obserwuję z ciekawością. Graj tak dalej, trzymaj się planu a będzie naprawdę super!

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Dzięki, dzięki sam jestem ciekawy jak dalej będę się rozwijał w tych ZL :) :lol:

No nic czas pokaże i forex zweryfikuje.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzisiejsze wejście w GBP/AUd ostatni miałem problem z zamykaniem pozycji więc wyszedłem z jednej pozycji na +24 pipsy na dotarciu do LT. Druga pozycja zabezpieczona. Ewentualnie jak zrobią korektę to ponownie wejdę. Ale myslę, że przebiją tą LT i poleca na 1.5000

W piątek byłem również w longu na tej parze i wycieli na BE z plusem i zabrali mi mój profit, więc dzisiaj to odebrałem już dla siebie co moje :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Drugie wejście zamknięte tak jak pisałem na 1.5000 teraz pewnie jakaś korekta a ja już będę czekał z buy limit :) Ogólnie drugie wejście zamknięte na +72 pipsy.
Według mnie ważne jest wiedzieć gdzie zmierza cena i próbować wchodzić na korekcie. Daję zrzut również z D1, widać jaka ładna kopuła się tworzy i cały czas ostatnio jesteśmy w kanale wzrostowym. na tej parze w ostatnim czasie to moje 5 czy 6 wejście na korektach. ustawiam jeszcze jedno ZO dla ZL z M15 wydaje mi się że jest szansa dojść do górnej bandy kanału w okolice 1.5050. Zobaczymy co z tego będzie.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ZO usunięte i przeniosłem na sell zaraz dam zrzut w jorunalu HT, jak widać pojechal beze mnie bez korekty. Ale to tak jest jak człowiek wyjdzie to pójdą bez niego a jak zostaje w runku to wytną na BE. Muszę sprobowac się z tym zmierzyć i lepiej wyczuć w tej kwesti rynek :)
Na podstawie ZL z H4 ustawiam ZO na AUD/CAD stąd też moja zmiana decyzja i ustawiam ZO na sell na GBP/aUD zobaczymy co z tego wyjdzie. Wkurza mnie spread na AUD/CAD bo aż 5 pipsów :(

Usuwam ZO, nie wzięło mi go o 1,8 pipsa :(

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ciekawe czy dadzą jeszcze coś ugrać, SL 10 pipsów, wejście z ZL M15

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Kurcze widze, że tylko ja pisze w tym journalu :)
Nikt nie gra ZL, przecież to taka skuteczna metoda :) Mały SL duży TP, co roboty Panowie.
OK, na GBP/aud wycieli mnie na -11pipsów, jednak jak widać na zrzucie nie przebili ZL z H1 jednak ja wchodziłem na M15 z małym SL. Poza tym coś mi nie pasowało, bo grałem również po południu AUD/CAD na long i z jednej strony aud miało się osłabiać a z drugiej rosnąć, wiec ktoraś analiza mogła nie wypalić, chyba, że drastycznie na łeb poleciałby CAD :)
Ale ogólnie aktualnie jestem w tradzie AUD/CAD, TP = 130 SL, 28 więc jest OK. Wejście na ZL z H4 zobaczymy co z tego będzie ogólnie jest szansa na PB na H4 więc może będzie dobrze.

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

Hej!
Mam ten journal dodany do obserwowanych :)
Coraz bardziej wkręca mnie ZL, nie moge jednak jeszcze ogarnąć kilku rzeczy...np, czy ustawiacie zlecenie oczekujące na poziomie świecy/knota poprzedzającej momo i wchodzicie poprostu gdy cena dobije do ZL, czy czekacie aż odbije i wchodzicie niżej na kolejnej świecy jak to zrobiłem ja??
Wyznaczacie ZL na wyższych TF i gdy cena odbije bądz przebije ten poziom szukacie wejścia w ZL na niższych TF zgodnie z keirunkiem przebicia/odbicia?

Poniżej moje wejście.
Cena odbiła od ZL i na rozpoczęciu kolejnej wszedłaem. Mógłby ktoś skomentować?

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

czerwinek pisze:że tylko ja pisze w tym journalu
Ledwo ogarniam edka jeśli chodzi o ZL a Ty widzę hasasz po tylu parach. Zaobserwowałeś może jakieś różnice w zachowaniach poszczególnych par jeśli chodzi o ZL?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

czerwinek pisze:Nikt nie gra ZL, przecież to taka skuteczna metoda
Jak to nikt
:wink:

besot pisze:Zaobserwowałeś może jakieś różnice w zachowaniach poszczególnych par jeśli chodzi o ZL?
Podtrzymuję pytanie

:roll:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ