Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
graw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: graw »

Witam,
@rabit , JF przy kilku otwartych chartach + klikanaście zasubskrybowanych parach - wej/wyj to 3kb/400kb .
Problem to system ,np. automatyczne aktualizacje nie tylko OS ,ale i antyvira ,czy innych programów ,przesyłanie statystycznych danych itd.
Oprogramowanie monitorujące ruch sieciowy to podstawa nie tylko na Windzie ,gdzie każdy program zbiera/może zbierać i przesyłać dane statystyczne do producenta . Na linuxie jest conky choćby najprostszy który można dowolnie skonfigurować.
Przeglądarki to osobny "problem" ,np. Opera gdzie w Preferencje/Zaawansowane/Historia/ Sprawdzaj dokumenty,obrazki = powinno być odznaczone / nigdy .
FF i z automatu sprawdzanie zainstalowanych dodatków/wtyczek czy w Chrome aktualizacja profili z gmaila .
Przykłady można mnożyc ,ale podstawa to JF na jednym kompie z minimalną ilością niezbędnych zaufanych skonfigurowanych programów , drugi komp do netu .

@raposo jeśli np. na fibo zrobisz kilka presetów to za każdym razem musisz PPM i wybierasz go ...ok ,ale gdyby tak po PPM na dane fibo była możliwość wyboru zapisanego presetu kólkiem myszy ?? lub/i control+kółko myszy ??
A gdyby tak pójść dalej i zastosować to do <Drawings> ?? Po co zmieniac kolor linii za każdym razem z PPM ??
Osobna sprawa to sortowanie <Drawings> tak jak sortowanie /Chart/Chart Drawing Sequence czyli kolejność ,ale to chyba na wakacje :) .
Jak myślisz ?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

graw pisze:ok ,ale gdyby tak po PPM na dane fibo była możliwość wyboru zapisanego presetu kólkiem myszy ?? lub/i control+kółko myszy ??
Widzę, że chciałbyś by szło to w kierunku JForex-FiboTrader :).
Myślę, że Dukascopy teraz będzie skupiało się na rozbudowaniu tego co wprowadzili, czyli np. wykrywacza formacji (Patterns widget). Swoją drogą super sprawa choć ma jeszcze sporo niedoróbek.

Na razie widać, że prawdopodobnie umyślnie ograniczają wszelkie skróty klawiszowe.
graw pisze:Osobna sprawa to sortowanie <Drawings> tak jak sortowanie /Chart/Chart Drawing Sequence czyli kolejność ,ale to chyba na wakacje .
Jak myślisz ?
Myślę, że jeśli już to dalej niż wakacje :). Już teraz w Drawings jest to posegregowane na linie, kształty, strzałki i inne. Prędzej pojawi się tam coś nowego niż możliwość 'psucia' tego ładu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

dawid1605
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: dawid1605 »

Witam.
Mam pytanie do zorientowanych w temacie Dukascopy Europe.
Mianowicie, założyłem konto demo w DE początkowy kapitał wybrałem 1000 Euro, chociaż chciałem grać z minimalnym depozytem 100 euro (jednak taki depozyt początkowy w demo nie istnieje). Więc aby zredukować kapitał otwierałem i zamykałem pozycje ze stratą aż kapitał wynosił ok. 100 Euro.
Rozpocząłem więc grę normalnie. Otworzyłem pozycję o minimalnej wielkości 0.0001. Pozycja zaczęła przynosić stratę 2 - 3 euro i w momęcie gdy kapitał spadł poniżej 100 Euro moje konto zostało wyzerowane i zablokowane. Dodam że use of leverage wynosiło zaledwi ok. 10%.
Czy to oznacza że jest jakiś mechanizm zabezpieczający dukascopy który likwiduje konto gdy zostaje nam poniżej 10% kapitału początkowego ???
Z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Czy ktoś mógłby mi to przetłumaczyć? Bo trochę się gubię... ;-)

Dziękuję! ;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2012, 19:56 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W skrócie - handel zaczyna sie dzis i za tydzień o 22 czasu polskiego. Potem wróci do normy (23) po zmianie czasu na letni w Europie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Chodzi o to ze w USA zmiana czasu z zimowego na letni byla dzisiaj , dukas rowniez zmienil czas mimo ze w europie zmiana bedzie dopiero 25 marca . rynek u dukasa bedzie otwarty od 21.00GMT w niedziele do 21.00 GMT w piatek przez te dwa tygodnie .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Zainstalowałem sobie demko... i jak pisze graw wyżej-mam mnóstwo problemów,najpierw program pożarł mi 300 mb pamięci a teraz walcze z trojanami i jakimiś niechcianymi plikami.Zdarzyło się to komuś ?Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją,może to tylko cecha platformy Jforex i programy antywormowe zle klasyfikuja dane pliki ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pierwszy raz słyszę o takim przypadku. Jakiego antywirusa używasz? Albo zostało pobrane coś jeszcze, co ma wpływ na taki komunikat albo antywir źle klasifykuje plik. McAfee i Kaspersky nic nie znalazły, a pobrałem najnowszą wersję ze strony Dukascopy.

Po uruchomieniu JForex, pamięć 136 MB, użycie procesora 5-12%, a nie mam laptopa z najwyższej półki, ani obecnie chyba nawet ze średniej :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Ad-aware wykrył trojana po instalacji (za pomoca odnośnika z Forex Club).Teraz dalej walcze z jakimiś niechcianymi plikami których za Chiny nie mogłem usunąć bez pomocy Unlockera a których czas utworzenia pokrywał się z czasem uruchamiania platformy JForex.Do tego dalej program zajmuje 300 mb chociaż go usunąłem.Przedziwna sytuacja,chyba jakimś cudem pobrało się coś ,,ponad'' platforme.Tylko jak to możliwe ?komp nadaje sie tylko do formatu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Na naszej stronie nie znajdują się platformy tylko odnośniki do strony brokera skąd można je pobrać - po wybraniu jej rodzaju. Dlatego też pobiera się platformę zawsze w najnowszej wersji ze strony Dukascopy.

Sprawdziłem ponownie. Ściągnąłem plik JForex z demo i reala. Włączyłem, zalogowałem się, przeskanowałem pliki - nic nie ma.

Nie jestem w stanie powiedzieć Ci czemu tak się stało ale nie widać by JForex czy Dukascopy zawierało jakiegokolwiek wirusa. Inaczej już dawno bym go miał, jak i reszta klientów...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ