Dukascopy - ECN
Wiem,pisałem że skorzystałem z odnośnika-kiedyś skorzystałem przy instalacji FxPro i było oki.Nie mam pojęcia co się dzieje,jak długo działam mam taką pierwszą sytuację.Przynajmniej mnie pocieszyłeś troche ;-).Chyba że akurat przedwczoraj ktoś podhakował im stronę ;-D.Może to tylko program antyspyware zwariował-ale skąd wtedy pliki niedające się usunąć ?Hmm,no nic bez formatu się nie obejdzie dzięki za odpowiedz
Nie formatuj z tego powodu kompa. Wejdź do Windy z poziomu awaryjnego z siecią. Na necie znajdź online Antivir np NOD32 i przeskanuj kompa. Co do wirusa ja za każdym razem z powodu W7 pobieram jforex'a plik i nigdy nie miał wirusa. To chyba Twój komp zaraził pliki. Może masz wirusa który lubi pliki javy? Przeskanuj jak Ci podpowiedziałem kompa i po problemie. Następnym razem zrób sobie CDROMA bootowalnego np WIN PE który staruje z cd i ma w plikach antywira. Też sprawdzisz twardziela i spoko. Jak nie potrafisz to wal na PW do mnie.
Zakładka PositionsArchanioł pisze:Jak na platformie JForex zamknąć częściowo pozycję?

Nie, do tego potrzebne są oddzielne transakcje.Archanioł pisze:Czy da się ustawiać częściowe TP tzn żeby np zamykało po 1/3 pozycji w 3 miejscach?
Przy okazji - jak część może już zauważyła - nowa wersja JForex, która do tej pory była tylko na demie, weszła również na konta Live. Jeśli komuś platforma nie chce się uruchomić to musi pobrać na nowo skrót ze strony brokera. Działa na 100%.
Przypominam o naszej instrukcji obsługi (www FC

Dziś wyjeżdżam na tygodniowy urlop i nie będę miał możliwości udzielać się na forum więc w sprawach pilnych proszę kontaktować się z Jekertem. W mniej ważnych, odpowiem jak tylko wrócę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam
Po dzisiejszej aktualizacji cos chyba sie namieszalo.
Otworzylem workspace... ulozyl okienka dobrze ale nie ma wczesniejszego tla i wszystkich s/r -ow
Tlo powinno byc czarne... jak chce sam zmienic na czarne (lub jakies inne) to nic sie nie dzieje
O co chodzi??
Po dzisiejszej aktualizacji cos chyba sie namieszalo.
Otworzylem workspace... ulozyl okienka dobrze ale nie ma wczesniejszego tla i wszystkich s/r -ow
Tlo powinno byc czarne... jak chce sam zmienic na czarne (lub jakies inne) to nic sie nie dzieje
O co chodzi??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
szulczas
U mnie też się posypało; ta platforma jest po prostu niedorobiona ;-) Może pracuje nad nią zbyt wiele osób i nie ma między nimi komunikacji.
Zauważyłem, że zmiana parametrów wykresu w Tools => Preferences nie powoduje reakcji. Ale udało mi się znaleźć taki nowy przycisk na górnej belce - kolorowe kwadraciki, trzeci od prawej: Chart Themes. I zmiany tam dokonane działają ;-)

U mnie też się posypało; ta platforma jest po prostu niedorobiona ;-) Może pracuje nad nią zbyt wiele osób i nie ma między nimi komunikacji.
Zauważyłem, że zmiana parametrów wykresu w Tools => Preferences nie powoduje reakcji. Ale udało mi się znaleźć taki nowy przycisk na górnej belce - kolorowe kwadraciki, trzeci od prawej: Chart Themes. I zmiany tam dokonane działają ;-)

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Jak zwykle nieumiejętność posługiwania się platformą zwala się na platformę.
Zmiana parametrów w opcjach służy dostosowaniu danego theme. Nie oznacza to że ten theme będzie automatycznie uznany za aktywny i taki jaki ma się pojawić.
Od wybrania theme jest inna opcja.
Poza tym każde okno może mieć inny theme. Skąd Jforex ma wiedzieć dla jakiego okna chcesz zmienić theme skoro grzebiesz w opcjach globalnych ?
Zmiana parametrów w opcjach służy dostosowaniu danego theme. Nie oznacza to że ten theme będzie automatycznie uznany za aktywny i taki jaki ma się pojawić.
Od wybrania theme jest inna opcja.
Poza tym każde okno może mieć inny theme. Skąd Jforex ma wiedzieć dla jakiego okna chcesz zmienić theme skoro grzebiesz w opcjach globalnych ?
Czyżby wycieczka osobista? ;-) Powtórzę: program, który nie potrafi właściwie przygotować sobie miejsca ani posprzątać po sobie, jest źle napisanym programem. Jeśli wymaga np. czyszczenia plików Javy, to powinno być to robione automatycznie. Jeśli nie potrafi wczytać automatycznie poprzednich ustawień, to jest to niedoróbka.Cyb pisze:Jak zwykle nieumiejętność posługiwania się platformą zwala się na platformę.
Może zacznijmy od tego, że ja nie chcę zmienić, tylko po uruchomieniu okno miało inny wygląd, niż przed zamknięciem, a wczytanie Workspace nic nie dało. "Theme", które były ustawione wcześniej, również nie zostały wczytane.Skąd Jforex ma wiedzieć dla jakiego okna chcesz zmienić theme
Może stąd, że opcje globalne mają działać globalnie, dla każdego okna?skoro grzebiesz w opcjach globalnych ?
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Nigdy nie musiałem stosować takich zabiegów na żadnym z komputerów. Ani Ja ani żaden mój znajomy.Wirus pisze: Czyżby wycieczka osobista? ;-) Powtórzę: program, który nie potrafi właściwie przygotować sobie miejsca ani posprzątać po sobie, jest źle napisanym programem. Jeśli wymaga np. czyszczenia plików Javy, to powinno być to robione automatycznie. Jeśli nie potrafi wczytać automatycznie poprzednich ustawień, to jest to niedoróbka.
Dlatego że po aktualizacji możliwe jest ustawienie osobnego theme dla każdego okna. Wystarczyło poczytać manual.Wirus pisze: Może zacznijmy od tego, że ja nie chcę zmienić, tylko po uruchomieniu okno miało inny wygląd, niż przed zamknięciem, a wczytanie Workspace nic nie dało. "Theme", które były ustawione wcześniej, również nie zostały wczytane.
Natomiast u mnie uruchomienie wcześniej zapisanego szablonu przywróciło dawny wygląd. Sugerujesz że mam inną platformę ?
Jak wyżej. Zmieniło się zarządzanie szablonami. Opcje globalne są od edytowania theme. Nie od jego zastosowania na wykresie.Wirus pisze: Może stąd, że opcje globalne mają działać globalnie, dla każdego okna?