Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Wirus nie wiem co tera po aktualizacji się dzieje// nie mam już konta//.
Czy Twoim zdaniem stosując tą platformę do zawierania transakcji czyli tylko kup/sprzedaj coś Twoim zdaniem się zmieniło?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

zz pisze:Czy Twoim zdaniem stosując tą platformę do zawierania transakcji czyli tylko kup/sprzedaj coś Twoim zdaniem się zmieniło?
Nie; przyciski są w tym samym miejscu. Ale ja nie uprawiam strzelanki :->

zz
Maniak
Maniak

Wirus pisze: Nie; przyciski są w tym samym miejscu
Dzięki.,dla mnie to jest istotny plus Duka .
Najważniejsze // moim zdaniem// jest to aby po wszelkich aktualizacjach nie być zaskoczony i móc normalnie składać zlecenia.
Wirus pisze:Ale ja nie uprawiam strzelanki
Jasne,można jednak analizy robić u innych brokerów..// ja tak zawsze robię..//

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

zz pisze:Jasne,można jednak analizy robić u innych brokerów..// ja tak zawsze robię..//
Nie widzę sensu; na Dukascopy zdecydowałem się, ponieważ MT4 przy Jforex, to jazda gołym tyłkiem po nieheblowanej desce. Ale czytelność czy komfort obsługi to jedno, a niedoróbki - drugie... Nie chcę jednak uczyć się kolejnej platformy, a MT4 mnie odrzuca; zatem pozostaje mi tylko ponarzekać ;-)

-----------------

PS Dodam tutaj, bo wychodzimy poza temat i zaśmiecamy wątek. Więc jakby co, to przenieśmy się gdzie indziej ;-)
zz pisze:Wreszcie będzie w Polsce normalnie,a my może umówimy się w związku z wprowadzeniem normalności na dobrą flaszkę....?
W Polsce normalnie...??? A kiedy tu było normalnie? Chyba tylko za Niemca :-/ Zauważ, że Wóz Drzymały mógł istnieć wyłącznie w państwie prawa.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2012, 20:54 przez Wirus, łącznie zmieniany 2 razy.

zz
Maniak
Maniak

Wirus pisze:Nie widzę sensu; na Dukascopy zdecydowałem się, ponieważ MT4 przy Jforex, to jazda gołym tyłkiem po nieheblowanej desce. Ale czytelność czy komfort obsługi to jedno, a niedoróbki - drugie... Nie chcę jednak uczyć się kolejnej platformy, a MT4 mnie odrzuca; zatem pozostaje mi tylko ponarzekać Wink
Widzę że mamy te same problemy... :P
Miło że jest jakaś bratnia dusza na forum....

Pozdrawiam Serdecznie.

Dodano po 15 minutach:
Wirus pisze:zatem pozostaje mi tylko ponarzeka
Pocieszę Ciebie...
Duka dopracuje..// na 100%///
Alior Bank dopracuje na poziom Barclays Banku.// na 100%///
Barclays Bank wprowadzi podobno też tą usługę dla elitarnych klientów.../// na 70%///
Jeden z Banków w Polsce dopracuje i wprowadzi Currunex
Jeszcze jeden dopracuje ECN w Chmurze internetowej..

Wreszcie będzie w Polsce normalnie,a my może umówimy się w związku z wprowadzeniem normalności na dobrą flaszkę....?.

Pozdrawiam.

Dodano po 1 godzinach 8 minutach:
zz pisze:Alior Bank dopracuje na poziom Barclays Banku.// na 100%///
PS z tego co się dowiedziałem o o takich działaniach wie od 3 do 7 osób w banku...// nawet dyrektorzy w centrali o tym nie wiedzą..//
Może to oznaczać że jest jeszcze bardziej optymistycznie i może więcej banków nad tym pracują...?///
Oby.
Czego Tobie i sobie życzę....

Pozdrawiam Serdecznie.

PEgaz
Bywalec
Bywalec

ClosePart w JForex

Nieprzeczytany post autor: PEgaz »

witam
Szukałem zarówno tutaj jak i na forum DUKAsa ale niestety nie znalazłem, więc jeżeli już było to pytanie, z góry przepraszam.

Szukam odpowiednika ClosePart (z LVOE do MT4) ale pod JForex. Chciałbym zadany procent/część pozycji zamykać w upatrzonym miejscu/miejscach. Sprawa wydawała mi się na tyle oczywista, że myślałem, że znajdę rozwiązanie dość szybko, lub że będzie zaimplementowana w samej platformie ... ale się zawiodłem :(

z góry dzięki za pomoc
PEgaz

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Luktom Visual order na stronie forex club jest wyjaśnione wszystko albo tutaj http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=18268

Dodano po 47 sekundach:

sorry luktom manual trader miało być
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

PEgaz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: PEgaz »

dzięki Helium za odpowiedź - wiem o tym narzędziu i nawet czytałem opis 2 razy i nie widzę tam osobiście takiej opcji jak ustawieniu kilku TP dla jednej pozycji.
Ale narzędzia nie używałem ... więc bazuję tylko na przeczytaniu opisu.

Spróbuję do luktoma "uderzyć" z mailem jutro i dopytać szczegóły.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witam po tygodniowej przerwie ;).

O wejściu nowej wersji JForex na konta rzeczywiste informowałem od razu tego samego dnia. Sprawdzałem - wszystko działa. Mógł zrobić się mały 'nieład' ale chwilę zajmuje by to poprzestawiać spowrotem.

Wcześniej nowe demo było dostępne do testowania przez ok. miesiąca, a niedużo krócej dostępna była nasza instrukcja by móc zapoznać się z działaniem platformy, która jak uprzedzałem, na pewno wejdzie na konta rzeczywiste.

Jeśli ktoś ma jakiekolwiek uwagi co do działania bieżącej wersji to śmiało proszę zgłaszać uwagi, a na pewno dział IT weźmie je pod uwagę, szczególnie jeśli chodzi o wersję Live, która jest priorytetowa.

Przestawianie się kolejności wykresów po restarcie platformy było już przeze mnie zgłaszane i programiści nad tym pracują. Jeśli komuś pomieszała się kolejność i chce wrócić do poprzedniej to na tę chwilę pozostaje mi polecić odłączyć (undock) wykres, a następnie kliknąć X - wtedy trafia on na koniec. Kilkanie w odpowiedniej kolejności daje możliwość poprzestawiania ich. Na wygodniejsze rozwiązanie trzeba poczekać.
PEgaz pisze:Spróbuję do luktoma "uderzyć" z mailem jutro i dopytać szczegóły.
LMT nie oferuje "Partial Close" więc trzeba robić to ręcznie poprzez "Conditional Close" dostępne na platformie.

Nie da się też ustalić różnych TP dla fragmentów pozycji. Trzeba to "przewidzieć" na początku i otworzyć kilka transakcji, a potem jeśli się rozmyślimy to można je złączyć (opcja Merge).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Dla mnie jest mało zrozumiałe dlaczego nie działa stary workspace, skoro Ducas robi aktualizację dlaczego nie Mógł tego uwzględnić?

Jak dla mnie i zapewne dla Wielu użytkowników platformy JForex jest to spory problem bo wszystko muszę robić ręcznie, mam na myśli stare ustawienia, przede wszystkim SR'y. :(
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

ODPOWIEDZ