Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Nie, nie, nie. Opcje globalne działają dla wszystkich okien jako default, ale nie zmieniają nic w oknach już otwartych. Po zmianie ustawień globalnych są one właściwe dla okien nowych. Tak przynajmniej u mnie to działa.

Zbiorę wszystkie Wasze uwagi i prześlę do brokera. Istotnie jest coś nie tak z tym.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Działa prawidłowo. Jeżeli mam otwarte 10 okien, w każdym inny theme, to nie chcę aby zmiana w jakimś template, robiona w ustawieniach globalnych nagle zmieniła mi wygląd tych 10 okien. Nowe ok - niech otwierają się już ze zmianą. Ale obecne niby dlaczego mają się zmienić ?

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

@Cyb,

dokładnie tak. Tak ma być. Wydaje mi się, że jest jednak problem z poprawnym wczytaniem starych ustawień. Ale to może broker wyjaśni.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

no to mnie z tymi s/r-ami zalatwili... tyle tego bylo na 9 oknach... wszystko wcielo... masakra :(

dodatkowo wczesniej mialem w strategii wskazniczek do pokazania czasu samkniecia swiecy + spread... uruchamialem to przez "local run"... a gdzie to teraz jest??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Kliknij Control i będziesz miał nową zakładkę...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Przepraszam, jeśli ktoś stwierdzi, że zaśmiecam wątek, ale próbowałem założyć osobny, jednak coś złego się z nim dzieje - a to przeniesiony do czasówek, a to zgłoszony do moderatora... Chciałbym rozwiązać poniższe problemy, które są dość denerwujące; zamiast skupić się na rynku, muszę walczyć z platformą.

Moje problemy:

1. Uruchamiam Jforex (real, nowa wersja), wczytuję spersonalizowane Workspace oraz Themes. Zamykam platformę, uruchamiam ponownie - ustawienia nie zapisały się, muszę wczytywać Themes od nowa, na każdym wykresie.
Gdzie są zapisywane Themes? Jak mogę zmodyfikować albo nadpisać Default?
To samo jest z kolorami wskaźników.

2. Uruchamiam strategię Spread and time i na każdym wykresie mam inny kolor napisów.

3. Uruchamiam jakiś wskaźnik, w dodatkowym oknie u dołu wykresu, ustawiam wielkość okna, jaka mi odpowiada, zapisuję Workspace... i po każdym nowym uruchiomieniu platformy muszę ustawiać tę wielkość od nowa, bo nie zapamiętuje.

4. W jaki sposób uporządkować kolejność wykresów tak, jak ja chcę, a nie jak sobie Jforex wymyśli?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Przepraszam, jeśli ktoś stwierdzi, że zaśmiecam wątek, ale próbowałem założyć osobny, jednak coś złego się z nim dzieje - a to przeniesiony do czasówek, a to zgłoszony do moderatora... Chciałbym rozwiązać poniższe problemy, które są dość denerwujące; zamiast skupić się na rynku, muszę walczyć z platformą.
Takie problemy występują w większości platform...
Ja miałem też podobne problemy w MBT // jeżeli nie zna się języka masakra..//
Po to jest forum aby sobie pomagać i wyjaśniać.
Moja rada ,zanim się zdecydujemy inwestować trzeba koniecznie poznać platformę z jej specyfiką.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

zz pisze:Takie problemy występują w większości platform...
Rozumiem, ale problemy 1 i 2 nie występowały przed aktualizacją platformy.
Moja rada ,zanim się zdecydujemy inwestować trzeba koniecznie poznać platformę z jej specyfiką.
Dobra rada, jednak niekoniecznie w tym przypadku ;-) Z platformą zapoznałem się już dość dobrze, po czym została ona "ulepszona"... Oczywiście, nikomu z Dukasa nie przyszło do głowy poinformować o tym uzytkowników; gdyby nie chłopaki z Forex Club (uprzedzili, przygotowali nową instrukcję), to dopiero by się człowiek wkurzał :-/

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Instrukcja od dukasa była o wiele wcześniej niż w forex club. Wystarczyło poczytać, Ale po co...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Cyb pisze:Instrukcja od dukasa była o wiele wcześniej niż w forex club. Wystarczyło poczytać, Ale po co...
A kiedy klienci dostali od Dukasa informację o zmianach i nowej instrukcji?

ODPOWIEDZ