Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mandrejk pisze:Dla mnie jest mało zrozumiałe dlaczego nie działa stary workspace, skoro Ducas robi aktualizację dlaczego nie Mógł tego uwzględnić?
Ok, i o to chodzi - jeśli Jekert im wcześniej tego nie zgłosił to na pewno ja to dziś zrobię. Jeśli Workspace są zapisane to może da się jeszcze wprowadzić jakieś zmiany, które to ujednolicą choć obawiam się, że skoro domyślnie tak nie jest to jest to trudne lub niemożliwe do zrobienia... Dowiemy się.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Skoro już wrócił Ten Lepszy Moderator :-> to przypomnę się ze swoimi problemami.
1. Uruchamiam Jforex (real, nowa wersja), wczytuję spersonalizowane Workspace oraz Themes. Zamykam platformę, uruchamiam ponownie - ustawienia nie zapisały się, muszę wczytywać Themes od nowa, na każdym wykresie.
Gdzie są zapisywane Themes? Jak mogę zmodyfikować albo nadpisać Default? Skoro program wczytuje Default, to jak nadpiszę swoimi ustawieniami, to będzie dobrze; tak myślę ;-) Jednak nie da się tego nadpisać w okienku Themes.
To samo jest z kolorami wskaźników.

2. Uruchamiam strategię Spread and time i na każdym wykresie mam inny kolor napisów.

3. Uruchamiam jakiś wskaźnik, w dodatkowym oknie u dołu wykresu, ustawiam wielkość okna, jaka mi odpowiada, zapisuję Workspace... i po każdym nowym uruchiomieniu platformy muszę ustawiać tę wielkość od nowa, bo nie zapamiętuje.

4. W jaki sposób uporządkować kolejność wykresów tak, jak ja chcę, a nie jak sobie Jforex wymyśli?
Jeśli chodzi o 4, to już wiem, że jest to niemożliwe.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

1 i 3 -> Wina konfiguracji systemu.
2 -> Wina konfiguracji Jforex / Wskaźnika.

Ad1 -> Poczytać instrukcję obsługi Windows.
Ad2 -> Poczytać instrukcję obsługi Jforex.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wirus pisze:2. Uruchamiam strategię Spread and time i na każdym wykresie mam inny kolor napisów.
Nie używam tej strategii - odsyłam do twórcy... ;)
Wirus pisze:3. Uruchamiam jakiś wskaźnik, w dodatkowym oknie u dołu wykresu, ustawiam wielkość okna, jaka mi odpowiada, zapisuję Workspace... i po każdym nowym uruchiomieniu platformy muszę ustawiać tę wielkość od nowa, bo nie zapamiętuje.
Ok, dopisane do listy uwag.
Wirus pisze:Gdzie są zapisywane Themes?
Moje dokumenty -> JForex -> Workspace -> Live

Upewnij się, że masz prawa zapisu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

O Panie kolego, themes zapisywane są tam gdzie się ustawi. Nie czytałeś własnej instrukcji ? :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Cyb pisze:O Panie kolego, themes zapisywane są tam gdzie się ustawi. Nie czytałeś własnej instrukcji ?
O Panie Kolego :). Czytałem, a nawet ją napisałem własnymi spracowanymi rękoma :D. Nie ma możliwości wyboru ścieżki docelowej dla Themes.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Cyb pisze:1 i 3 -> Wina konfiguracji systemu.
2 -> Wina konfiguracji Jforex / Wskaźnika.
Nie wierzę. Spróbuj być bardziej wiarygodny, podając rozwiązanie. Poza tym nie doczytałeś, że problemy te nie występowałe w poprzedniej wersji platformy. Zmieniła się platforma, ustawienia Windows nie zmieniły się - jaki wniosek?

Dodano po 3 minutach:
raposo pisze:
Wirus pisze:2. Uruchamiam strategię Spread and time i na każdym wykresie mam inny kolor napisów.
Nie używam tej strategii - odsyłam do twórcy... ;)
Nie uwierzysz, ale samo się zmieniło, kolor na wszystkich wykresach jest czarny. Nic nie zmieniałem, naprawdę ;-)
Wirus pisze:Gdzie są zapisywane Themes?
Moje dokumenty -> JForex -> Workspace -> Live
A niestety nie... tam zapisywane są tylko Workspaces. Jeśli Themes nazwę np. xxssddkk125aaa i próbuję znaleźć tak nazwany plik, to go nie znajduję. W przypadku Workspace plik o danej nazwie jest widoczny.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jesteś pewny że Windows nie przeprowadził ani jednej ( nawet cichej ) aktualizacji systemu ? Nie instalowałeś żadnego najmniejszego nowego softu, jesteś też pewny hardware no i najważniejsze - oczywiście próbowałeś odpalić Jforex na czystym, nowym systemie ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wirus pisze:A niestety nie... tam zapisywane są tylko Workspaces. Jeśli Themes nazwę np. xxssddkk125aaa i próbuję znaleźć tak nazwany plik, to go nie znajduję. W przypadku Workspace plik o danej nazwie jest widoczny.
Zrób taki test. Zapisz Themes o bardzo dziwnej nazwie, a następnie w Windowsie wpisz ją w wyszukiwarce i zobacz co Ci znajdzie... Mi wskazało właśnie te miejsce.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

No tak, najpierw napisałeś Workspace, ja przygotowałem ekran i wywód o co mi chodzi, a Ty w tym czasie zmieniłeś na Themes ;-)
Tak, robiłem coś takiego, system nie znajdował tego pliku. Poza tym nie widzę go we wskazanej przez Ciebie lokalizacji. Chyba że jest jakoś ukryty...

ODPOWIEDZ