Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Coś się znów dzieje z Dukasem? Najpierw przez pół godziny nie udało się połączyć, a teraz mam wszystkie instrumenty "unavailable" :-/

Zadziwiające... ponad pół godziny problemów, a wystarczyło napisać na forum i natychmiast działa...
Ostatnio zmieniony 04 mar 2012, 23:40 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wirus pisze:Coś się znów dzieje z Dukasem? Najpierw przez pół godziny nie udało się połączyć, a teraz mam wszystkie instrumenty "unavailable"
Też nie mogłem się zalogować. Nie wiem o co chodzi ale tymczasem pozostaje korzystać z platformy Web - tam jest OK.

edit:
dziś z rana platforma włączyła się normalnie - musieli w nocy już to naprawić. Wątpię, że to post na forum zwrócił ich uwagę... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Raposo to o czym pisałem niestety nadal się nie zmieniło :( Za każdym razem muszę przestawiać te cholerne wykresy. Nawet jak zapisuje to zmienia mi TF'y.
(tak się pożaliłem przy okazji pytania)

Czy jest możliwość na koncie demo wyłączenia tych numerów transakcji? Gram jak na razie na Oandzie a chce mieć możliwość wrzucania trade'ów na demie, żeby nie musieć kreślić w paincie wrzucając do dziennika, a strasznie mnie to rozprasza i osłabia klarowność wykresu. Pamiętam, że była o tym rozmowa jakiś czas temu, ale nie wiem czy udało się już to wprowadzić w życie?

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Midas pisze: Za każdym razem muszę przestawiać te cholerne wykresy. Nawet jak zapisuje to zmienia mi TF'y.
Hmm... Prześlij mi screeny "przed" i "po" na maila oraz napisz jakiego OS używasz. Pogadam z supportem.
Midas pisze:Czy jest możliwość na koncie demo wyłączenia tych numerów transakcji?
Tak, na nowej wersji JForex jest taka opcja. Tools -> Preferences -> Chart -> Orders Visualization -> odhacz Show Positions Label.

Przejrzyj naszą nową instrukcję to może więcej przydatnych rzeczy "odkryjesz".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Mam taki problem ze uzywam mobilnego internetu a jforex pozera kilkadziesiat Mb na godzine , mam limit danych 2Gb . Jest jakas mozliwosc ograniczenia sciaganych danych przez jforex , przy uzywaniu MT4 ta ilosc danych nie jest zbyt duza nawet nie wiem ile moze 1Mb .

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rabit pisze:Mam taki problem ze uzywam mobilnego internetu a jforex pozera kilkadziesiat Mb na godzine , mam limit danych 2Gb . Jest jakas mozliwosc ograniczenia sciaganych danych przez jforex , przy uzywaniu MT4 ta ilosc danych nie jest zbyt duza nawet nie wiem ile moze 1Mb .
Nie mam obecnie dostępu do mobilnego internetu na komputerze by to sprawdzić ale spróbuj ograniczyć ilość aktywnych wykresów oraz aktywnych par walutowych.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

rabit pisze:jforex pozera kilkadziesiat Mb na godzine , mam limit danych 2Gb
co ty gadasz. Sprawdzałem i jforex pożera kilkadziesiąt ale przez 8 do 10 godz.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Helium pisze:co ty gadasz. Sprawdzałem i jforex pożera kilkadziesiąt ale przez 8 do 10 godz.
Wczoraj przez dwie godziny okolo 80Mb , mialem dodatkowo MT4 i przegladarke bo forum czytalem . Dzisiaj tylko MT4 i przegladarka i od 11 do teraz 20 Mb . Juz nieraz to zauwazylem , sam nie rozumiem dlaczego az tak duzo , srednio 4 pary otwarte i tyle danych ?
Sproboje tak jak radzi Raposo i zobacze co z tego wyjdzie .
Dzieki za pomoc . Pozdrawiam .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rabit pisze:Juz nieraz to zauwazylem , sam nie rozumiem dlaczego az tak duzo , srednio 4 pary otwarte i tyle danych ?
MT4 też potrafi dużo "skosić" jak masz sporo wykresów, często zmieniasz interwały, zmieniasz instrumenty, cofasz się w historii... Może też pobrała się jakaś aktualizacja, bo też wątpię by JForex samo z siebie tyle pobierało.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:MT4 też potrafi dużo "skosić"
Zgadzam sie , moim zdaniem bardziej zalezy od czestotliwosci kwotowania i od brokera , u dukasa kwotowanie jest bardzo szybkie . Z drugiej strony zastanawiam sie czy nie jest to wina platformy konkursowej .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

ODPOWIEDZ