Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Helium pisze:
Wirus pisze:Właśnie zaczynam w to wątpić Sygnały na M5 czy M1 są tak mało wiarygodne, że SL=15 często nie wystarcza. Zresztą - co to za sygnały... w świece na tych interwałach nie wierzę, tylko fibo, LT i S/R. Często odbija się, wraca na 10-15 pipsów, żeby wyciąć SL i udać się we właściwym kierunku, niestety... Czy to znaczy, że źle oznaczam wejścia?
Na niskich interwałach PA nie działa tak dobrze jak na h4 d1 lub w1. Gotów był bym nawet sttwierdzić, że prawie w ogóle ale tutaj moge się mylić. Porówanj sie jak poziomy s/r sa przebijane na niskich tf a jak na wysokich. Na 1m poziom potrafi byc przebity pare razy w ciągu dnia.
Trzeba grac zgodnie z wyzszym TFem. Przykladowo jesli D1 siedzi pod oporem to wchodzimy tylko S na mniejszych TFach i odwrotnie L dla wparc. Oczywiscie, poziomy byly i beda przebijane, szczegolnie na rynku forex, ale stosujac sie do powyzszej zasady, latwo jest ograniczyc straty.

Awatar użytkownika
perezes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: perezes »

W nocy też biegacie co 4 godziny?
Jeżeli w nocy coś mnie ominie to mówię "trudno".
Ważną rzecz napisał inwestor86, jak chcesz wchodzić na niskich interwałach, to dobrze weidzieć co się dzieje na wyższych. Łatwiej jest wtopić grając pod prąd (przynajmniej w teorii).

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Spróbuję zagrać od poniedziałku. Pomożecie...? No pomożecie??? No!
;-)

Awatar użytkownika
Trafek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trafek »

Wirus pisze:Patrzę na swój wykres tygodniowy... i nie widzę Shocked
obecnie wyglada to cos w tym stylu (linie do siebie idealnie rownolegle czyli nie jest to tylko moj wymysl)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

A mógłbyś napisać tę analizę, żeby było do czego się odnieść? Wykres każdy ma i każdy może go inaczej interpretować.

GoAway
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GoAway »

ale przeciez zaznaczył w jaki sposob go interpretuje...

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

mikolaj2 pisze:Proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie sygnału sprzedaży na usd/jpy oraz zakupu na eur/pln - poniżej zamieszczam moje analizy :-)
Analiza - zbyt mocne słowo w tym przypadku :-) Na wykresach zaznaczyłem poziom oporu na usd/jpy od którego cena z dużym prawdopodobieństwem odbije się w dół oraz poziom wsparcia na eur/pln od którego cena odbije się i powędruje w górę :-)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Mikołaj, piszesz w dzienniku Price Action - Asmodeus8 Journal, więc miałem nadzieję, że przeprowadziłeś analizę zgodnie z zasadami Asmo ;-) Wyznaczenie poziomów S/R jest pierwszym etapem analizy; następnym jest wyszukanie określonych formacji świecowych, w tych właśnie rejonach, i odczytanie dawanych przez nie sygnałów.
Myślałem o czymś takim:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 354#433354

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Proszę Moda o skasowanie moich postów

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

mikolaj2 pisze:Proszę Moda o skasowanie moich postów
O, obraził się...
Ja bym to widział w szerszej perspektywie, jak w załączniku. Jeśli chodzi o krótki okres wstecz, to ten poziom jest mało sprawdzony; natomiast, jeśli sięgnąć dalej, to jest to "okolica z problemami" ;-) więc pewno może zadziałać.
Aha, pamiętaj, że Japonii zależy na tanim jenie, pchają cenę w górę, więc ja bym się za bardzo na odbicie nie nastawiał.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ