Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Wirus podziel sobie ekran na kilka różnych TF np od m5 do h4, na każdym zrób ocenę sytuacji i tam szukaj reakcji i miejsc do potencjalnego wejścia.

Spójrz np na H1 obecnie jesteśmy w dolnym ograniczeniu kanału spadkowego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
perezes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: perezes »

Wzynacza na liniowym bo jest łatwiej wyznaczyć ale równie dobrze można tak samo wyznaczać i na świecach. To jest bez róznicy.
Chodziło mi o to, że u mnie na tym poziomie nie ma żadnego wsparcia/oporu, no ale każdy mże inaczej wyznaczać te linie.
Cena się zbliża, ale nie powstaje żadna znacząca formacja świecowa; znaczy trzeba czekać na kolejną świecę? Czy przyjąć kontynuację spadku?
Żeby było jasne, to uważam się jeszcze za leszcza w temacie FX i traktuj moje "rady" z przymrużeniem oka. To jest wykres dzienny i nie każda świeca jest dobrym sygnałem. Czasami trzeba czekać tygodnie na dobry setup.
Jeżeli koniecznie chcesz na tej wysokości szukać L lub S, to zejdź na niższy interwał i zobacz co tam się dzieje.
Moim zdaniem to nie jest jeszcze sygnał, świeca się nie zamknęła. Może zaraz runąć i wrócić wieczorem nad tą linię i uformować PB i wtedy to by było więcej warte. Takie jest moje zdanie.
Gra na D1 wymaga cierpliwości, dużo cierpliwości, ale dobry sygnał daje kilkaset pipsów.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

czerwinek pisze:A jaką byś chciał formację świecową skoro masz wykres z D1?
Engulfing? ;-) Wydawało mi się, że Asmo wchodził na podstawie D1.
W takim razie jak chcesz mieć formację swiecową to musisz kilka dni poczekać.
No właśnie o to mi chodziło.
Poza tym nigdy nie wiemy gdzie cena pójdzie i jak się zachowa, tak wątpię czy ktoś Ci napisze w jakim kierunku cena pójdzie, czy up czy down.
Pewnie mętnie się wyrażam, bo chyba nie zrozumiałeś moich intencji ;-) Nie oczekuję gotowców, tylko proszę bardziej doświadczonych o pomoc w interpretacji wykresu.
brother pisze:Wirus podziel sobie ekran na kilka różnych TF np od m5 do h4, na każdym zrób ocenę sytuacji i tam szukaj reakcji i miejsc do potencjalnego wejścia.
Tak właśnie robię. Tylko jeszcze nie wiem gdzie się zatrzymać, bo przecież do M1 nie będę dochodził ;-) W tej chwili chyba na H1 tworzy się jakaś szpulka, na M30 obęcie hossy lub przenikanie, M15 sugerowałoby wzrost, chociaż tutaj już zaczyna śmierdzieć konsolą ;-)
perezes pisze:Żeby było jasne, to uważam się jeszcze za leszcza w temacie FX i traktuj moje "rady" z przymrużeniem oka.
Spoko; jak pisałem, nie oczekuję gotowców, a każda wypowiedź na temat przybliża mnie do zrozumienia istoty rzeczy ;-)
To jest wykres dzienny i nie każda świeca jest dobrym sygnałem. Czasami trzeba czekać tygodnie na dobry setup.
Właśnie tak mi się wydawało.
Jeżeli koniecznie chcesz na tej wysokości szukać L lub S, to zejdź na niższy interwał i zobacz co tam się dzieje.
Gdzie według Ciebie jest granica? M15?
ale dobry sygnał daje kilkaset pipsów.
Pod warunkiem, że ktoś ma jaja z węglika spiekanego ;-)

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Moim zdaniem grając na D1 wystarczy zejśc max na h4 żeby obadac dokładniej sytuację. Robie tak ponieważ jak schodzę jeszcze niżej na h1 to mam coraz wiecej niewiadomych bo powstają na tym tf nowe poziomy s/r i wtedy głupieje.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Helium pisze:jak schodzę jeszcze niżej na h1 to mam coraz wiecej niewiadomych bo powstają na tym tf nowe poziomy s/r i wtedy głupieje.
Błogosławieni, którzy nie wiedzą, albowiem ich będzie królestwo pipsów ;-)
Bałem się gry na tak wysokich interwałach, bo sądziłem, że wymagają dużego SL, ale jednocześnie czułem, że M5 czy M1 nie bardzo mają sens. Jednak, czy zaliczysz 3 razy SL 15 czy raz 50, to już niewielka różnica ;-) Pomału próbuję się przestawić.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Helium pisze:Moim zdaniem grając na D1 wystarczy zejśc max na h4 żeby obadac dokładniej sytuację. Robie tak ponieważ jak schodzę jeszcze niżej na h1 to mam coraz wiecej niewiadomych bo powstają na tym tf nowe poziomy s/r i wtedy głupieje.
Ale wyższe są ważniejsze , trzeba znaleźć idealny moment ;-)
Przynajmniej wg. James16 zwasze szuka na niższych tf wejscia.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Przynajmniej wg. James16 zwasze szuka na niższych tf wejscia.
Tak zgadzam sie ale tez nie za nisko bo w ten sposób dojdziesz do m1.
Wirus pisze:Jednak, czy zaliczysz 3 razy SL 15 czy raz 50, to już niewielka różnica
Jest róznica bo grając na m5 masz mniejszy sl i możesz grac dużo większym wolumenem.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Helium pisze:Jest róznica bo grając na m5 masz mniejszy sl i możesz grac dużo większym wolumenem.
Właśnie zaczynam w to wątpić ;-) Sygnały na M5 czy M1 są tak mało wiarygodne, że SL=15 często nie wystarcza. Zresztą - co to za sygnały... w świece na tych interwałach nie wierzę, tylko fibo, LT i S/R. Często odbija się, wraca na 10-15 pipsów, żeby wyciąć SL i udać się we właściwym kierunku, niestety... Czy to znaczy, że źle oznaczam wejścia?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Wirus pisze: czerwinek napisał:
A jaką byś chciał formację świecową skoro masz wykres z D1?

Engulfing? Wydawało mi się, że Asmo wchodził na podstawie D1.
:)
No ale na eur/usd mega engolfing mialiśmy dwa dni temu :), więc jak się nie załapałeś to teraz czekamy, chyba, że przyskalpujesz na niższym interwale :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

uefaforex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uefaforex »

engulf podwojny szczyt na h4 i grubo ponad 100 do zgarniecia potem piny na 1.3315 i znowu rajd.

ODPOWIEDZ