Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Mam prośbę; przeglądałem filmy Asmodeusa i chciałbym się dowiedzieć, czy coś zrozumiałem ;-) Czy w sytuacji, jak na załączonym obrazku czekamy na rozwój:
- jeśli cena dojdzie do czerwonej linii i jeśli będzie pinbar itp., to wchodzimy w longa, z zadowoleniem, bo z trendem;
- jeśli dojdzie i nie będzie pinbara, to nie wchodzimy w longa; ale co z szortem?
- jeśli cena zawróci, to czekamy aż dojdzie do niebieskiego obszaru... i co dalej?

A może wchodzimy gdzieś w szorta?

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

można na to spojrzeć w ten sposób, Asmo rysował często SR po cenach zamknięcia.

sorry szybko pisałem oczywiście to jest na liniowym
Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 22:57 przez brother, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Oczywiście, S/R rysował na wykresie liniowym, a ten raczej ustawia się po cenach zamknięcia. Wielokrotnie przypominał też, że nie ma linii S/R tylko obszary i czasem są one dość szerokie.

Awatar użytkownika
perezes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: perezes »

brother sorry za OT, możesz zdradzić co to za wskaźnik z godzinami?

Wirus jeżeli chodzi o ten obrazek, to ja bym czekał na dalszy rozwój sytuacji. Pozycja "poza rynkiem" jest także pozycją.
- jeśli cena dojdzie do czerwonej linii i jeśli będzie pinbar itp., to wchodzimy w longa, z zadowoleniem, bo z trendem;
Chodzi Ci o tą czerwoną poziomą linię? Czy to jakiś ważny SR? Ja mam chyba inne świeczki, bo u mnie na tym poziomie nic ważnego nie widzę.
Czy short czy long, to sam musisz sobie odpowiedzieć czy wchodzisz na korektach, czy na odwrócenie i jak często. Czasami dobry setup może kosztować dużo cierpliwości. Musisz pamiętać jednak, że rynek robi co chce i nawet najbardziej "pewny" setup może nie wyjść.

Osobiście mogę polecić stronę Nialla Fullera, w prosty sposób wyjaśnia swoje podejście do PA oraz innych spraw związanych z tradingiem. Wiele się nauczyłem z jego strony www.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Prezes Main clock

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

perezes pisze:Chodzi Ci o tą czerwoną poziomą linię? Czy to jakiś ważny SR? Ja mam chyba inne świeczki, bo u mnie na tym poziomie nic ważnego nie widzę.
Tak, poziomą. Załączam szerszy ekran, liniowy; ja mam czas GMT (UTC), Ty możesz mieć +1, więc wykres może się różnić.

Obrazek

Awatar użytkownika
perezes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: perezes »

Rzeczywiście, przypomniałem sobie, Asmo wyznaczał linie SR na liniowym. Ja wyznaczam linie inaczej i na razie czekam co się stanie.
A tak nawiasem mówiąc, to cena właśnie zbliża się do tego poziomu i może za parę godzin wszystko będzie jasne - jak się cena zachowała.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Wzynacza na liniowym bo jest łatwiej wyznaczyć ale równie dobrze można tak samo wyznaczać i na świecach. To jest bez róznicy.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Cena się zbliża, ale nie powstaje żadna znacząca formacja świecowa; znaczy trzeba czekać na kolejną świecę? Czy przyjąć kontynuację spadku?

Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Wirus pisze:Cena się zbliża, ale nie powstaje żadna znacząca formacja świecowa; znaczy trzeba czekać na kolejną świecę? Czy przyjąć kontynuację spadku?
A jaką byś chciał formację świecową skoro masz wykres z D1?W takim razie jak chcesz mieć formację swiecową to musisz kilka dni poczekać. Dzsiaj na pewno Ci tutaj PB nie pasuje żaden bo nawet wzrokowo nie byłby on fajny. Lepsze by było jakby zamknęli na tym poziomie dzisiaj lub pod nim i w poniedziałek byłby jakiś PB.
Moim zdaniem jeżeli nie jesteś w rynku już na jakiejś pozycji to teraz nie wchodził bym na Twoim miejscu. Ale decyzja nalezy do Ciebie.
Poza tym nigdy nie wiemy gdzie cena pójdzie i jak się zachowa, tak wątpię czy ktoś Ci napisze w jakim kierunku cena pójdzie, czy up czy down.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

ODPOWIEDZ